Theater Sonnevanck maakt professioneel muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar: voorstellingen voor kinderen, jongeren hun familie en vrienden. Het gezelschap is in 1990 opgericht door Flora Verbrugge, in 2021 is zij als artistiek directeur opgevolgd door Daniël van Klaveren.

Theater Sonnevanck is gevestigd in een voormalig textielpand aan de Walstraat 2, in het centrum van Enschede. In dit pand, dat vroeger een pakhuis van de textielfamilie Jannink was, vind je een theaterzaal met ruimte voor 95 bezoekers. Maar ook kantoren, decoropslag, werkplaats en kostuumatelier kan je hier vinden. Hier maakt Theater Sonnevanck haar voorstellingen, die in theaters in heel Nederland, België en daarbuiten te zien zijn.

Ieder jaar maken zij tussen de zes en acht nieuwe producties. Het gezelschap speelt ruim 400 voorstellingen per jaar voor meer dan 40.000 kinderen, jongeren en volwassenen in kleine en middenzalen van de theaters, in speellokalen van basisscholen en op schoolpleinen van middelbare scholen in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer.

Zij maken jeugdtheater: voorstellingen voor kinderen, jongeren, hun familie en vrienden. Nieuw muziektheater, inhoudelijke solide en avontuurlijk in de vorm voor iedereen vanaf 4 jaar. De voorstellingen worden gemaakt door professionele acteurs, regisseurs, vormgevers, componisten, tekstschrijvers en decorbouwers. De afgelopen 30 jaar zijn er meer dan 150 producties gemaakt en hebben ruim 650.000 bezoekers een voorstelling van Sonnevanck gezien. In 2016 (Bromance) en 2018 (Princess) wonnen zij samen met Toneelgroep Oostpool de Gouden Krekel, de hoogste prijs die een jeugdtheatervoorstelling kan winnen.

Theater Sonnevanck is een van de jeugdtheatergezelschappen in de landelijke Basisinfrastructuur (BIS). De producties worden mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW, provincie Overijssel en gemeente Enschede.

Liefs uit Enschede – Theater Sonnevanck

Voor het item Liefs uit Enschede worden bevlogen Enschedese ondernemers geïnterviewd. Wat drijft ze en waarom kozen ze voor Enschede? Je leest het hier!

Al sinds 1990 maakt Theater Sonnevanck nieuw muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Koen werkt al 3,5 jaar als publiciteitsmedewerker bij Sonnevanck. Hij heeft de afgelopen jaren Sonnevanck al vele prijzen zien winnen voor hun voorstellingen en vertelde dat er in 2018 ook weer veel moois aan zit te komen. Bij het woord liefste denkt Koen vooral aan zijn collega's: "We zijn een ontzettend mooi clubje met elkaar". Maar ook zijn familie en vrienden mogen uiteraard niet ontbreken.

De locatie

Theater Sonnevanck Walstraat 2B 7511 GH Enschede Route naar locatie

Parkeren

Van Heekgarage Hendrik Jan van Heekplein, Binnensingelgebied 5811 7511 HN Enschede Route naar parkeerplek