Ga ook mee op een onvergetelijke treinreis door het verleden.

Ga terug in de tijd

Al bij binnenkomst waan je je in vroegere tijden en ervaar je de bijzondere verhalen van de lokale spoorwegen op een levendige manier. Stationschef Laponder neemt je direct mee in de boeiende wereld van het lokaalspoor en vertelt je wat je kunt verwachten tijdens je bezoek. Zo maak je kennis met een unieke verzameling spoorwegmaterieel, ontdekken kinderen tijdens een speurtocht samen met Jack de stationskat op geheel eigen wijze alle geheimen van het museum én maak je als kers op de taart een onvergetelijke stoomtreinrit.

Vertrekken kan weer vanaf beide stations (Haaksbergen en Boekelo). Deze stations worden verbonden door een stuk lokaalspoorweg dat een belangrijk onderdeel van de industriële ontwikkeling van de regio Twente tastbaar maakt. Gepassioneerde vrijwilligers houden de bijzondere museumcollectie in stand en brengen gedurende je bezoek het verhaal tot leven.

Bijzondere evenementen en activiteiten

Buiten de reguliere rijdagen om organiseert Museum Buurtspoorweg ook gedurende het jaar allerlei evenementen en activiteiten. Bekijk de agenda voor een overzicht van alle speciale activiteiten.

Boekelo

Bij de spoorwegovergang in Boekelo staat een klein gebouwtje waar je op rijdagen een kaartje kunt kopen bij de stationschef van Boekelo. Hij wijst je de weg naar het museumdepot, waar het grootste gedeelte van de locomotieven en wagons staan die nog gerestaureerd moeten worden. Voor kinderen hebben ze een wagon speciaal met speelgelegenheden ingericht en zijn er diverse grote modelspoorbaan te vinden.

Perronkaart, Familiekaart en Museumkaart

Een kaartje voor een museumbezoek inclusief stoomtreinrit geldt vanaf dit seizoen weer als dagkaart. Je hoeft dus niet meer voor een specifiek tijdslot te boeken, maar kunt op de dag van je bezoek met hetzelfde kaartje zoveel stoomtreinritten maken als je wilt. Naast de reguliere tickets heeft Museum Buurtspoorweg ook een perronkaart voor een museumbezoek zonder treinrit en een familiekaart, geldig voor maximaal 5 personen. Museumkaarthouders bezoeken ons museum nog steeds gratis. Alle informatie over rijdagen, evenementen en entreeprijzen vind je op de website.

Dineren in een stoomtrein

Het Museum Buurtspoorweg en restaurant 't Lansink hebben de handen ineen geslagen. Jij kunt op culinaire rit in een rijdende trein van Haaksbergen naar Boekelo en terug, terwijl je door het mooie Twentse coulisselandschap rijdt. Geniet van een vijfgangendiner met bijpassende wijnen en sluit af met koffie en lekkernijen. Lees hier meer over dit speciale diner.

De locatie

Museum Buurtspoorweg Kruising Boekelosestraat - Dirk Papestraat 7548 AR Boekelo Route naar locatie
Museum Buurtspoorweg Enschede Boekelo Haaksbergen - Uit in Enschede
Museum Buurtspoorweg Enschede Boekelo Haaksbergen - Uit in Enschede
Museum Buurtspoorweg Enschede Boekelo Haaksbergen - Uit in Enschede
Museum Buurtspoorweg Enschede Boekelo Haaksbergen - Uit in Enschede
Museum Buurtspoorweg Enschede Boekelo Haaksbergen - Uit in Enschede