Brouwerij Eanske 2019 3411 1567436170

BROUWERIJ EANSKE

Een jonge Enschedese brouwerij met speciaalbieren

Bij Brouwerij Eanske kun je kennis maken met de verrassende smaken die bier kan bevatten. Vanuit een passie vo...

Lees verder
Hoge Bothofstraat 33

Bij Brouwerij Eanske kun je kennis maken met de verrassende smaken die bier kan bevatten. Vanuit een passie voor speciaalbier is deze kleinschalige brouwerij opgericht in Enschede.

Brouwerij Eanske

Brouwerij Eanske is een kleine brouwerij en heeft als doel om leuke en onderscheidende bieren op de markt te zetten. Deze bieren zijn niet altijd gangbaar, maar wel smakelijk en soms een tikkeltje eigenwijs.

Voor de liefhebber
Brouwerij Eanske gelooft in speciaalbier en is transparant over de herkomst van de ingrediënten. Het mooie assortiment speciaalbier wordt steeds weer aangevuld. Voor de liefhebber!

Liefs uit Enschede – Brouwerij Eanske

Voor het item Liefs uit Enschede worden bevlogen Enschedese ondernemers geïnterviewd. Wat drijft ze en waarom kozen ze voor Enschede? Je leest het hier!

Op het terrein van de creatieve Performance Factory schuiven we aan Oscar van Brouwerij Eanske.

Al ruim 20 jaar brouwt hij bier. Voor Oscar is het brouwen van bier een passie die is uitgegroeid tot een eigen brouwerij. Toen hij startte was er nog geen echte lokale brouwerij in Enschede. Alles gebeurde in het westen, zonde! Inmiddels brengt Brouwerij Eanske 6 bieren op de markt, waaronder het Enschedese stadsbier ‘Area 053’. Dit toegankelijke biertje is alleen verkrijgbaar in Enschede en bevat (heel toepasselijk) 5,3% alcohol. Elk van zijn bieren heeft een eigen verhaal en vertelt een deel van de geschiedenis van Enschede. Ze zijn dus stuk voor stuk ambassadeurs van Enschede.

Bij ‘liefs’ denkt Oscar aan, hoe kan het ook anders, bier. Er zijn ontzettend veel verschillende smaken te maken, the sky is the limit. Het creatieve proces van het brouwen, proeven, testen, perfectioneren... dat is wat hij het allerliefste doet.

Contact

Brouwerij Eanske

Hoge Bothofstraat 33

7511 ZA Enschede

+31 6 12679028

www.brouwerijeanske.nl/

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Brouwerij Eanske
Hoge Bothofstraat 33
7511 ZA Enschede

2019 Liefs Uit Enschede Brouwerij Eanske