Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Museum Buurtspoorweg Enschede

MUSEUM BUURTSPOORWEG

Een uitje naar Museum Buurtspoorweg is een echte belevenis voor oud én jong.

Ga ook mee op een onvergetelijke treinreis door het verleden.

Lees verder
Kruising Boekelosestraat - Dirk Papestraat
Bekijk de agenda

Ga ook mee op een onvergetelijke treinreis door het verleden.

Ga terug in de tijd
Waan je in vroegere tijden tijdens een bezoek aan Museum Buurtspoorweg en ervaar de bijzondere verhalen van de lokale spoorwegen op een levendige manier. Maak kennis met de unieke verzameling spoorwegtechniek op de museumlocaties Haaksbergen en Boekelo. Deze worden verbonden door een lokaalspoorweg die een belangrijk onderdeel van de industriële ontwikkeling van de regio Twente tastbaar maakt. De gepassioneerde vrijwilligers houden de bijzondere collectie in stand en brengen het verhaal voor de bezoekers tot leven. Een rit in de authentieke stoomtrein door het onvervalste Twentse landschap maakt de reis terug in de tijd compleet.

In de voortgetrokken wagons kun je heerlijk genieten van de mooie rit. Kinderen rennen enthousiast door de historische rijtuigen en treinliefhebbers vragen de conducteur de oren van het hoofd over de ins en outs van het rijdend materieel. Voor veel bezoekers is de treinrit in een echte stoomtrein het hoogtepunt van een bezoek aan Museum Buurtspoorweg.

Bewonderen en beleven
Die geschiedenis van de lokale spoorwegen wordt op een levende manier verteld. Alles wordt zoveel mogelijk gebruikt, zoals het in vroeger dagen ging. Het is ook echt een belevenis voor kinderen. Op station Haaksbergen kunnen zij in een van de historische wagons op een interactieve manier kennis maken met het goederenvervoer van vroeger en met een retourkaartje kunnen ze zo vaak heen-en-weer als ze willen!

Boekelo

Bij de spoorwegovergang in Boekelo staat een klein gebouwtje waar je op rijdagen een kaartje kunt kopen bij de stationschef van Boekelo. Hij wijst je de weg naar het museumdepot, waar het grootste gedeelte van de locomotieven en wagons staan die nog gerestaureerd moeten worden. Voor kinderen hebben ze een wagon speciaal met speelgelegenheden ingericht en zijn er diverse grote modelspoorbaan te vinden.

Rijdagen en seizoen 2021

Tot en met oktober is het museum elke zondag geopend. In juni en september wordt ook elke woensdag* met de stoomtrein gereden en in de zomermaanden juli en augustus kun je zelfs op dinsdag én woensdag terecht voor een bezoek inclusief stoomtreinrit.

Download hier het overzicht van alle rijdagen.

*Op woensdag 15 september zal het museum gesloten zijn voor publiek in verband met een evenement.

Contact

Museum Buurtspoorweg

Kruising Boekelosestraat - Dirk Papestraat

7548 AR Boekelo

+31 53 5721516

www.museumbuurtspoorweg.nl

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Museum Buurtspoorweg
Kruising Boekelosestraat - Dirk Papestraat
7548 AR Boekelo

Eigendieseltrein
Restaurantoprails
Uniekelocatie
Wismar