Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Kaldi enschede
Eten & drinken

KALDI

Een koffie- en theespeciaalzaak in het centrum.

Eigenaar Guus IJzereef heeft een enorme passie voor koffie en thee en heeft een filiaal van Kaldi geopend in d...

Lees verder
Haverstraatpassage 18
09:30 - 17:00

Eigenaar Guus IJzereef heeft een enorme passie voor koffie en thee en heeft een filiaal van Kaldi geopend in de Haverstraatpassage.

Bij koffie- en theespeciaalzaak Kaldi kun je alles op het gebied van koffie en thee kopen. Ze hebben een uitgebreid assortiment speciale koffie- en theesoorten, exclusieve koffiemachines en luxe aanverwante artikelen.

Je kunt er koffie proeven, drinken en ruiken, maar ook meteen kopen. Het zwarte goud, maar dan in een nieuw modern jasje. Inmiddels staat Kaldi in de top 5 van de grootste aanbieders op het gebied van koffie en thee in Nederland.

Deze Kaldi vestiging is de 24e Kaldi winkel van Nederland.

Enschede Cadeaukaart

Kaldi is een van de acceptanten van de Enschede cadeaukaart! Bestel de Enschede cadeaukaart hier of bekijk alle andere acceptanten.

Liefs uit Enschede - Kaldi

Voor het item Liefs uit Enschede worden bevlogen Enschedese ondernemers geïnterviewd. Wat drijft ze en waarom kozen ze voor Enschede? Je leest het hier!

Bij binnenkomst in deze speciaalzaak van koffie en thee krijg ik zoveel opties dat ik even niet meer weet wat ik moet kiezen. Guus, de eigenaar, komt meteen met een idee en biedt zijn 'Americano Guus' aan: geen echte Americano en geen Long Black, ‘maar oh zo lekker’ en wat hem betreft de beste combinatie. En dat was niet gelogen. Hier kom je voor écht goede koffie en thee, inclusief achtergrond verhaal, want Guus kan heerlijk uitgebreid vertellen over zijn passie voor koffie. Koffie is namelijk meer dan een zakje bonen vertelt hij, en het liefst wil hij koffie als iets meer laten beleven dan de gebruikelijke ‘we kunnen daarna weer volop gefocust aan het werk’-koffie. Hij wil koffie laten zien als een glas wijn, iets waar je tijd voor uittrekt en echt de smaak proeft, een luxe consumptie.

Dit filiaal van Kaldi in Enschede kwam tot stand doordat Guus een tijdje geleden zijn baan verloor. Na even te hebben gedacht over wat hij nog echt graag zou willen doen tot aan zijn pensioen, kwam ineens de mogelijkheid als franchisenemer voorbij. Met zijn passie voor koffie (al meer dan 30 jaar is Guus bezig met het ontdekken van smaken) kwam deze mogelijkheid op het juiste moment en greep hij de kans met beide handen aan. Kaldi Enschede opende op 5 maart 2021.

"Het scouten van een locatie in de regio heeft er toe geleid te kiezen voor de Enschedese binnenstad door het bruisende karakter van de stad. Naast geboren en getogen Enschedeërs zijn er ook veel (internationale) studenten en expats die hier wonen en werken. Ik ben ervan overtuigd dat juist de specialiteit van de Kaldi koffies bij dit gemêleerd publiek gewaardeerd wordt".

Guus wil klanten verleiden om een reisje koffieland te maken en er een feestje van te maken. Een ontdekkingsreis tot de beste smaak voor de klant. Klanten die hier komen, komen daardoor vaak terug, al moeten ze van ver komen. Het gaat om het stimuleren van de smaakpapillen en dat komt met het aanbod van ongeveer 18 koffiesmaken en 48 theesmaken wel goed.

Bij Kaldi heb je rust en ruimte. Zo zal Guus nooit een snelle koffie maken. Hij neemt hier de tijd voor en zorgt zo voor een maximale smaaksensatie in elke consumptie. Als klant ben je voor alle versies welkom, het mag gehaast, to go of in alle rust. Dat laatste vindt echter Guus wel het leukst; de tijd nemen met daarbij een goed gesprek en een relatie opbouwen met zijn klanten. Alles wat er verder in de winkel te koop is, maakt het feestje helemaal compleet.

Voor Guus is bij Kaldi iedere dag anders en het gaat nooit zoals hij had voorspeld. Dat maakt dat hij zijn werk niet als echt werken ziet. "Het is een echte belevenis", zoals hij zelf aangeeft. Als een klant wordt geholpen met bijvoorbeeld het kiezen van een koffiezetapparaat, geeft hij advies op de persoon gericht. Guus wil klanten echt goed informeren en niet uit eigenbelang verkopen. Zo speelt hij in op wat echt de beste keuze is voor de klant en hoopt hij een mooie relatie met de klant aan te gaan.

Wat Guus ziet voor de toekomst? Hij wil graag verder bouwen aan zijn winkel. Hoewel het niet zijn ultieme doel is, is er zeker de wens om in de toekomst de winkel over te dragen aan iemand die net zoveel passie voor het vak heeft als hij zelf.

Openingstijden

 • Maandag
 • Dinsdag
 • Woensdag
 • Donderdag
 • Vrijdag
 • Zaterdag
 • Zondag
 • Gesloten
 • 09:30 - 17:00
 • 09:30 - 17:00
 • 09:30 - 17:00
 • 09:30 - 17:00
 • 09:30 - 17:00
 • Gesloten

Contact

Kaldi

Haverstraatpassage 18

7511ET Enschede

kaldi.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Kaldi
Haverstraatpassage 18
7511ET Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Kaldi Enschede - Guus
Kaldi Enschede
Kaldi Enschede kast