In het voormalige pand van Kosie vind je nu Restaurant Lazuli. Een gezellig sfeervol restaurant waar ze koken aan de hand van de seizoenen.

Doordat ze bij Lazuli koken aan de hand van de seizoenen geniet je er er van veel seizoensgebonden producten en wisselt de menukaart door het jaar heen! Ze werken zo veel mogelijk met producten van Nederlandse bodem.

Je kunt kiezen voor een 3 t/m 6 gangenmenu. Alle menu's zijn uit te breiden met een selectie kazen. Er is één menu, met daarnaast een vegetarisch menu. Ook is het mogelijk om een bijpassend wijnarrangement bij je gekozen menu te nemen.

Liefs uit Enschede - Lazuli

Voor het item Liefs uit Enschede worden bevlogen Enschedese ondernemers geïnterviewd. Wat drijft ze en waarom kozen ze voor Enschede? Je leest het hier!

Een appje van de voormalige eigenaar van restaurant Kosie aan de van Lochemstraat zette een toekomstdroom in stroomversnelling. Tim en Marijn wisten: het is nu of nooit. Ze gingen het avontuur aan en openden Restaurant Lazuli. De bijzondere naam is een verwijzing naar de kleur die op alle wanden prijkt: blauw. Het is een klein, sfeervol en luxe restaurant. De naam doet waarschijnlijk anders vermoeden, maar hier geniet je van Dutch Cuisine. De regel is 80% groente tegenover 20% vis of vlees (tenzij je kiest voor de vegetarische kaart), met zoveel mogelijk hoogwaardige Nederlandse producten. Na je 3, 4, 5 of 6-gangenmenu sluit je desgewenst af met de lekkerste en meest bijzondere kazen op de kaaswagen. De Oudwijker Lazuli uit Utrecht mag hier natuurlijk niet ontbreken. Iets lekkers drinken naast je menu? Kies een van de bijzondere wijnen of ga voor een bijpassend thee-arrangement.

Tim is de drijvende kracht in de keuken en is graag met zijn handen bezig. Het liefst staat hij in zijn domein nieuwe gerechten te koken of een brood te bakken. Marijn geniet dan weer enorm van de interactie met de gasten. Als fromager stelt ze met liefde de kaaswagen samen én deelt ze haar passie aan tafel bij de gasten. Toekomstdromen voor Lazuli zijn er ook. Zo is het doel om volledig plasticloos te kunnen zijn in de keuken. Daarnaast zou aankomende zomer de perfecte tijd zijn om een uur eerder open te gaan voor een gezellig borreluurtje. Wie weet!

De locatie

Lazuli Van Lochemstraat 226 7511 PM Enschede Route naar locatie

Parkeren

Irenegarage Van Lochemstraat, Binnensingelgebied 9 7511 EG Enschede Route naar parkeerplek