Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Theater Sonnevanck Enschede

THEATER SONNEVANCK

Theater Sonnevanck is het jeugdtheatergezelschap van Oost-Nederland. Ze maken muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar.

Theater Sonnevanck maakt professioneel muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar: voorstellingen voor kinderen,...

Lees verder
Walstraat 2

Theater Sonnevanck maakt professioneel muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar: voorstellingen voor kinderen, jongeren hun familie en vrienden. Het gezelschap is in 1990 opgericht door Flora Verbrugge, in 2021 is zij als artistiek directeur opgevolgd door Daniël van Klaveren.

Theater Sonnevanck is gevestigd in een voormalig textielpand aan de Walstraat 2, in het centrum van Enschede. In dit pand, dat vroeger een pakhuis van de textielfamilie Jannink was, vind je een theaterzaal met ruimte voor 95 bezoekers. Maar ook kantoren, decoropslag, werkplaats en kostuumatelier. Hier maakt Theater Sonnevanck haar voorstellingen, die in theaters in heel Nederland, België en daarbuiten te zien zijn.

Ieder jaar maken we tussen de zes en acht nieuwe producties. We spelen ruim 400 voorstellingen per jaar voor meer dan 40.000 kinderen, jongeren en volwassenen in kleine en middenzalen van de theaters, in speellokalen van basisscholen en op schoolpleinen van middelbare scholen in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer.

Wij maken jeugdtheater: voorstellingen voor kinderen, jongeren, hun familie en vrienden. Nieuw muziektheater, inhoudelijke solide en avontuurlijk in de vorm voor iedereen vanaf 4 jaar. De voorstellingen worden gemaakt door professionele acteurs, regisseurs, vormgevers, componisten, tekstschrijvers en decorbouwers. De afgelopen 30 jaar zijn er meer dan 150 producties gemaakt en hebben ruim 650.000 bezoekers een voorstelling van Sonnevanck gezien. In 2016 (Bromance) en 2018 (Princess) wonnen we samen met Toneelgroep Oostpool de Gouden Krekel, de hoogste prijs die een jeugdtheatervoorstelling kan winnen.

Theater Sonnevanck is een van de jeugdtheatergezelschappen in de landelijke Basisinfrastructuur (BIS). Onze producties worden mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW, provincie Overijssel en gemeente Enschede.

Liefs uit Enschede – Theater Sonnevanck

Voor het item Liefs uit Enschede worden bevlogen Enschedese ondernemers geïnterviewd. Wat drijft ze en waarom kozen ze voor Enschede? Je leest het hier!

Al sinds 1990 maakt Theater Sonnevanck nieuw muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Koen werkt al 3,5 jaar als publiciteitsmedewerker bij Sonnevanck. Hij heeft de afgelopen jaren Sonnevanck al vele prijzen zien winnen voor hun voorstellingen en vertelde dat er in 2018 ook weer veel moois aan zit te komen. Bij het woord liefste denkt Koen vooral aan zijn collega's: "We zijn een ontzettend mooi clubje met elkaar". Maar ook zijn familie en vrienden mogen uiteraard niet ontbreken.

Openingstijden

Contact

Theater Sonnevanck

Walstraat 2

7511GH Enschede

+31 53 4315400

www.sonnevanck.nl

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Theater Sonnevanck
Walstraat 2
7511GH Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

2017 Liefs Uit Enschede Theater Sonnevanck Marketing En Campagnes
Zwijnenstal 01 Sanne Peper 1 Mb
Witte Kamer 08 Sanne Peper 1 Mb
Sneu 08 Sanne Peper
Pakketje Met 06 Sanne Peper
Liegebeesten 07 Sanne Peper
Liegebeesten 04 Sanne Peper
Lev 02 Sanne Peper
Koning Bowi 02 Sanne Peper 1mb
Het Bangedierenbos 03 Sanne Peper 1 Mb
Edward Scharenhand 03 Sanne Peper