Favorieten
Nederlands
Sluiten
Museum Buitenspoorweg

MUSEUM BUURTSPOORWEG

Een uitje naar Museum Buurtspoorweg is een echte belevenis voor oud én jong.

Een uitje naar Museum Buurtspoorweg is een echte belevenis voor oud én jong. De ouderwetse trein rijdt van Boe...

Lees verder
Kruising Boekelosestraat - Dirk Papestraat
Gesloten

Een uitje naar Museum Buurtspoorweg is een echte belevenis voor oud én jong. De ouderwetse trein rijdt van Boekelo naar Haaksbergen en terug.

In de voortgetrokken wagons kun je heerlijk genieten van de mooie rit. Kinderen rennen enthousiast door de historische rijtuigen en treinliefhebbers vragen de conducteur de oren van het hoofd over de ins en outs van het rijdend materieel. Voor veel bezoekers is de treinrit in een echte stoomtrein het hoogtepunt van een bezoek aan Museum Buurtspoorweg.

Dat bezoek begint met een rondwandeling over het emplacement van station Haaksbergen of Boekelo. Vrijwilligers beantwoorden er vragen en demonstreren het omzetten van de seinen en wissels. In de werkplaats en de locomotievenloods staan oude stoom- en dieseltreinen te pronken. De complimenten zijn niet van de lucht. “Wat een uitgebreide collectie hebben jullie hier zeg”.

De vrijwilligers kijken allang niet meer op van de bewonderende opmerkingen. “Veel mensen kennen ons vooral van de ritjes met de stoomtrein. Maar we willen het hele verhaal vertellen over de geschiedenis van de lokaalspoorwegen in het oosten van Nederland. Hoe reisden mensen vroeger? Wat betekende de komst van het spoor voor de regio? Hoe werkt een stoomtrein?”

Bewonderen en beleven
Die geschiedenis van de lokale spoorwegen wordt op een levende manier verteld. Alles wordt zoveel mogelijk gebruikt zoals het in vroeger dagen ging. Het is ook echt een belevenis voor kinderen. Op station Haaksbergen kunnen zij in een van de historische wagons op een interactieve manier kennis maken met het goederenvervoer van vroeger. En met een retourkaartje kunnen ze zo vaak heen-en-weer als ze willen!

Kortom, vanaf het moment dat je als bezoeker een kaartje koopt stap je in een stuk spoorweggeschiedenis om te bewonderen én te beleven. Een echt eersteklas dagje uit.

Openingstijden

  • Zondag
  • 11:00 - 17:00

April t/m oktober; iedere zondag. Juli: iedere woensdag en zondag. Augustus: iedere dinsdag, woensdag en zondag.

Contact

Museum Buurtspoorweg

Kruising Boekelosestraat - Dirk Papestraat

7548 AR Boekelo

+31 53 5721516

www.museumbuurtspoorweg.nl

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Museum Buurtspoorweg
Kruising Boekelosestraat - Dirk Papestraat
7548 AR Boekelo

Eigendieseltrein
Restaurantoprails
Uniekelocatie
Wismar