Atak

Adres
Willem Wilminkplein 2, 7511PG Enschede

Atak

Poppodium Atak is dé aanbieder en ondersteuner van live muziek en popcultuur in het centrum van Enschede.

Concerten, club nights, oefenruimte verhuur, foto exposities, indoor festivals, studio opnames, culturele evenementen, talentontwikkeling en veel meer.

Wat hoor je zoal bij Atak voorbijkomen aan live muziek? Van pop tot rock, van metal tot hiphop, van techno tot ska en van drum 'n bass tot indierock. Voor iedere muziekliefhebber is hier iets te vinden!

Grolsch Zaal De Grolsch Zaal is de grootste zaal van Atak en heeft een capaciteit van 800 bezoekers, verdeeld over zaal (600) en balkon (200). De technische installatie en inrichting van de Grolsch Zaal zorgen ervoor dat deze snel kan worden omgetoverd van concertzaal tot uitgaanscentrum voor danceparty's met DJ's.

Saxion Zaal De Saxion Zaal biedt met een capaciteit van 300 bezoekers, waarvan 100 op het balkon, ruimte voor de kleinere bands uit het popcircuit, maar is ook de perfecte locatie voor sfeervolle danceparty's. De kleine zaal heeft een intieme en warme clubsfeer.

Agenda

Bettie Serveert

Aanvang
Locatie
Atak, Enschede

"De Betties" brachten eind 2016 op hun vijfentwintigste verjaardag het prachtige album Damaged Good uit. Ze brengen deze liedjes en vele andere ten gehore tijdens dit concert.

Black Bone

Aanvang
Locatie
Atak, Enschede

De driekoppige rock & roll formatie Black Bone ontstond in Eindhoven in 2007. Opgericht door de toen piepjonge vrienden gitarist en zanger Steef, bassist Sven en drummer Jules.

Basic Grooves presents: DJ Nobu

Aanvang
Locatie
Atak, Enschede

Het mooiste van Basic Grooves is dat we samen dingen kunnen horen die we nog nooit gehoord hebben. Een dj uit een stad genaamd Chiba, zo'n 30 km ten zuiden van Tokyo, kan daar ongetwijfeld aan bijdragen. Hij is bekend onder de naam DJ Nobu, en 2017 was van hem.

Dilana

Aanvang
Locatie
Atak, Enschede

De meeste mensen kennen Dilana nu van de Voice of Holland, maar oudere fans kennen haar al van Caz in de jaren 90, Dilana Smith Band en het Amerikaanse televisieprogramma Rock Star

Yukka | CD Release

Aanvang
Locatie
Atak, Enschede

De band die geïnspireerd is door bands als The Stereophonics, Paul Weller en de Afghan Whigs speelde in een paar jaar meer dan 200 live shows op podia in binnen- en buitenland en was te horen en zien op radio (waaronder 3FM) en TV (waaronder The Box en MTV).

Cross Linx 2018 (Muziekcentrum)

Aanvang
Locatie
Atak, Enschede

Cross-linx is een jaarlijks, reizend indie-classical festival, waarin avant-garde pop en nieuwe gecomponeerde muziek elkaar ontmoeten, inspireren en beïnvloeden in spannende concertformules.

UNITY - Blackout

Aanvang
Locatie
Atak, Enschede

UNITY - Hardcore State of Mind keert op 9 maart terug in Atak met "Blackout". Tijdens deze brute editie zal een breed scala aan artiesten/stijlen worden verdeeld over 3 area's.

Memphis Maniacs

Aanvang
Locatie
Atak, Enschede

De Memphis Maniacs hebben nauwelijks meer een introductie nodig want de "Masters of the Mashup" timmeren inmiddels al een ruim decennium zeer fanatiek aan de weg.

Pestilence

Aanvang
Locatie
Atak, Enschede

PESTILENCE keert terug naar Enschede! Op zaterdag 17 maart 2018 presenteert Pestilence het gloednieuwe album 'Hadeon' in Atak! Waar anders? De band werd ruim 30 jaar geleden tenslotte in Enschede opgericht om vervolgens uit te groeien tot één van de meest invloedrijke death metal bands ooit.