Bij La Francaise kun je het hele jaar door wekelijks terecht voor ingevroren bessen, net zoals jams, sap en siroop. Ook staat EKO-Twente er dan met een ruim aanbod van biologische groenen, fruit, vlees en meer.

Ook kun je zelf (tijdens de zomermaanden) aan de Kwekkeboomweg (de Broekheurne), in een omgeving waar de stilte nog de boventoon kan voeren, mooie dikke blauwe bessen plukken, zoveel als je wilt. Het bosbessenveld is voor iedereen goed toegankelijk. De bessen groeien aan struiken van gemiddeld twee meter hoog. Zowel groot als klein kan zonder veel moeite plukken. Als je de poort binnenkomt, zal iemand uitleggen waar en hoe je het best kunt plukken.

Bij veel regen worden mogelijk de openingstijden c.q. plukdagen aan de Kwekkeboomweg aangepast; het is raadzaam in die situaties even van te voren te bellen.

  • Tijdens het plukseizoen, circa half juli tot (en met) augustus geopend aan de Willemsbeekweg, op vrijdag en zaterdag van 09:00-17:00 uur. Let op: je kunt hier niet zelf plukken, dat kan alleen aan de Kwekkeboomweg 155.
  • Aan de Kwekkeboomweg zijn ze geopend van 09:00-16:00 uur tijdens plukdagen en tijdens eventuele verkoopdagen. Het plukseizoen start vanaf 8 augustus.
  • Buiten het plukseizoen is de locatie Willemsbeekweg elke vrijdag en zaterdag geopend van 09:00-17:00 uur. Dan kan je het hele jaar ingevroren bessen kopen, net zoals jams, sap en siroop. Ook staat EKO-Twente er dan met een ruim aanbod van biologische groenen, fruit, vlees en meer.

Let op: kijk vóór je bezoek op de website of je nog kunt plukken.

Prijzen
De prijzen van de zelfpluk zijn:

  • 1 of 2 kilo: € 7,50 per kilo
  • 2 tot 5 kilo: € 7,00 per kilo
  • Boven de 5 kilo: € 6,50 per kilo

De locatie

Bosbessenkwekerij La Francaise Willemsbeekweg 5 7545PA Enschede Route naar locatie