Geniet van de authentieke Turkse en Indonesische specialiteiten bij Tentje Teman².

Karşılama / Selemat Detang, oftewel Welkom!

Een lang gekoesterde droom is werkelijkheid geworden. Tentje Teman² is in de binnenstad van Enschede in het oude pand van de winkel Pistache Design. Vanuit de Turks-Aziatische achtergrond van de eigenaren geven ze hun liefde voor eten door. De naam spreek je uit als Tentje Teman Teman. Teman betekent vriend in het Bahasa Indonesia en lijkt op het Turkse woord tamam, wat 'goed' betekent. De naam staat dus voor jarenlange vriendschap.

Het menu van Tentje Teman² biedt voor ieder een ruime keuze aan verschillende Turkse gerechten tot Indonesische specialiteiten.


Liefs uit Enschede – Tentje Teman²

Voor het item Liefs uit Enschede worden bevlogen Enschedese ondernemers geïnterviewd. Wat drijft ze en waarom kozen ze voor Enschede? Je leest het hier!

Tentje Teman², een plek waar vriendschappen ontstaan, waar je het gevoel hebt dat je in een huiskamer zit en waar je lekker je eigen gang mag gaan. Het is zoals Ahmet aangeeft geen echt restaurant, maar een eethuisje. Hier mag je je eigen drinken pakken en doen wat je wilt, pas wanneer jij weer naar huis toe gaat moet je even aangeven wat je hebt gegeten en gedronken en dat wordt dan berekend. Een concept dat je niet vaak voorbij ziet komen in een grotere stad, maar hier bij Tentje Teman² kan het!

Het eethuisje staat voor Turkse gastvrijheid met Indische senang (thuisgevoel). Alleen voor het eten komt het personeel bij je aan tafel en daardoor heb je het gevoel dat je je in een nog betere versie van ‘thuis’ bevindt. Een fijne plek die met veel planten, accessoires en buitenlandse tinten is aangekleed. Op de achtergrond hoor je vogelgeluiden waardoor er een soort rust heerst, een kleine maar fijne ruimte om te ontspannen, net als een echte woonkamer.

Ahmed die zelf uit Enschede komt kon zelf geen betere plek voor zijn ‘eethuisje’ bedenken. Het ligt net niet meer in de drukte van de binnenstad, maar toch overal heel dichtbij. Een perfecte plek waarbij er binnen plek is voor ongeveer 30 personen. Ahmed wil graag dat iedereen die komt lekker de ruimte heeft en kan nemen. "Het liefst help ik zelf mijn klanten en doe ik van alles wat er op een dag op mijn pad komt. Dit zorgt ervoor dat mijn werk spannend en uitdagend blijft", vertelt Ahmed.

Het eetconcept is ten opzichte van het eerdere concept tegenwoordig wat uitgebreid. De basis hierin blijft hetzelfde (Turks & Indisch), maar wordt uitgebreid met Aziatische en oosterse invloeden. Daarbij wil Ahmed het concept om te eten wat de pot schaft breder uitzetten, waardoor het woonkamer gevoel nog sterker naar voren komt. Mensen die hier komen eten moeten open staan om dingen te proberen, maar de dingen die al goed waren blijven natuurlijk gewoon op de kaart staan.

Ahmed zou graag in de toekomst ook muziekavonden organiseren en het terras van het eethuisje iets uitbreiden. De mensen die hier komen vinden het soms leuk om eens de gitaar van de muur te halen en wat te spelen. Deze sfeer zou Ahmed graag door willen zetten in specifieke muziekavonden. Daarbij komt er iedere dag online te staan wat er die dag te eten is bij Tentje Teman², zo weet je wat de pot schaft maar is er natuurlijk ook altijd de optie om te kiezen uit het standaard menu en wat er die dag nog beschikbaar is.

De locatie

Tentje Teman² Korte Haaksbergerstraat 46 7511 JS Enschede Route naar locatie

Parkeren

Parkeer Garage Stationsplein Brammelerdwarsstraat, Binnensingelgebied 6 7511 JD Enschede Route naar parkeerplek