Liefs uit Enschede

In het najaar van 2016 ging het "Liefs uit Enschede' bord op tour langs aansprekende plekken in Enschede. Nu worden ondernemers in de binnenstad op een liefdevolle manier onder de aandacht gebracht bij de bewoners en bezoekers van Enschede. Enschede biedt een gevarieerd aanbod op gebied van winkels, horeca en cultuur en wij willen iedereen kennis laten maken met mooie pareltjes in de binnenstad en de bevlogen ondernemers die hier achter staan. Zij beantwoorden 3 korte vragen en zo leer je de gezichten achter het bedrijf wat beter kennen.

Wekelijkse rubriek
Elke woensdag (en soms in het weekend!) stellen we een ondernemer aan je voor op de Facebookpagina en het Instagram account van Enschede. De ondernemer krijgt een eigen exemplaar van het “Liefs uit Enschede” bordje.

Liefs van

 1. Betsy & Rob

  Bagels & Beans

  Dit zijn Rob en Betsy van Bagels & Beans Korte Hengelosestraat Enschede. Zij zijn allebei verliefd op de stad en vonden dat Enschede schreeuwde om Bagels & Beans. Wat zij het liefste van Enschede vinden? Natuurlijk elkaar en alle mooie mensen die het al jaren voor hen mogelijk maken. Daarnaast vinden ze het "Liefs uit Enschede" team ook de liefste, vanwege dit mooie initiatief.

 2. Anna-Sophie & Rob

  Van der Poel IJs

  Mogen we je voorstellen aan Anna-Sophie & Rob, bedrijfsleider en liefdevolle ijsschepper van Van der Poel ijs? Volgens Anna-Sophie & Rob zijn Enschedeërs ijslustige mensen en is de vestiging aan het Wilminkplein een toplocatie. Hun lievelingssmaak? De tijdelijke Taste of Summer of Citroencake en Yoghurt-Bosvruchten. Wat is jouw lievelingssmaak?

 3. Kaj

  Kaj's Guitarstore

  Kaj kwam na 10 jaar Den Haag terug naar zijn roots in Enschede. Al jarenlang opent hij liefdevol zijn deuren voor gitaarliefhebbers. Zijn liefste gitaar? Een verkochte gitaar!

 4. Marlies en Raymon

  So Fifties

  Ben jij een liefhebber van Rock & Roll en Rockabilly? Dan zit je bij Raymon en Marlies goed! Zij openden hun kledingwinkel en barbershop in Enschede omdat ze hier wonen, en omdat ze Enschede dé winkelstad van Overijssel vinden. Op de vraag wie ze de liefste vonden antwoordden ze tegelijk: 'We vinden elkaar al 30 jaar de liefste!'.

 5. Reinald en Maureen

  Vishandel Kiefte

  Nog een liefdevol ondernemersduo! Op de foto zie je Reinald en Maureen van Vishandel Kiefte. Al 75 jaar is Vishandel Kiefte de vaste stek voor de visliefhebber. In de authentieke winkel aan de Korte Hengelosestraat kun je terecht voor de lekkerste visjes. De vistip van Maureen en Reinald? Zonder twijfel de groene haring!

 6. Tonnie en Annette

  Eastside Tattoo

  Veel mensen zeggen dat alle leuke dingen in het westen zitten, maar alleen Enschede heeft Eastside Tattoo! Tonnie en Annette zijn hier geboren en getogen en zijn experts in tatoeages en piercings. Hun lievelingsding van Enschede? Voor Tonnie is dat Willem Wilmink en voor Annette het bankje voor de shop. In september organiseert Eastside Tattoo ook nog eens de eerste internationale Tattoo Show Twente, waar diverse tattoo artiesten en standhouders aanwezig zullen zijn. Een sterk staaltje inkt dus!

 1. Nienke

  Nienkes Cupcakes

  Alweer de 7de ondernemer uit de serie "Liefs uit Enschede". Eigenaresse, cupcakedesigner en geboren en getogen Enschedese Nienke! Enschede had nog geen cupcakewinkel en daarom is ze begonnen met haar eigen winkeltje in de Korte Haakbergerstraat Nienke's. De lievelingscupcake van Nienke zelf is de chocolade fudge.

 2. Nonna, Rowdy en Kishan

  Meisje

  Het "Liefs uit Enschede" team was op bezoek bij Meisje. Een nieuw hip koffietentje aan de Raadhuisstraat, waar je terecht kunt voor ontbijt, brunch, lunch en een middaghapperijtje. Op de foto staan Kishan (keukenbrigade), Rowdy (keukenbrigade) en Nonna (eigenaresse). Nonna is in Enschede begonnen om haar levendige binnenstad met een variatie aan winkels en de vele bezoekers. "Mijn allerliefste is mijn moeder die mij de liefde voor eten en drinken heeft bijgebracht!"

 3. Olav Kelder

  New Zealand Auckland Store

  Het "Liefs uit Enschede team" was op bezoek in de Haverstraatpassage bij NZA New Zealand Auckland Store Enschede Een stoer lifestyle-merk voor de sportieve man. Op de foto zien we de trotse eigenaar Olav Kelder. Hij heeft gekozen voor de Haverstraatpassage met veel mooie gerenoveerde panden en betaalbare huren. De allerliefsten voor Olav zijn Ronald en zijn blonde labrador Karel. Kijk hier voor nog meer "Liefs uit Enschede:

 1. Astrid en Petra

  Goods4Home

  Liefs uit Enschede.....op de foto zie je de stralende dames Petra van Walsum en Astrid Schutrups van Goods4Home aan de Haverstraatpassage. Ze zijn 5 jaar geleden begonnen met deze liefdevolle woonwinkel omdat ze vonden dat er in Enschede nog wel ruimte was voor wat leuks.Op de vraag wat is jullie allerliefste antwoorden ze beide de lievelingshond Sammie!

 2. Ellen en Joep

  Scooter

  Een bekend gezicht in de binnenstad van Enschede. Ellen Scheper zit al 31 jaar met Scooter in de Haverstraatpassage. Op de vraag waarom in Enschede is ze heel duidelijk: Enschede is mijn stad! Voor wie de winkel regelmatig bezoekt weet dat haar golden retriever Joep een van de vaste medewerkers is. De allerliefsten voor Ellen zijn haar dieren Joep (hond), Krumpke (kat) en het stoere Friese paard Jan.

 3. Lieneke en Niek

  De kleine Bistro

  Sinds kort zijn Lieneke en Niek eigenaar van de Kleine Bistro in de Walstraat. Lieneke is de gastvrouw en Niek staat in de keuken. Geboren en getogen Enschedeërs die van hun stad houden. Ze vinden elkaar het allerliefste, al sinds de eerste ontmoeting in het pannenkoekhuis waar ze allebei werkzaam waren.

 1. Els en Nancy

  House of Snobs

  Wie een voorliefde heeft voor luxe kent natuurlijk House of Snobs. Het "Liefs uit Enschede" team sprak met Nancy en Els. Volgens de dames is House of Snobs het meest exclusieve warenhuis van Nederland en hoort dit uiteraard in Enschede. Bij het woord liefste denkt Nancy aan haar lievelingsgeur: "Goodnght Kiss" en is het voor Els de liefde voor haar winkeltje.

 2. Karel Betman

  Galerie Beeld & Aambeeld

  Uiteraard kan het Liefs uit Enschede team niet om Galerie Beeld & Aambeeld heen. Al sinds 1979 gevestigd in de Walstraat! Voor galeriehouder Karel Betman, geboren en getogen Enschedeër, is de galerie zijn lievelingsplek. Een fijne plek die vol staat met mooie kunst!

 3. Hakan en Kirsten

  Blur Hairstudio

  Hakan en Kirsten van Blur Hairstudio delen naast de liefde voor hun werk ook de liefde voor elkaar. Waarom een zaak in Enschede? Enschede is trending! De stylisten laten zich inspireren door mode, vakgenoten en iconen om de nieuwste technieken en trends toe te passen. Vorige maand wonnen ze maar liefst 3 Coiffure Awards! Op de vraag waar denk je aan bij het woord " liefste" antwoorden beiden ons gezin inclusief hond Chloé.

 1. Tanya, Dagmar, Isa, Eva en René

  Stoet

  Sinds vorig jaar is Enschede weer een hotspot rijker: STOET.Op de foto zien we het liefdevolle team: Tanya, Isa, Dagmar, Eva en René. Stoet staat voor stoere en gezellige horeca in de bieb. Op de vraag waarom in Enschede? Uiteraard in Enschede, dit is onze stad! We vroegen Dagmar en René waar ze aan denken bij het woord “liefste”. Voor Dagmar is dit de courgette soep (die ze aan het eten was) en voor René is dit muziek.

 2. Jordi

  De Broodbode

  Inmiddels de allerbekendste lokale broodjeszaak: De Broodbode Enschede! Op de foto zie je Jordi, hij is manager en staat met veel plezier te werken. Hij geeft aan dat de Broodbode was gevraagd om opvulling in de straat te creëren, maar dat is naar eigen zeggen flink uit de hand gelopen! De broodjes, zoete lekkernijen en verfrissende sapjes vliegen over de toonbank. Waar Jordi aan denkt bij het woord liefste? Dat zijn de natuurlijke producten waar hij elke dag mee werkt en natuurlijk het liefdevolle team!

 3. Young en Soelang

  Yuzu Enschede

  Eén van de nieuwste horecagelegenheden in de binnenstad: Yuzu Enschede! Volgens Young en Soejang is Enschede een stad die aan het bloeien is. Enschede miste volgens hen een zaak waar authentieke Aziatische lunches én diners geserveerd werden. Bij Yuzu Enschede zit je daarvoor helemaal goed! Japanse Noedelsoep, Bahn Mi, Poké Bowls, Sushi, Bites, alles kun je er krijgen. Het liefdevolle koppel reageerde duidelijk op de vraag wie hun liefsten zijn: natuurlijk hun families, gezondheid en hun gasten!

 1. Fardau

  Winkel Fier

  Vier vriendinnen die van mode houden en een droom hebben om samen iets te beginnen. Dat was het begin van damesmodezaak Winkel Fier! Fardau (op de foto), Martiene, Hilde en Inge vonden dat Enschede, na het vertrek van de Bijenkorf, een winkel miste voor het midden en hogere segment. Bij WinkelFier kun je terecht voor merken als Modström, Zoe Karssen, Jacky Luxury, Fabienne Chapot en nog veel meer! Hun liefste? Vriendschap en liefde in alle facetten.

 2. Roland

  Oil & Vinegar

  Oil & Vinegar is alweer de twintigste Liefs uit Enschede onderneming! Roland vertelde ons dat hij enorm blij is met de vestiging aan de Langestraat. Volgens hem past Oil & Vinegar​ bij Enschede, en Enschede bij Oil & Vinegar. De perfecte combinatie dus! Bij het woordje liefste denkt Roland aan zijn allerliefste en zijn dochters.

 3. Jonny

  Het Gouden Randje

  Volgens Jonny (keukenprinses/theeverkoper) miste Enschede een aantal jaar geleden een theewinkel. Ze kon de thee niet vinden die ze zelf lekker vindt. Het Gouden Randje is een rustpunt in hartje Enschede. Je kunt hier genieten van de thee, koffie en huisgemaakt gebak. De allerliefste voor Jonny is haar zoontje Maxie Monster.

 4. Lotta

  ETN Saladebar

  Lotta runt sinds december 2016 ETN saladebar in de Haverstraatpassage. Op de vraag waarom een vestiging in Enschede antwoord ze simpel: "omdat ik hier leef en woon". Het allerliefste voor Lotta zijn haar familie, vrienden en uiteraard haar saladebar.

 5. Monique & Claudia

  Lutje Schipholt Hairfashion

  Lutje Schipholt Hairdesign is al 55 jaar een begrip in Enschede. De zussen Monique en Claudia zijn geboren en getogen in de kapperszaak van hun ouders. Het was dan ook heel logisch voor hen om de zaak voort te zetten. De dagen dat ze geopend zijn is er altijd één van de zussen aanwezig. Bij het woord "liefste" denken Monique en Claudia aan liefde voor het vak, de klanten en het team!

 6. Riccardo en Angelo

  Gelataria Talamini

  Riccardo (links) en Angelo (rechts) Talamini, wie kent ze niet? Het familiebedrijf Gelataria Talamini is ontstaan in 1933 en is sinds 1971 aan de Marktstraat in de binnenstad te vinden. Al jaren lang bereiden ze volgens oud Italiaans recept ambachtelijk natuurlijk ijs. De liefsten zijn voor zowel Angelo en Riccardo zijn de kleinkinderen. "Familie is erg belangrijk en gaan voor alles. Maar onze klanten zijn ook een beetje familie!".

 1. Rein

  Het Vestzaktheater

  Als geestelijk vader van het "Liefs uit Enschede" bord moet Rein Kroes uiteraard met het origineel op de foto! Rein is al 10 jaar directeur van het kleinste theater van Enschede. Het Vestzaktheater is al 35 jaar een vast onderdeel in het culturele aanbod in Enschede. Een podium voor aankomend talent en amateurs. Bij "liefste" denkt Rein uiteraard aan zijn partner maar ook aan Enschede. Zijn credo is: "Enschede is misschien niet zo mooi maar wel heeeeel lief".

 2. Junior

  De Basis

  Sinds mei 2016 is Restaurant De Basis gevestigd in de Walstraat. Junior is kok en eigenaar en houdt zich daarnaast ook bezig met allerlei andere activiteiten van De Basis. Junior komt uit Glanerbrug en woont al jaren in Enschede. "Deze locatie kwam vrij en paste goed in de visie voor Restaurant De Basis.". Bij het woord liefste denkt hij aan eten en de liefste mensen om hem heen.

 3. Marike & Lestrez

  Tosti Tijd & De Pannenkoek

  We worden hartelijk ontvangen bij Tosti Tijd & De Pannenkoek door gastvrouw Marike en kok Lestrez. Ze heeft gekozen voor Enschede als locatie omdat deze grootste stad van Overijssel in de binnenstad nog geen pannenkoekrestaurant had. Sinds een tijdje spelen ze in op de laatste foodtrend: tosti’s! Geen simpele tosti’s ham en kaas, maar ruim belegde dikke plakken brood. De "liefste' voor Marike is haar hond Bella en voor Lestrez zijn dochter Noèlla.

 4. Karen en Pieter

  De Ouwe Compagnie

  Vanaf 2014 zitten Karen en Pieter met hun restaurant de Ouwe Compagnie aan de Walstraat. Voor Karen was Enschede toen een stad die veel mogelijkheden en toekomst bood voor een nieuwe ondernemer. De Walstraat is inmiddels een echte bourgondische straat geworden met een rijke keus aan restaurantjes. De allerliefste voor Karen is zijn moeder die ook in Enschede woont. Als ondernemer heb ik het liefst een drukke stad met allerlei activiteiten en evenementen.

 5. Gijs en Clarissa

  Lovely Local

  Sinds 2016 kun je genieten van verschillende (pop-up) restaurants bij Smuls aan de Walstraat. Vanaf februari dit jaar kan je op meerdere dagen terecht bij Gijs en Clarissa van Lovely Local. Zij wonen in Enschede, 'de hoofdstad van Overijssel', en voelen zich hier enorm thuis. Daarom zijn zij hun eigen huiskamer restaurant begonnen. Het liefste werken zij samen met lokale producten die ze met liefde serveren aan hun gasten.

 6. Lars

  KLOF

  KLOF is een spiksplinternieuwe winkel aan de Haverstraatpassage. Sinds augustus heeft Lars zijn droom waar gemaakt en een stoere (mannen)winkel verwezenlijkt. "Enschede is mijn hometown en trots. Ik werk al 20 jaar in de binnenstad en wilde KLOF graag ook hier openen". Bij het woord liefste denkt Lars aan zijn vrouw Roswita: "Zij heeft me altijd gesteund en dit mogelijk gemaakt".

 1. Ivo

  Kapsalon Nivo

  Een bekend gezicht in de Haverstraatpassage: Ivo van Kapsalon Nivo en Conceptstore The Upperside. Terwijl hij knipt vertelt hij dat hij een ontzettende Tukker is en daarom graag zijn kapsalon en winkel in Enschede wilde beginnen. Ivo's liefste is zijn vriendin Jorieke

 2. Paul, Mark, Ronald en Johan

  Café Stonewall

  Op de foto zie je Paul, Mark, Ronald en Johan van Café Stonewall. Stonewall is het homocafé met de langste bestaansgeschiedenis in Enschede maar in het café is uiteraard iedereen welkom! Al 28 jaar zitten zij in de Walstraat en organiseren ze allerlei activiteiten en feesten. Hun bekendste feest is tijdens Koningsfestival Enschede. Waar zij aan denken bij het woord liefste? Hun familie en vrienden en uiteraard alle barvrijwilligers!

 3. Jan

  Fotogalerie Objektief

  Alweer de 33e Liefs uit Enschede ondernemer! Bij Fotogalerie Objektief wordt nationale fotografie onder de aandacht gebracht door middel van exposities. Jan vindt het belangrijk dat er een podium is voor ervaren, maar ook talentvolle jonge Nederlandse fotografen. Vanaf 8 oktober wordt de 3e editie van de Fotomanifestatie Enschede gehouden met het thema "Walk-in Worlds". Het liefste ontmoet Jan mensen en praat hij over het werk van de exposanten.

 4. Monique en Lisa

  Huis & Meer

  We stellen jullie voor aan moeder en dochter Monique en Lisa. Ze wonen allebei al hun hele leven in Enschede en zijn al vijf jaar de trotse en lieve eigenaresses van Huis & Meer. Monique wilde al jaren zelf een winkel beginnen en zo gezegd, zo gedaan! Na twee jaar in de Haverstraatpassage zit de prachtige winkel alweer drie jaar aan het Van Loenshof. Naast de winkel is Moniques eigen huis haar lievelingsplek in Enschede. De liefste voor Lisa? Dat is haar nieuwe hondje!

 5. Robert en Ronald (Flip)

  Eetcafé CP

  Robert is al ruim 35 jaar kok en gastheer Ronald (Flip) is al 40 jaar voor velen een bekend gezicht in de binnenstad van Enschede. Sinds april 2016 is Ronald samen met zakenpartner Tom de nieuwe eigenaar van Eetcafé CP. Ze hebben beide een passie voor muziek die terug te vinden is in het interieur en de menukaart. Waar denken ze aan bij het woord “liefste”? Voor Ronald is dat een mooie avond met vrienden en goeie muziek en voor Robert is het de liefde voor het koken en het contact met de gasten.

 1. Azis

  Exclusive Sneakers & Streetware

  Liefs uit Enschede op bezoek bij Exclusive Sneakers & Streetwear van Azis aan de Heurne. De echte sneaker liefhebber zal zich in deze winkel thuis voelen. Waarom een vestiging in Enschede? Dit is mijn "home-town" en ik ben de enige in de stad die deze collectie verkoopt. De alleliefsten voor Azis zijn zijn familie en vrienden.

 2. Pim

  Bertus Workel

  Sinds 1969 is de winkel van Bertus Workel aan de Heurne een begrip in Enschede. De winkel is uniek door het enorme aanbod artikelen, van teken-en schildermateriaal tot feestkleding. Pim, geboren en getogen in Enschede, heeft de zaak overgenomen van zijn vader en runt het samen met zijn vrouw Nicole. Het liefste voor Pim is zijn gezin.

 3. Rocco

  Stanislaus Brewskovitch

  Liefs uit Enschede op bezoek bij Stanislaus Brewskovitch aan de Heurne. Op de foto trotse mede eigenaar en Big Kahuna Rocco. Het is onze taak de speciaalbiercultuur te promoten, (lokale) micro brouwerijen onder de aandacht te brengen en mensen kennis te laten maken met mooie smaakvolle bieren. De allerliefsten voor Rocco zijn mijn vriendin en onze twee kinderen.

 4. Bernard, Karin en Esmé

  Willemientje

  Willemientje is al jaren een vertrouwd adres voor de lunch. In 1985 kwam het op Bernards pad en heeft dit samen met zijn vrouw Karin verder uitgebouwd. Dochter Esmé zal binnenkort de scepter overnemen en haar eigen draai geven aan Willemientje. Voor Bernard en Karin is hun gezin het allerliefste. Esmé ontdekt het allerliefste nieuwe smaken en gerechten.

 5. Petra

  Heel Bijzonder

  Sinds kort is de Heurne een hotspot rijker: Heel Bijzonder. Deze lunchroom en winkel wordt gerund door mensen met een (grote) afstand op de arbeidsmarkt. Op de foto staat trotse eigenaar Petra die zich al jaren met hart en ziel inzet als personal coach. Bij het woord "liefste" denk ik het eerst aan mijn man en kinderen en daarna de liefde voor mijn vak.

 6. Geesje met Bobbie & Max

  Galerie Hartware by Geesje

  Op bezoek in de Haverstraatpassage bij Hartware by Geesje waar we uitbundig en liefdevol worden begroet door Bobbie en Max. Hartware is een verrassende galerie met vintage, curiosa, kunst en antiek . Geesje is eigenaar, klusjesman en inkoper in een persoon en doet dit met veel passie en liefde.

 1. Beatrix

  Condoomshop Het Hofje

  Bij "Liefs uit Enschede" mag natuurlijk Condoomshop 't Hofje het niet ontbreken. Beatrix (Trix) is samen met haar zus in 1995 begonnen met de shop. Geinspireerd door de Condomerie in Amsterdam en in een tijd waarin veilig vrijen een serieus onderwerp was. We wilden een laagdrempelige zaak beginnen waar mensen vragen kunnen stellen en utleg wordt gegeven bij de producten. Het liefste voor mij zijn de mensen die dicht bij me staan.

 2. Tim

  Jac Hensen

  Dit jaar viert Jac Hensen haar 40 jarig jubileum. Al vier generaties telt het bedrijf, de oom van Jac is destijds in Enschede begonnen en de winkel heeft, mede door het grote assortiment en uitzonderlijke maten, veel vaste klanten. Bedrijfsleider Tim is al 12 jaar met veel plezier werkzaam bij Jac Hensen. Het "liefste" voor mij zijn mijn twee kinderen, de jongste is net 4 weken oud.

 3. Steven

  Sooco

  Steven was al bang dat hij met het "blauwe bordje" op de foto zou moeten. Lachend ondergaat hij de "Liefs uit Enschede" fotosessie. Steven is al ruim zes jaar werkzaam bij Sooco, waarvan vijf jaar als storemanager. Sooco heeft zich hier gevestigd omdat het een grote winkelstad met veel potentie en beleving is. Bij het woord "liefste" denk ik aan eten zegt Steven. Ik eet het liefst de hele dag!

 4. Natasja en Marieke

  Toff Kidswear

  Sinds 2015 zit Toff Kidswear aan het van Loenshof. Met een eigentijdse industriële look en feel, is de collectie voor tieners vanaf maat 128 t/m maat 188. Eigenaresse Natasja en verkoopster Marieke vertellen dat ze zich binnenkort uitsluitend gaan richten op stoere jongenskleding, wat uniek is voor Enschede. De allerliefsten voor Natasja en Marieke zijn familie en kinderen!

 5. Lorenzo

  Gameshop Twente

  Storemanager Lorenzo van de Gameshop Twente staat midden in het walhalla van menig gamer. Oorspronkelijk is de Gameshop Twente begonnen in Hengelo maar hebben uiteindelijk voor Enschede gekozen om verder te groeien. Enschede is volgens Lorenzo een mooie stad om als ondernemer te zitten. Bij het woord "liefste" denk ik aan mijn moeder!

 6. Rudy

  Gents

  Rudy werkt al ruim 30 jaar in de binnenstad van Enschede als verkoper van herenkleding. Hij heeft al bij diverse zaken gewerkt en momenteel is hij bedrijfsleider bij GENTS. Ze zijn specialist in formele (gala) herenkleding. Als je op zoek bent naar een smoking, jacquet, een trouwkostuum of een business-suit, dan zul je bij Gents zeker slagen! Voor Rudy is omgaan met mensen het "liefste" wat hij doet.

 7. Koen

  Theater Sonnevanck

  Al sinds 1990 maakt Theater Sonnevanck nieuw muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Koen werkt al 3,5 jaar als publiciteitsmedewerker bij Sonnevanck. Hij heeft de afgelopen jaren Sonnevanck al vele prijzen zien winnen voor hun voorstellingen en vertelde dat er in 2018 ook weer veel moois aan zit te komen. Bij het woord liefste denkt Koen vooral aan zijn collega's: "We zijn een ontzettend mooi clubje met elkaar". Maar ook zijn familie en vrienden mogen uiteraard niet ontbreken.

 1. Jasmijn

  Kunst & Designwinkel Concordia

  Jasmijn is manager van de Kunst & Design winkel Concordia aan de Langestraat. Jasmijn heeft de kunstacademie gevolgd en naast haar werkzaamheden bij Concordia ook nog zelfstandig ondernemer als modevormgever. Ik vind vooral de combinatie creatief-commercieel leuk aan mijn werk hier. Het accent van het assortiment in de winkel ligt op lokaal en design in combinatie met fairtrade producten . Bij het woord "Liefste" denk ik aan vrienden, familie en een plek waar je je thuis voelt.

 2. Debbie

  IJsbaan Oude Markt

  Dit is het 4de jaar dat Debbie samen met haar man Hans de ijsbaan en het schaatscafé op de Oude Markt exploiteert tijdens Winter Wonderland. Het is een drukke tijd maar we doen dit met veel plezier samen met onze medewerkers. Een maand lang werken op het mooiste horecaplein van Twente in de gezelligste periode van het jaar. Hiernaast runt Debbie ook nog Hof van Twente, een verhuurbedrijf voor Party & Events. De allerliefste voor mij is Hans en het liefst in combinatie met een hapje en een drankje!

 3. Irene

  Synagoge

  Irene Berg is voorzitter van de Stichting Vrienden van de Synagoge en zet zich daarnaast al jaren in als vrijwilliger. Al sinds 1928 bezit Enschede de mooiste synagoge van Europa. Het hele jaar trekt dit mooie monumentale gebouw vele bezoekers uit binnen- en buitenland. Bezoekers kunnen zich melden voor een rondleiding en worden er diverse evenementen georganiseerd. Bij het woord "Liefste" denkt Irene onmiddellijk aan haar twee kleinkinderen Sam en Sophie.

 4. Sandra

  Carlina's

  Sandra van Restaurant Carlina's heeft de kunst en de liefde voor het koken van haar moeder geleerd. Het restaurant draagt dan ook haar naam. Sandra is 17 jaar geleden samen met haar toen twee jarige dochtertje verhuisd van Cali (Colombia),een stad met 2,5 miljoen inwoners, naar Enschede. Ik ben hier gekomen omdat we hier meer kansen hebben en het vooral ook veilig is voor ons. Liefde is voor mij in alles wat ik doe en de mensen om me heen. Alles begint tenslotte met liefde!

 5. Mark

  Fashion by Mar

  Mark is samen met zijn compagnon Marjo eigenaar van Fashion by MAR in de Haverstraatpassage. Ze kennen elkaar van Tuunte waar ze jarenlang hebben samengewerkt en zijn na de sluiting van Tuunte begonnen met hun eigen winkel. Ik woon in Enschede en daarom is het voor mij logisch hier mensen blij te maken met mooie kleding. Bij de "liefste" denk ik aan mijn man Arjan!. We zijn al 10 jaar samen waarvan 3 jaar getrouwd. De bruiloft hebben we groots gevierd in Discotheek 't Bölke.

 6. Karin

  De Snoepwinkel voor Vrouwen

  Karin, eigenaar van de Snoepwinkel voor Vrouwen, is in 2004 begonnen met haar winkel in de Sumatrastraat waarna ze in 2010 is verhuisd naar de Haverstraatpassage. De winkel heeft een uitgebreide collectie avond- en galakleding voor diverse doelgroepen en uiteenlopende maten. Voor Karin zijn de liefsten haar dochter en haar geliefde. Daarnaast zit liefde ook in alles om me heen: de mensen in mijn omgeving, de schoonheid van dingen en klanten die met een blij gevoel de winkel verlaten.

 1. Ronald

  Ronald Hazenhoff Men and Womenswear

  Ronald begon 11 jaar geleden in de Haverstraatpassage als franchiser voor Newport Blue. Dit modebedrijf ging na een jaar failliet en is Ronald op eigen kracht doorgegaan met Ronald Hazenhoff. Je vindt hier een uitgebreide collectie casual dames- en herenkleding van diverse merken. Bij het woord liefste denk ik aan mijn man Olav met wie ik al 23 jaar samen ben en aan onze allerliefste labrador Karel. Karel is dan ook een vaste medewerker met een hoog knuffelgehalte.

 2. Silvia

  Art Mode Enschede

  We worden vrolijk begroet door Silvia bij Art Mode in de Haverstraatpassage. Art heeft inmiddels zeven vestigingen door het hele land. Ze hebben voor Enschede gekozen omdat het een mooie winkelstad is die steeds mooier wordt. Art heeft een kleurrijke collectie kleding en accessoires met een geheel eigen stijl. Bij het woord liefste denkt Silvia als eerste aan haar gezin maar daarna haar werk. We hebben hele leuke en lieve vaste klanten in alle soorten en maten die mijn werk bijzonder maken.

 3. Gizem

  Love for Buddha

  Gizem is medewerkster bij Love for Buddha aan de Haverstraatpassage. Ze verteld ons dat beide eigenaressen van deze bijzondere winkel uit Enschede komen. Naast de gezamenlijke winkel zijn het ook schoonzussen van elkaar. Tijdens een vakantie op Bali zijn ze besmet met het Boeddha virus en hebben dit omgezet naar de winkel Love for Buddha. Alle boeddha's en handgemaakte zilveren sieraden worden geïmporteerd uit Bali. Wie het allerliefsten zijn voor Gizem? Mijn moeder en mijn inmiddels overleden vader.

 4. Debby

  Route du Soleil

  Debby is eigenaresse van Route Du Soleil, een gezellige cadeauwinkel in de Haverstraatpassage. Debby is geboren en getogen Enschedese en daarom lag het ook voor de hand om hier een winkel te beginnen. We zitten op ruim 20 jaar op deze locatie en hebben veel leuke klanten waarvan bijna 60% uit Duitsland afkomstig is. Leuk weetje is dat we in één van de oudste pandjes van Enschede zitten. Bij het woord "Liefste" zeg ik: mijn man en dochter!

 5. Hermie

  Rosee Fashion & Styling

  Hermie is eigenaresse van Rosee Fashion & Styling waar de hipste merken uit binnen- en buitenland exclusief verkrijgbaar zijn. Ik heb gekozen om me in Enschede te vestigen omdat deze stad veel mogelijkheden biedt voor mij als stylist en personal shopper. En een stad met een groot winkelaanbod trekt veel bezoekers. "Liefste" betekend voor mij: een glimlach, fijn gevoel, mijn dochter, mijn man, mooie verhalen en dierbare klanten

 6. Paulina

  Bed & Breakfast Oekepoek

  Paulina is samen met haar man de trotse eigenaar van Bed & Breakfast Oekepoek, (Walstraat en Heutinkstraat) en restaurant Smuls. Ze is geboren en getogen Enschedese die echt van haar stad houdt. Bij het woord "liefste" denk ik aan mijn moeder. Ze is te jong overleden en haar droom was het hebben van een eigen bedrijfje. Door voor mezelf te beginnen maak ik een beetje haar droom waar en heb de Bed & Breakfast haar naam gegeven; mijn moeder heette Oeke.

 1. Giny

  Geelings Brocante Woon Ideeën

  Giny is eigenaresse van Geelings Brocante Woon Ideeën aan de Zuiderhagen. Een sfeervolle winkel met brocante, antiek, retro, meubelen, kleding en verrassende snuisterijen. Ik woon vanaf mijn achtste in Enschede en hou echt van deze stad. Ik run deze zaak samen met mijn man en we delen al 25 jaar een gezamenlijke liefde voor brocante. De allerliefsten voor mij zijn mijn man, zoon en schoondochter. Voor ons wordt 2018 een heel bijzonder jaar want we worden voor het eerst opa en oma!

 2. Ans

  Matou Byoux

  Al 31 jaar runt Ans haar bijzondere en sfeervolle sieradenwinkel Matou Byoux aan de Stadsgravenstraat. Ze is geboren en getogen Enschedese dus was het voor haar vanzelfsprekend hier een winkel te vestigen: "gemak dient de mens" aldus Ans. Samen met haar dochter deelt ze haar passie voor handgemaakte unieke zilveren sieraden voorzien van stenen. We zorgen voor een mooi en bijzonder assortiment dat ook nog betaalbaar is. De allerliefste voor mij is mijn dochter Anneke!

 3. Michel, Jeannette en Sara

  Galerie Nouverture

  Michel is edelsmid en eigenaar van Galerie Nouverture. Samen met een aantal edelsmeden runt hij de galerie. We hebben meerdere disciplines in huis en zijn een mooie opstartplaats voor edelsmeden. Daarnaast geven we ook les en kun je hier workshops volgen. De galerie biedt tevens plek aan kunstenaars, we hebben vier keer per jaar een wisselende tentoonstelling. Wie zijn voor hen de liefsten? Voor Sara haar kat, voor Michel zijn vrouw en voor Jeanette is dat wat ze het liefste doet: haar werk als edelsmid.

 4. Rianne

  Mrs. Brown

  Rianne is eigenaar en hoofdkoekenbakker bij Mrs. Brown. Als je de gezellige patisserie aan de Walstraat binnenkomt wordt je verleid door de lekkerste geuren. Alle zoete verleidingen maakt ze zelf, geheel ambachtelijk, van de allerbeste ingrediënten. Rianne woont in Enschede en ziet de Walstraat als een toplocatie voor Mrs. Brown met een gemoedelijke sfeer en heel veel potentie. "Het straatje wordt ook steeds leuker! En wie voor mij de Liefste is? Ik heb niet één maar heel veel liefsten om me heen."

 5. Nicole

  KNhus Lifestyle

  Nicole is eigenaar van de sfeervolle winkel KNhus Lifestyle aan de Haverstraatpassage. "Ik woon zelf in Enschede en volgens mij was in Enschede wel vraag naar een lifestyle winkel waar een mooie mix van mode en woonaccessoires aangeboden wordt. Ik krijg veel klanten uit het westen van het land die een weekendje Enschede doen en blij verrast zijn door de stad en haar grote winkelaanbod. Het woord Liefste hoort echt bij mijn gezin: man, drie kinderen en mijn moeder die bij ons woont."

 6. Caroline

  Cati's Cadeau's en Accessoires

  Caroline is eigenaar van Cati's Cadeau's en Accessoires in de Haverstraatpassage. "Voor we hier zijn begonnen hebben we eerst een vestiging in Hengelo gehad. We zijn verhuisd naar Enschede omdat het een gezellige winkelstad is met een grote keuze aan winkels en verschillende doelgroepen. De allerliefsten voor mij zijn mijn zoon en mijn man. Mijn man ondersteund met advies en allerlei technische zaken in de winkel."

 7. Peter

  puntoPASTA

  Peter is eigenaar van puntoPASTA. Dit jaar vieren ze hun jubileum, want ze bestaan alweer 10 jaar! Peter wilde iets voor zichzelf beginnen en had een passie voor de Italiaanse keuken. Zo kwam hij op het idee om puntoPASTA te beginnen. "Ik was hiervoor boekhouder, maar ik kom wel uit een horecafamilie.". Bij het woord liefste denkt Peter aan alle mensen die hem de afgelopen 10 jaar gesteund hebben, van zijn vrouw en kinderen tot alle medewerkers en gasten.

 1. Joris, Maxime en team Novi

  NOVI Gran Caffè

  In september 2014 zijn Joris en Maxime begonnen met NOVI Gran Caffè. "We komen zelf uit Hengelo en Borne en waren aanvankelijk op zoek naar een locatie daar. We zijn achteraf heel erg blij dat we voor Enschede hebben gekozen. Hier aan de Oude Markt hebben we het concept waarin we geloven, samen met ons team, goed kunnen neerzetten. De allerliefste? Ons zoontje! Hij is nu 4 jaar en voor hem is papa de kok en mama de ober. Als hij later groot is wil hij dan ook kok én politieagent worden!"