Jazzpodium de Tor

Vandaag geopend van
Vandaag 21:00 - 00:00
Adres
Walstraat 21, 7511GE Enschede

Jazzpodium de Tor

Misschien wel het leukste Jazzpodium van Nederland! Al bijna vijftig jaar is Jazzpodium de Tor gevestigd in het karakteristieke pandje aan de Walstraat in Enschede. In die veertig jaar hebben zo’n beetje alle jazz coryfeeën van de wereld op het kleine maar gezellige podium van De Tor gestaan. En allemaal roemen ze de prachtige akoestiek en vooral de geweldige sfeer van dit pareltje van Twente.

Jazzpodium de Tor in Enschede bestaat dit jaar 48 jaar en is daarmee één van de oudste jazzclubs van Nederland. En al die tijd zijn ze gevestigd aan het karakteristieke pand aan de Walstraat in Enschede. Een bijzonder pandje, daar is iedereen het over eens. Binnen heerst nog een beetje de sfeer van een jeugdhonk uit de tachtiger jaren. Niet dat de tijd er heeft stilgestaan, nee, het is meer dat de tijd er geen vat op krijgt. Dat zit ‘m vooral in de sfeer in De Tor.

In die 48 jaar van het bestaan van de Tor, hebben zo’n beetje alle jazzlegendes van de wereld op het kleine maar gezellige podium in Enschede gestaan. En allemaal roemen ze de sfeer, de akoestiek, de ambiance en vooral het publiek in de Tor.

Dat publiek is, net als de musici, heel uiteenlopend. “Oude rotten en jonge honden”: van alle leeftijden, van allerlei pluimage. Student en pensionado, putjesschepper en advocaat: iedereen die openstaat voor nieuwe ideeën en verfrissende muziek voelt zich thuis in De Tor.

Agenda

Farmhouse Jazz Band

Zondagmiddagconcert

Aanvang
Locatie
Jazzpodium de Tor, Enschede

Nieuw dit seizoen in ons programma: een aantal zondagmiddag-concerten waarin we de oude-stijl jazzmuziek programmeren. De muziek in de stijl van New Orleans, Dixieland, swing en ragtime.

Dual City Concert Band

feat. Norbert Kögging

Aanvang
Locatie
Jazzpodium de Tor, Enschede

Het huisorkest van Jazzpodium de Tor, onder leiding van Bert Pfeiffer, ontvangt vanavond als gastsolist Norbert Kögging.

Matangi Quartet: "Bombay Bazaar"

met Heiko Dijker en Lenneke van Staalen

Aanvang
Locatie
Jazzpodium de Tor, Enschede

Bombay Bazaar is een samenwerking tussen de klassiek-Indiase violiste Lenneke van Staalen, tablaspeler Heiko Dijker, het Matangi Quartet en componist Jacob ter Veldhuis.

Tim Langedijk trio

Eigentijdse jazz met vertakkingen naar fusion en country

Aanvang
Locatie
Jazzpodium de Tor, Enschede

Tim Langedijk · gitaar Udo Pannekeet · basgitaar Hans van Oosterhout · drums

Ivan Paduart trio

Europese jazz van wereldklasse

Aanvang
Locatie
Jazzpodium de Tor, Enschede

Sinds de Belgische pianist Ivan Paduart in de jaren tachtig debuteerde met zijn Jazz-Fusion groep AFTERTOUCH, is hij met inmiddels een oeuvre van 28 albums één van de meest productieve en graag geziene jazzmusici in Europa.