Bij Pinto Thai ervaar je authentieke en smaakvolle gerechten met gegarandeerde kwaliteit. In de keuken gebruiken ze veel verse ingrediënten uit Thailand en ook seizoensgebonden ingrediënten van lokale markten.

Naast veel kruiden en specerijen die in Thais eten worden gebruikt, wordt vissaus gebruikt om de smaak te verzachten. Daarom moeten vegetariërs hier rekening mee houden en meer voorzichtig zijn bij het kiezen van Thais eten.

De missie bij Pinto Thai is om Thais eten te bewaren en de liefde voor het heerlijke eten met je te delen.

Het geheim van Thais eten is een balans van vijf smaken: zuur, zoet, zout, bitter en pittig. Thaise gerechten hebben een zorgvuldige mix van al deze verleidelijke smaken en de meeste van deze gerechten worden geserveerd met rijst om de overweldigende kruidigheid te helpen verwerken. Dit zou de reden kunnen zijn dat rijst altijd deel uitmaakt van Thais eten. Rijst is het hoofdvoedsel voor Thais, gegeten bij de meeste maaltijden, van ontbijt tot nagerecht. Als je in de Thaise taal zegt dat je honger hebt of wil eten, zeg je letterlijk "Ik wil rijst eten".

Waar komt de naam PINTO THAI vandaan?
PINTO is de naam van een Thaise lunchbox. Net als een normale lunchbox of een plastic doos van voedsel, is Pinto een voedselcontainer die wordt gebruikt om voedsel op te slaan voor de lunch op het werk of op school, ook voor andere maaltijden die buitenshuis worden genuttigd. In het Thais bestaat pinto al lang. Pinto wordt gebruikt door alle leeftijdsgroepen; kinderen, volwassenen en ouderen. Kinderen dragen voedsel en/of snacks van huis naar school met behulp van pinto. Bovendien gebruiken veel boeddhisten ook PINTO-dozen wanneer ze naar de tempel gaan en voedsel aanbieden aan monniken.

De locatie

Pinto Thai Restaurant Korte Haaksbergerstraat 11 7511 JV Enschede Route naar locatie