Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede

 1. 1

  Wilminktheater

  Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede is met vier zalen en een concertzaal, verdeeld over vier locaties in Enschede, de grootste aanbieder van theatervoorstellingen en concerten in Oost-Nederland.

 2. 2

  Muziekcentrum Enschede

  Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede is met vijf zalen en een concertzaal, verdeeld over drie locaties in Enschede, de grootste aanbieder van theatervoorstellingen en concerten in Oost-Nederland.

 3. 3

  Grote Kerk

  De Grote Kerk in Enschede is de meest sfeervolle plek - en zeker de meest centrale plek - in de stad.

 4. 4

  De Kleine Willem

  Het theater valt onder de vleugels van het Wilminktheater. Vanaf november 2014 staat vooral cabaret en kleinkunst op het programma.

Meer muziekpodia

 1. Atak

  Atak is een poppodium dat zich voornamelijk bezig houdt met het organiseren van activiteiten voor een zo breed mogelijk publiek.

 2. Jazzpodium de Tor

  Misschien wel het leukste Jazzpodium van Nederland! Al bijna vijfenveertig jaar is Jazzpodium de Tor gevestigd in het karakteristieke pandje aan …

 3. NiX en MeeR

  Podium waar live-muziek in de breedste zin van het woord in een ontspannen sfeer naar de liefhebbers wordt gebracht.

Muziekbank Overijssel

De Muziekbank wil zoveel mogelijk mensen met zoveel mogelijk muziek in aanraking brengen. Met ruim 90.000 cd's, 4000 muziek-dvd's en een kleine 10.000 LP's is de Muziekbank de op een na grootste muziekuitleen van Nederland.

Nationale Reisopera

De Nederlandse Reisopera is al decennia lang het grootste reizende operagezelschap in Nederland. Jaarlijks brengen zij drie grote producties naar de theaters en schouwburgen in het hele land. Van Groningen tot Maastricht, van Enschede tot Amsterdam. Dat doen ze met jonge, talentvolle solisten en makers, bekende koren en diverse symfonische orkesten.