De Grote Kerk in Enschede staat op de Oude Markt, de meest sfeervolle plek van de stad.

Het schip van de kerk biedt plaats aan 400 bezoekers. Jaarlijks klinkt in de sfeervolle ambiance van de kerk kamermuziek, barok- en oude muziek, koormuziek, wereldmuziek en uiteraard orgelmuziek. Ook worden er regelmatig dans- en muziektheatervoorstellingen georganiseerd.

Deze prachtige sfeervolle kerk met de gebrandschilderde ramen, kroonluchters en kaarsen is een onvergetelijke locatie voor een feest. De Grote Kerk, ook wel bekend als 'de huiskamer van Enschede' is onderdeel van het Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede en kan worden gehuurd als locatie voor voor evenementen en feesten.

Gelegen aan de Oude Markt is het zeker de meest centrale plek. Bijzonder is het fraaie Lambertus van Dam-orgel uit 1892. Als onderdeel van het Muziek om recepties tot 350 gasten of diners met live muziek voor 200 gasten te verzorgen.

Stadscarillon Enschede
In de Grote Kerk vind je het StadsCarillon van 49 klokken. Deze klokken worden bespeeld door een grote speeltrommel, maar Enschede heeft ook een Stadsbeiaardier. Zij speelt regelmatig liederen en melodieën. Hier vind je meer informatie over het StadsCarillon en het jaarprogramma van de bespelingen.

De locatie

Grote Kerk Oude Markt 32 7511 GB Enschede Route naar locatie

Parkeren

Parkeer Garage Stationsplein Brammelerdwarsstraat, Binnensingelgebied 6 7511 JD Enschede Route naar parkeerplek