Breng een bezoek aan Juwelier Gruyters voor vakkundig advies. Naast een groot assortiment aan merken sieraden en ringen kun je hier ook terecht voor huismerk sieraden of eigengemaakte ontwerpen.

Generaties Enscheders groeiden op met één van de oudste juweliers van de stad. Juwelier Gruyters, een familiebedrijf waar de liefde voor het vak en de klant nog echt voorop staan. Voor kwaliteit, deskundig advies, reparaties en de laatste trends ben je bij juwelier Gruyters aan het juiste adres.

Juwelier Gruyters startte in 1925 aan de Haaksbergerstraat en kwam in 1961 in handen van de familie Gruyters. Na zes jaar verhuisde de familie Gruyters haar winkel naar de Boulevard. Op de gevel prijkte de tekst 'Grootste klokkenzaak van Twente'. Klokken maakten toen nog een groot onderdeel uit van het assortiment. Inmiddels hebben de klokken plaatsgemaakt voor een zorgvuldig samengestelde collectie horloges en sieraden. In 1977 verhuisde de winkel naar de Hofpassage. In 1989 namen Marja Nijhuis-Gruyters en haar man Ben Nijhuis de zaak over van haar ouders. Beiden werkten al een aantal jaren in de zaak en kenden de fijne kneepjes van en de passie voor het vak.

Deze passie droegen ze op hun beurt weer over op de kinderen. De derde generatie Gruyters draait inmiddels alweer een decennia mee. Zoon Bas is goudsmid van beroep, dochter Marloes koos voor een totaal andere studierichting. Ze is opgeleid als orthoptiste, maar door de liefde voor het vak openden broer en zus samen een tweede vestiging aan het Van Heekplein onder de naam Watch Me, een winkel met een breed assortiment horloges en sieraden van populaire merken.

Enschede Cadeaukaart

Juwelier Gruyters is een van de acceptanten van de Enschede cadeaukaart! Bestel de Enschede cadeaukaart hier of bekijk alle andere acceptanten.

Liefs uit Enschede – Juwelier Gruyters

Voor het item Liefs uit Enschede worden bevlogen Enschedese ondernemers geïnterviewd. Wat drijft ze en waarom kozen ze voor Enschede? Je leest het hier!

Karin & Emile zijn verkopers bij Juwelier Gruyters. De juwelierszaak werd in 1925 opgericht aan de Haaksbergerstraat en kwam in 1961 in handen van de familie Gruyters. Destijds maakten klokken een groot onderdeel uit van het assortiment, tegenwoordig hebben de klokken plaatsgemaakt voor een mooie collectie horloges en sieraden. Bij het woord liefste denkt Emile aan mooie horloges en andere uurwerken en Karin denkt aan briljant sieraden. 'Maar we zijn ook allebei gek op andere mooie producten en natuurlijk lekker eten & drinken'.

De locatie

Juwelier Gruyters Van Loenshof 1 7511 HE Enschede Route naar locatie

Parkeren

Van Heekgarage Hendrik Jan van Heekplein, Binnensingelgebied 5811 7511 HN Enschede Route naar parkeerplek