Favorieten
Nederlands
Sluiten
Trafo

TWEKKELERVELD TRAFOKASTEN KUNSTROUTE

In Twekkelerveld staan niet langer (saaie) grijze transformatorkastjes. Twaalf kunstenaars hebben zich ontfer...

Lees verder
Minister Loudonlaan

In Twekkelerveld staan niet langer (saaie) grijze transformatorkastjes. Twaalf kunstenaars hebben zich ontfermd over 13 kastjes. Deze eye-catchers zijn vanaf nu te bewonderen.

De trafokasten zijn door twaalf kunstenaars tot ware kunst getransformeerd met als doel Twekkelerveld meer kleur te geven en graffiti en aanplakbiljetten tegen te gaan. Elke kast heeft zijn eigen ontwerp. Het project was een initiatief in het kader van ‘Buurt in Actie’. De thema's zijn bepaald door gesprekken tussen de kunstenaars en de bewoners. De omgeving van elke kast afzonderlijk is bekeken en de kunstenaars kregen alle vrijheid om eigen interpretaties aan het ontwerp te geven.

Op de kastjes sieren kunstwerken met uiteenlopende thema's, zoals voetbal, bloemen en dieren. Om niet alleen de wijk te laten genieten van de kunst, is er een speciale route gemaakt die je langs de dertien bijzondere kunstobjecten leidt. De kleurrijke wijk is nu, naast de vrolijke regenbooglantaarnpalen, een echte kunstroute rijker geworden.

Contact

Twekkelerveld Trafokasten Kunstroute

Minister Loudonlaan

www.enexis.nl/Documents/diversen/kunstroute-twekkelerveld-enschede.pdf

Route plannen

Locatiegegevens

1 Twekkelerveld Trafokasten Kunstroute
Minister Loudonlaan
Enschede