Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Foodies Enschede
Aziatisch, Italiaans, Vegetarisch

FOODIES RESTAURANT & BAR

Geniet van gerechten uit verschillende windstreken van over de hele wereld.

Foodies Restaurant & Bar zit in het pand waar voorheen Perron 22 in zat. Het nieuwe restaurant is vooral een c...

Lees verder
Stationsplein 1

Foodies Restaurant & Bar zit in het pand waar voorheen Perron 22 in zat. Het nieuwe restaurant is vooral een casual dining concept. Even binnen stappen voor een fijne maaltijd.

De menukaart bestaat uit lunch- en dinergerechten uit verschillende windstreken van over de hele wereld. Gerechten met vlees of vis, maar ook gerechten geschikt voor vegetariërs en veganisten. Wat dacht je van heerlijke poke bowls, een rode curry, kip cashew, Marokkaanse tajine of Indiase lamscurry?

Liefs uit Enschede - Foodies

Voor het item Liefs uit Enschede worden bevlogen Enschedese ondernemers geïnterviewd. Wat drijft ze en waarom kozen ze voor Enschede? Je leest het hier!

De naam van het restaurant Foodies staat letterlijk voor de betekenis ervan: ‘mensen die eten voor hun plezier en open staan voor alles op het gebied van eten’. Een naam die, als je de betekenis los van eten ziet, wat mij betreft ook op Thijs (de eigenaar van Foodies) slaat. Een jonge ondernemer die durft aan te pakken, met veel plezier deze zaak runt en open staat voor alles wat er op zijn pad komt.

Thijs (24) kwam voor een grote uitdaging te staan toen hij als afstudeerproject Foodies opzette in coronatijd. Maar met hulp van zijn goede concept, eigen doorzettingskracht en zijn familie en vrienden heeft hij er in korte tijd een hippe en zeer sfeervolle plek van weten te maken. In maart 2021 is het restaurant geopend en sindsdien kun je bij Foodies beneden terecht voor het diner met een uitgebreide menukaart en boven voor feestjes, vergaderingen of groepsmogelijkheden.

Op school kon Thijs al nooit stilzitten. Bij al zijn eerdere stages tijdens zijn opleiding aan de middelbare en hoge hotelschool kon hij het niet helemaal vinden, daar begon het idee van een eigen restaurant al te knagen. Horeca zit echter niet in de familie vertelt Thijs, maar hij moest het gewoon proberen en is er toen helemaal voor gegaan, ook al was de uitdaging nog zo groot. Het is uiteindelijk toch nog een echt familiebedrijf geworden, zijn vader en moeder werken nu namelijk op de achtergrond gewoon mee in de zaak.

Thijs, die zelf uit Zwolle komt, vond Enschede de perfecte plek voor Foodies. Een studentenstad met de kans om een zaak te beginnen op een voor hen perfecte plek. Hij werd dan ook meteen verliefd op het pand en de plek; een karakteristiek pand in de binnenstad, op loopafstand van het station. De mentaliteit van de mensen hier in Enschede is heel anders dan in Zwolle geeft hij aan: ‘Iedereen is zo belachelijk aardig, zo werd er bij het opbouwen van Foodies vanuit iedere hoek hulp aangeboden, zelfs vanuit mensen die ik nog nooit had ontmoet. De sfeer in Enschede is heel gemoedelijk en ik ben erg blij dat we hier zijn terechtgekomen’.

Naast het concept van het restaurant is ook het gehele interieur zelf ontworpen en ingericht, de ‘urban jungle’, hippe, frisse, maar ook gezellige ruimte maakt het een prachtig restaurant met een persoonlijke touch. Een vriendin heeft bijvoorbeeld nog een gave schildering op de gehele muur van Foodies gemaakt. Als je hier binnenkomt waan je je in een zee van oud gecombineerd met nieuw. Een prachtig oud pand dat van binnen erg hip is aangekleed. Met de karakteristieke onderdelen nog intact maakt dit pand al indruk, maar het interieur dat eraan is toegevoegd maakt het een hele fijne plek. Het aanbod op de menukaart is zoals de naam van het restaurant aangeeft heel breed. Het eten komt vanuit alle windstreken, er is dus altijd wel iets voor iedereen.

Dat de gast het naar zijn/haar zin heeft is heel belangrijk, vindt Thijs. Hij is dan ook het liefst een echte gastheer en vind het een groot compliment als de gasten weer bij hem terug komen. Daarnaast doet hij graag van alles dat komt kijken bij het runnen van een restaurant, waardoor zijn werk nooit saai is. Voor de toekomst ziet hij ooit misschien wel een keten voor zich. Maar Thijs wil zich eerst richten op het goed neerzetten van Foodies en wil daarna pas denken aan wat er verder komt.

Openingstijden

Contact

Foodies Restaurant & Bar

Stationsplein 1

7511 JD Enschede

foodiesrestaurantbar.nl/

Bekijk het menu

Route plannen

Locatiegegevens

1 Foodies Restaurant & Bar
Stationsplein 1
7511 JD Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245
        Foodies Restaurant Enschede - Eigenaar
        Foodies restaurant Enschede - Interieur
        Foodies restaurant Enschede - binnen
        Foodies restaurant Enschede
Foodies restaurant en bar Enschede
        Foodies Restaurant Enschede - Bar