Liefs uit Enschede

In het najaar van 2016 ging het "Liefs uit Enschede' bord op tour langs aansprekende plekken in Enschede. Nu worden ondernemers in de binnenstad op een liefdevolle manier onder de aandacht gebracht bij de bewoners en bezoekers van Enschede. Enschede biedt een gevarieerd aanbod op gebied van winkels, horeca en cultuur en wij willen iedereen kennis laten maken met mooie pareltjes in de binnenstad en de bevlogen ondernemers die hier achter staan. Zij beantwoorden 3 korte vragen en zo leer je de gezichten achter het bedrijf wat beter kennen.

Wekelijkse rubriek
Elke woensdag (en soms in het weekend!) stellen we een ondernemer aan je voor op de Facebookpagina en het Instagram account van Enschede. De ondernemer krijgt een eigen exemplaar van het “Liefs uit Enschede” bordje.

Liefs van

 1. Betsy & Rob

  Bagels & Beans

  Dit zijn Rob en Betsy van Bagels & Beans Korte Hengelosestraat Enschede. Zij zijn allebei verliefd op de stad en vonden dat Enschede schreeuwde om Bagels & Beans. Wat zij het liefste van Enschede vinden? Natuurlijk elkaar en alle mooie mensen die het al jaren voor hen mogelijk maken. Daarnaast vinden ze het "Liefs uit Enschede" team ook de liefste, vanwege dit mooie initiatief.

 2. Anna-Sophie & Rob

  Van der Poel IJs

  Mogen we je voorstellen aan Anna-Sophie & Rob, bedrijfsleider en liefdevolle ijsschepper van Van der Poel ijs? Volgens Anna-Sophie & Rob zijn Enschedeërs ijslustige mensen en is de vestiging aan het Wilminkplein een toplocatie. Hun lievelingssmaak? De tijdelijke Taste of Summer of Citroencake en Yoghurt-Bosvruchten. Wat is jouw lievelingssmaak?

 3. Kaj

  Kaj's Guitarstore

  Kaj kwam na 10 jaar Den Haag terug naar zijn roots in Enschede. Al jarenlang opent hij liefdevol zijn deuren voor gitaarliefhebbers. Zijn liefste gitaar? Een verkochte gitaar!

 4. Marlies en Raymon

  So Fifties

  Ben jij een liefhebber van Rock & Roll en Rockabilly? Dan zit je bij Raymon en Marlies goed! Zij openden hun kledingwinkel en barbershop in Enschede omdat ze hier wonen, en omdat ze Enschede dé winkelstad van Overijssel vinden. Op de vraag wie ze de liefste vonden antwoordden ze tegelijk: 'We vinden elkaar al 30 jaar de liefste!'.

 5. Reinald en Maureen

  Vishandel Kiefte

  Nog een liefdevol ondernemersduo! Op de foto zie je Reinald en Maureen van Vishandel Kiefte. Al 75 jaar is Vishandel Kiefte de vaste stek voor de visliefhebber. In de authentieke winkel aan de Korte Hengelosestraat kun je terecht voor de lekkerste visjes. De vistip van Maureen en Reinald? Zonder twijfel de groene haring!

 6. Tonnie en Annette

  Eastside Tattoo

  Veel mensen zeggen dat alle leuke dingen in het westen zitten, maar alleen Enschede heeft Eastside Tattoo! Tonnie en Annette zijn hier geboren en getogen en zijn experts in tatoeages en piercings. Hun lievelingsding van Enschede? Voor Tonnie is dat Willem Wilmink en voor Annette het bankje voor de shop. In september organiseert Eastside Tattoo ook nog eens de eerste internationale Tattoo Show Twente, waar diverse tattoo artiesten en standhouders aanwezig zullen zijn. Een sterk staaltje inkt dus!

 1. Nienke

  Nienkes Cupcakes

  Alweer de 7de ondernemer uit de serie "Liefs uit Enschede". Eigenaresse, cupcakedesigner en geboren en getogen Enschedese Nienke! Enschede had nog geen cupcakewinkel en daarom is ze begonnen met haar eigen winkeltje in de Korte Haakbergerstraat Nienke's. De lievelingscupcake van Nienke zelf is de chocolade fudge.

 2. Nonna, Rowdy en Kishan

  Meisje

  Het "Liefs uit Enschede" team was op bezoek bij Meisje. Een nieuw hip koffietentje aan de Raadhuisstraat, waar je terecht kunt voor ontbijt, brunch, lunch en een middaghapperijtje. Op de foto staan Kishan (keukenbrigade), Rowdy (keukenbrigade) en Nonna (eigenaresse). Nonna is in Enschede begonnen om haar levendige binnenstad met een variatie aan winkels en de vele bezoekers. "Mijn allerliefste is mijn moeder die mij de liefde voor eten en drinken heeft bijgebracht!"

 3. Olav Kelder

  New Zealand Auckland Store

  Het "Liefs uit Enschede team" was op bezoek in de Haverstraatpassage bij NZA New Zealand Auckland Store Enschede Een stoer lifestyle-merk voor de sportieve man. Op de foto zien we de trotse eigenaar Olav Kelder. Hij heeft gekozen voor de Haverstraatpassage met veel mooie gerenoveerde panden en betaalbare huren. De allerliefsten voor Olav zijn Ronald en zijn blonde labrador Karel. Kijk hier voor nog meer "Liefs uit Enschede:

 1. Astrid en Petra

  Goods4Home

  Liefs uit Enschede.....op de foto zie je de stralende dames Petra van Walsum en Astrid Schutrups van Goods4Home aan de Haverstraatpassage. Ze zijn 5 jaar geleden begonnen met deze liefdevolle woonwinkel omdat ze vonden dat er in Enschede nog wel ruimte was voor wat leuks.Op de vraag wat is jullie allerliefste antwoorden ze beide de lievelingshond Sammie!

 2. Ellen en Joep

  Scooter

  Een bekend gezicht in de binnenstad van Enschede. Ellen Scheper zit al 31 jaar met Scooter in de Haverstraatpassage. Op de vraag waarom in Enschede is ze heel duidelijk: Enschede is mijn stad! Voor wie de winkel regelmatig bezoekt weet dat haar golden retriever Joep een van de vaste medewerkers is. De allerliefsten voor Ellen zijn haar dieren Joep (hond), Krumpke (kat) en het stoere Friese paard Jan.

 3. Lieneke en Niek

  De kleine Bistro

  Sinds kort zijn Lieneke en Niek eigenaar van de Kleine Bistro in de Walstraat. Lieneke is de gastvrouw en Niek staat in de keuken. Geboren en getogen Enschedeërs die van hun stad houden. Ze vinden elkaar het allerliefste, al sinds de eerste ontmoeting in het pannenkoekhuis waar ze allebei werkzaam waren.

 1. Els en Nancy

  House of Snobs

  Wie een voorliefde heeft voor luxe kent natuurlijk House of Snobs. Het "Liefs uit Enschede" team sprak met Nancy en Els. Volgens de dames is House of Snobs het meest exclusieve warenhuis van Nederland en hoort dit uiteraard in Enschede. Bij het woord liefste denkt Nancy aan haar lievelingsgeur: "Goodnght Kiss" en is het voor Els de liefde voor haar winkeltje.

 2. Karel Betman

  Galerie Beeld & Aambeeld

  Uiteraard kan het Liefs uit Enschede team niet om Galerie Beeld & Aambeeld heen. Al sinds 1979 gevestigd in de Walstraat! Voor galeriehouder Karel Betman, geboren en getogen Enschedeër, is de galerie zijn lievelingsplek. Een fijne plek die vol staat met mooie kunst!

 3. Hakan en Kirsten

  Blur Hairstudio

  Hakan en Kirsten van Blur Hairstudio delen naast de liefde voor hun werk ook de liefde voor elkaar. Waarom een zaak in Enschede? Enschede is trending! De stylisten laten zich inspireren door mode, vakgenoten en iconen om de nieuwste technieken en trends toe te passen. Vorige maand wonnen ze maar liefst 3 Coiffure Awards! Op de vraag waar denk je aan bij het woord " liefste" antwoorden beiden ons gezin inclusief hond Chloé.

 1. Tanya, Dagmar, Isa, Eva en René

  Stoet

  Sinds vorig jaar is Enschede weer een hotspot rijker: STOET.Op de foto zien we het liefdevolle team: Tanya, Isa, Dagmar, Eva en René. Stoet staat voor stoere en gezellige horeca in de bieb. Op de vraag waarom in Enschede? Uiteraard in Enschede, dit is onze stad! We vroegen Dagmar en René waar ze aan denken bij het woord “liefste”. Voor Dagmar is dit de courgette soep (die ze aan het eten was) en voor René is dit muziek.

 2. Jordi

  De Broodbode

  Inmiddels de allerbekendste lokale broodjeszaak: De Broodbode Enschede! Op de foto zie je Jordi, hij is manager en staat met veel plezier te werken. Hij geeft aan dat de Broodbode was gevraagd om opvulling in de straat te creëren, maar dat is naar eigen zeggen flink uit de hand gelopen! De broodjes, zoete lekkernijen en verfrissende sapjes vliegen over de toonbank. Waar Jordi aan denkt bij het woord liefste? Dat zijn de natuurlijke producten waar hij elke dag mee werkt en natuurlijk het liefdevolle team!

 3. Young en Soelang

  Yuzu Enschede

  Eén van de nieuwste horecagelegenheden in de binnenstad: Yuzu Enschede! Volgens Young en Soejang is Enschede een stad die aan het bloeien is. Enschede miste volgens hen een zaak waar authentieke Aziatische lunches én diners geserveerd werden. Bij Yuzu Enschede zit je daarvoor helemaal goed! Japanse Noedelsoep, Bahn Mi, Poké Bowls, Sushi, Bites, alles kun je er krijgen. Het liefdevolle koppel reageerde duidelijk op de vraag wie hun liefsten zijn: natuurlijk hun families, gezondheid en hun gasten!

 1. Fardau

  Winkel Fier

  Vier vriendinnen die van mode houden en een droom hebben om samen iets te beginnen. Dat was het begin van damesmodezaak Winkel Fier! Fardau (op de foto), Martiene, Hilde en Inge vonden dat Enschede, na het vertrek van de Bijenkorf, een winkel miste voor het midden en hogere segment. Bij WinkelFier kun je terecht voor merken als Modström, Zoe Karssen, Jacky Luxury, Fabienne Chapot en nog veel meer! Hun liefste? Vriendschap en liefde in alle facetten.

 2. Roland

  Oil & Vinegar

  Oil & Vinegar is alweer de twintigste Liefs uit Enschede onderneming! Roland vertelde ons dat hij enorm blij is met de vestiging aan de Langestraat. Volgens hem past Oil & Vinegar​ bij Enschede, en Enschede bij Oil & Vinegar. De perfecte combinatie dus! Bij het woordje liefste denkt Roland aan zijn allerliefste en zijn dochters.

 3. Jonny

  Het Gouden Randje

  Volgens Jonny (keukenprinses/theeverkoper) miste Enschede een aantal jaar geleden een theewinkel. Ze kon de thee niet vinden die ze zelf lekker vindt. Het Gouden Randje is een rustpunt in hartje Enschede. Je kunt hier genieten van de thee, koffie en huisgemaakt gebak. De allerliefste voor Jonny is haar zoontje Maxie Monster.

 4. Lotta

  ETN Saladebar

  Lotta runt sinds december 2016 ETN saladebar in de Haverstraatpassage. Op de vraag waarom een vestiging in Enschede antwoord ze simpel: "omdat ik hier leef en woon". Het allerliefste voor Lotta zijn haar familie, vrienden en uiteraard haar saladebar.

 5. Monique & Claudia

  Lutje Schipholt Hairfashion

  Lutje Schipholt Hairdesign is al 55 jaar een begrip in Enschede. De zussen Monique en Claudia zijn geboren en getogen in de kapperszaak van hun ouders. Het was dan ook heel logisch voor hen om de zaak voort te zetten. De dagen dat ze geopend zijn is er altijd één van de zussen aanwezig. Bij het woord "liefste" denken Monique en Claudia aan liefde voor het vak, de klanten en het team!

 6. Riccardo en Angelo

  Gelataria Talamini

  Riccardo (links) en Angelo (rechts) Talamini, wie kent ze niet? Het familiebedrijf Gelataria Talamini is ontstaan in 1933 en is sinds 1971 aan de Marktstraat in de binnenstad te vinden. Al jaren lang bereiden ze volgens oud Italiaans recept ambachtelijk natuurlijk ijs. De liefsten zijn voor zowel Angelo en Riccardo zijn de kleinkinderen. "Familie is erg belangrijk en gaan voor alles. Maar onze klanten zijn ook een beetje familie!".

 1. Rein

  Het Vestzaktheater

  Als geestelijk vader van het "Liefs uit Enschede" bord moet Rein Kroes uiteraard met het origineel op de foto! Rein is al 10 jaar directeur van het kleinste theater van Enschede. Het Vestzaktheater is al 35 jaar een vast onderdeel in het culturele aanbod in Enschede. Een podium voor aankomend talent en amateurs. Bij "liefste" denkt Rein uiteraard aan zijn partner maar ook aan Enschede. Zijn credo is: "Enschede is misschien niet zo mooi maar wel heeeeel lief".

 2. Junior

  De Basis

  Sinds mei 2016 is Restaurant De Basis gevestigd in de Walstraat. Junior is kok en eigenaar en houdt zich daarnaast ook bezig met allerlei andere activiteiten van De Basis. Junior komt uit Glanerbrug en woont al jaren in Enschede. "Deze locatie kwam vrij en paste goed in de visie voor Restaurant De Basis.". Bij het woord liefste denkt hij aan eten en de liefste mensen om hem heen.

 3. Marike & Lestrez

  Tosti Tijd & De Pannenkoek

  We worden hartelijk ontvangen bij Tosti Tijd & De Pannenkoek door gastvrouw Marike en kok Lestrez. Ze heeft gekozen voor Enschede als locatie omdat deze grootste stad van Overijssel in de binnenstad nog geen pannenkoekrestaurant had. Sinds een tijdje spelen ze in op de laatste foodtrend: tosti’s! Geen simpele tosti’s ham en kaas, maar ruim belegde dikke plakken brood. De "liefste' voor Marike is haar hond Bella en voor Lestrez zijn dochter Noèlla.

 4. Karen en Pieter

  De Ouwe Compagnie

  Vanaf 2014 zitten Karen en Pieter met hun restaurant de Ouwe Compagnie aan de Walstraat. Voor Karen was Enschede toen een stad die veel mogelijkheden en toekomst bood voor een nieuwe ondernemer. De Walstraat is inmiddels een echte bourgondische straat geworden met een rijke keus aan restaurantjes. De allerliefste voor Karen is zijn moeder die ook in Enschede woont. Als ondernemer heb ik het liefst een drukke stad met allerlei activiteiten en evenementen.

 5. Gijs en Clarissa

  Lovely Local

  Sinds 2016 kun je genieten van verschillende (pop-up) restaurants bij Smuls aan de Walstraat. Vanaf februari dit jaar kan je op meerdere dagen terecht bij Gijs en Clarissa van Lovely Local. Zij wonen in Enschede, 'de hoofdstad van Overijssel', en voelen zich hier enorm thuis. Daarom zijn zij hun eigen huiskamer restaurant begonnen. Het liefste werken zij samen met lokale producten die ze met liefde serveren aan hun gasten.

 6. Lars

  KLOF

  KLOF is een spiksplinternieuwe winkel aan de Haverstraatpassage. Sinds augustus heeft Lars zijn droom waar gemaakt en een stoere (mannen)winkel verwezenlijkt. "Enschede is mijn hometown en trots. Ik werk al 20 jaar in de binnenstad en wilde KLOF graag ook hier openen". Bij het woord liefste denkt Lars aan zijn vrouw Roswita: "Zij heeft me altijd gesteund en dit mogelijk gemaakt".

 1. Ivo

  Kapsalon Nivo

  Een bekend gezicht in de Haverstraatpassage: Ivo van Kapsalon Nivo en Conceptstore The Upperside. Terwijl hij knipt vertelt hij dat hij een ontzettende Tukker is en daarom graag zijn kapsalon en winkel in Enschede wilde beginnen. Ivo's liefste is zijn vriendin Jorieke

 2. Paul, Mark, Ronald en Johan

  Café Stonewall

  Op de foto zie je Paul, Mark, Ronald en Johan van Café Stonewall. Stonewall is het homocafé met de langste bestaansgeschiedenis in Enschede maar in het café is uiteraard iedereen welkom! Al 28 jaar zitten zij in de Walstraat en organiseren ze allerlei activiteiten en feesten. Hun bekendste feest is tijdens Koningsfestival Enschede. Waar zij aan denken bij het woord liefste? Hun familie en vrienden en uiteraard alle barvrijwilligers!

 3. Jan

  Fotogalerie Objektief

  Alweer de 33e Liefs uit Enschede ondernemer! Bij Fotogalerie Objektief wordt nationale fotografie onder de aandacht gebracht door middel van exposities. Jan vindt het belangrijk dat er een podium is voor ervaren, maar ook talentvolle jonge Nederlandse fotografen. Vanaf 8 oktober wordt de 3e editie van de Fotomanifestatie Enschede gehouden met het thema "Walk-in Worlds". Het liefste ontmoet Jan mensen en praat hij over het werk van de exposanten.