Het Vestzaktheater

Adres
Walstraat 35, 7511 GG Enschede

Het Vestzaktheater

Het Vestzaktheater in de binnenstad van Enschede is met 65 zitplaatsen één van de kleinste theaters van Nederland.

Bekende namen, maar ook beginnende theatermakers en amateurgezelschappen uit de regio treden er op. Het is een ideaal podium voor try-outs. Het theater programmeert toneel, cabaret, muziek en verteltheater. Ook worden er presentaties georganiseerd waarbij literatuur en poëzie over het voetlicht wordt gebracht. Voor de jongste theaterbezoekers zijn er met vaste regelmaat leuke kindervoorstellingen. De intieme sfeer en de kleinschaligheid van het theater, dat hoofdzakelijk gerund wordt door enthousiaste en deskundige vrijwilligers, staan garant voor een verrassend avondje uit.

Agenda

Wereldmuziek Flamencokoor Calle Real

Aanvang
Locatie
Het Vestzaktheater, Enschede

Wie eens een nieuw soort flamenco wil ervaren, is bij de Amsterdamse groep Calle Real aan het juiste adres. Waar bij veel groepen de flamenco-dans centraal staat, richt Calle Real zich juist op zang, zoals men dat in Spanje gewend is.

De keuze van de stadsdichter

Aanvang
Locatie
Het Vestzaktheater, Enschede

Bij de 11e editie van deze bijzondere poëzie-avond nodigt stadsdichter Margot Veldhuizen dit keer aan tafel Ayfer Koç, fractievoorzitter CDA; Diet Gerritsen, zangeres/actrice; Marion Kok, journalist; Benny Waanders, saxofonist/docent Kaliber Kunstenschool en Rein Kroes, initiator van De Keuze van de Stadsdichter.

Cabaret Hellup : Alles wankelt

Aanvang
Locatie
Het Vestzaktheater, Enschede

“Na een avond stevig doorhalen word je de volgende morgen wakker met het gevoel dat alles wankelt. Ook als je naar de wereld om je heen kijkt zou je dat idee kunnen krijgen en eenmaal buiten valt het dan toch weer mee. Maar is dat echt zo of willen we de werkelijkheid liever niet zien? Zo zijn er 1001 vragen en zou de waarheid zomaar in het midden kunnen liggen”.

Louis Ignatius Gall: In Memoriam Concert-Serie

Gitaarduo Thomas Garnbeck en Håkan Odeberg, Jim ten Boske & Duo NIHZ

Aanvang
Locatie
Het Vestzaktheater, Enschede

Een concert met prachtige Spaanse, Zuid-Amerikaanse en Indonesische gitaarmuziek gecomponeerd door Louis Ignatius Gall, aangevuld met traditionele gitaarmuziek, muziek met Jazzy invloeden en minimal music.

Waterdragers: MT Puur Sap

Aanvang
Locatie
Het Vestzaktheater, Enschede

Met verkiezingen in het vooruitzicht: Een stuk over hoe moeilijk het is keuzes te maken; niet alleen voor het ambtelijk apparaat van een gemeente, maar ook om het eens te worden over het onderhoud van de gezamenlijke woning.

Bubbelpret 2-6 jaar

Aanvang
Locatie
Het Vestzaktheater, Enschede

Wanneer papa druk is met vissen vangen, gaat Pieter naar het strand om te spelen. Hij maakt vriendjes met de dieren van de zee, ook met kleine walvis Dobbertje. Een poppenvoorstelling met live muziek en liedjes van de zee.