De Museumfabriek in Enschede is geen traditioneel museum waar je alleen vanaf een afstandje naar kunstwerken en andere bijzondere objecten mag kijken. Integendeel: je wordt verrast, raakt verwondert en gaat zelf aan de slag.

De samenhang der dingen

In de Museumfabriek draait het om de ‘samenhang der dingen’. Het gaat over hoe natuur, cultuur, wetenschap en techniek van invloed zijn op elkaar.

De Wunderkammer toont de rijkdom van de collecties en de magie van alle bijzondere objecten. Je ziet hoe de mens naar de dieren kijkt bij het ontwikkelen van robots. Je leert over wereldreizigers en hun routes. Je loopt onder een sterrenhemel door. Je ervaart de magie van wit en maakt kennis met eeuwenoude sagen en legenden.

Meedoen

In de Makerspace laat je jouw creativiteit de vrije loop. Hier maak je de meest bijzondere dingen met de 3D-printer, lasersnijder, foamcutter en nog veel meer apparatuur. In de Sterrenwacht, op het dak van het museum, neem je een kijkje in het heelal. En in het BankGiroLoterij Auditorium worden lezingen en workshops georganiseerd.

De Museumfabriek bruist, kortom! Kom je meedoen?

Vakantiefestivals

Iedere schoolvakantie organiseert de Museumfabriek thematische vakantiefestivals, waarbij het gehele museum qua activiteiten in het teken staat van één thema. Zo staan onder andere de Uitvindersfabriek en de Sprookjesfabriek op het programma voor de komende vakanties.

Ben jij altijd benieuwd hoe dingen gemaakt worden? Kom dan mee knutselen met onze uitvinders! Of kom verdwalen in onze magische sprookjeswereld! Kijk op onze website www.demuseumfabriek.nl voor het actuele aanbod.

Sterrenwacht Coenraad ter Kuile

De Museumfabriek heeft een echte sterrenwacht boven op het dak van de toren. In het sterrenkijkseizoen (wintertijd) wordt door de Sterrenwacht Coenraad ter Kuileverschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kijk op de site van het museum voor het programma.

Lezing op de koffie

Iedere maand is een lezing rond koffietijd. De onderwerpen zijn zeer divers en altijd gerelateerd aan objecten uit de museumcollectie van De Museumfabriek. Kijk op de site van het museum voor het programma.

De locatie

De Museumfabriek Het Rozendaal 11 7523 XG Enschede Route naar locatie