Roombeek Cultuurpark

Roombeek Cultuurpark staat voor een unieke combinatie van eigenschappen: creativiteit, vindingrijkheid en verbeeldingskracht. De Roombeekse kunst- en cultuurinstellingen TETEM kunstruimte, TwentseWelle, Rijksmuseum Twenthe en AKI/ArtEZ Academie voor Art & Design zijn er om de samenleving te inspireren en worden zelf ook geïnspireerd door die samenleving. De cultuurinstellingen werken regelmatig samen in de programmering. De combinatie van bijzondere kunst en cultuur met de architectonische kwaliteit van de wijk maken een bezoek aan Roombeek Cultuurpark tot een unieke ervaring.

Plattegrond Roombeek Cultuurpark
Download hier de plattegrond en ontdek Roombeek Cultuurpark! De plattegrond is ook af te halen bij de Tourist Info Points.

Bezoek de culturele instellingen in Roombeek

 1. 1

  TwentseWelle

  Museum TwentseWelle is getransformeerd tot een echt familiemuseum. Door te spelen, leren, denken, experimenteren en dromen ontdek je de toekomst.

 2. 2

  Rijksmuseum Twenthe

  Het Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost Nederland. Geniet van de wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst.

 3. 3

  Tetem

  Tetem programmeert tentoonstellingen en events binnen programmalijnen die een duidelijke link hebben met actuele thema’s in de samenleving. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering.

 4. 5

  Dynamo Expo

  Stichting Dynamo Expo biedt expositieruimte aan jonge, talentvolle Nederlandse en Duitse kunstenaars en vormgevers.

 5. 6

  Arendsmanhuis

  In dit bijzondere (persoonlijke) huis in de wijk Roombeek staat kunst centraal. Er is een symbiose ontstaan tussen kunst en architectuur.

Ontdek Roombeek Cultuurpark te voet

 1. Rondleiding Roombeek (Goodgoan)

  Roombeek werd in mei 2000 door de vuurwerkramp verwoest. Nu is de wijk uit de as herrezen en hoe! Een deskundige en enthousiaste gids laat alle interessante plekken in deze hippe wijk van internationale allure zien.

 2. Rondleiding Roombeek (Huis van Verhalen)

  De wijk Roombeek kent een heel speciale geschiedenis. Ambassadeurs van het Huis van Verhalen leiden groepen graag rond in de wijk. Zij vertellen de geschiedenis en verbinden verleden en heden met elkaar.

 3. Rondleiding Roombeek Enschede

  Roombeek is de afgelopen jaren prachtig herbouwd tot een voorbeeldwijk van stedelijk bouwen. Een inspirerende nieuwe stadswijk waar je kunt genieten van architectuur, kunst en cultuur. Roombeek is na de vuurwerkramp op 13 mei 2000 als een fenix uit de as herrezen.