De mensen van Stanislaus zien het, als biercafe, als hun taak om de speciaalbiercultuur te promoten, de (lokale) microbrouwerijen onder de aandacht te brengen en de mensen kennis te laten maken met mooie smaakvolle bieren.

Stanislaus Brewskovitch: stadsbrouwerij met café en biertuin

De Menistenkerk in het centrum van Enschede is omgetoverd tot een prachtige stadsbrouwerij. Vanuit de hele kerk is er uitzicht op de ketel in de brouwerij, die achter glazen wanden staat. In de ketel gaan de brouwers experimenteren met nieuwe bieren. Deze gaan rechtstreeks via een soort 'bierorgel' naar de bar in het café. Je kunt de leidingen straks door heel het café zien lopen. Achter de bar staat een bijzondere muur, waar 25 tot 30 taps zichtbaar zijn. "De leidingen zijn daardoor kort en we kunnen het bier precies op de juiste temperatuur houden." Vanuit het café loop je door naar de biertuin, een 4 meter lange veranda met aansluitend een tuin van 130 vierkante meter met meerdere bierbanken.

Craft Beer Store in Stanislaus Brewskovitch
In de Craft Beer Store vind je een enorm assortiment speciale biertjes van kleine brouwers. Dus mocht je een lekker biertje voor jezelf zoeken, of een cadeau voor die ene speciale bier-liefhebber, dan slaag je vast bij Stanislaus Brewskovitch. Kun je geen keuze maken tussen al dat lekkers? Dan helpen de medewerkers je met liefde een biertje (of 2… of 3…) uit te zoeken dat helemaal aansluit bij jouw wensen.

Maar de ambitie ligt ook buiten de winkel. Zo organiseert Stanislaus jaarlijks het Dutch Craft Beer Festival, en in januari het ‘Winter Wonders’ Winterbierfestival.

Dus ‘Share our pleasure in Craft Beer’ en ga langs in de winkel of op een van de festivals!

15 minutes after sunset
Elke maand vertoont Concordia een film in de 'Sjikkertuin' van Stanislaus Brewskovitch. Aanvang is '15 minutes after sunset'. Bekijk de website van Concordia welke film er deze maand wordt vertoond.

Enschede Cadeaukaart

Stanislaus Brewskovitch is een van de acceptanten van de Enschede cadeaukaart! Bestel de Enschede cadeaukaart hier of bekijk alle andere acceptanten.

Liefs uit Enschede – Stanislaus Brewskovitch

Voor het item Liefs uit Enschede worden bevlogen Enschedese ondernemers geïnterviewd. Wat drijft ze en waarom kozen ze voor Enschede? Je leest het hier!

Sinds 2 oktober 2018 heeft Stanislaus haar deuren geopend. Het idee ontstond echter 20 jaar geleden al toen hij in Amerika een ‘brew pup’ tegen kwam; overdag een brouwerij en s ’avonds een pub. Bij Stanislaus zijn ruim 140 soorten bier te krijgen, waarvan 26 van de tap. Bij ‘liefs’ denkt Rocco aan zijn lievelingsbier All Black die hij zelf heeft gebrouwen en vernoemd heeft naar het Nieuw-Zeelandse rugbyteam.

De locatie

Stanislaus Brewskovitch Stadsgravenstraat 59 7511 GN Enschede Route naar locatie

Parkeren

Irenegarage Van Lochemstraat, Binnensingelgebied 9 7511 EG Enschede Route naar parkeerplek