Het is officieel meivakantie vanaf 27 april t/m 5 mei. Sommige scholen breiden de meivakantie uit met een week t/m 12 mei. Ben je op zoek naar inspiratie voor leuke uitjes met kids deze weken? Lees dan zeker even verder, er is heel veel leuks te doen!

 - Uit in Enschede

Zondag 5 mei

Gave modelbouwshow

De Vrije Truckers komen opnieuw naar Enschede. De truckers laten een modelbouw show zien, met model shovels, vrachtwagens, graafmachines en nog veel meer leuks. Vorig jaar was dit een groot succes met veel verschillende model auto´s en vrachtwagens. Wat hebben ze dit jaar weer in petto?

Lees hier meer
Kinder doeboekje enschede - op avontuur - Uit in Enschede

Doeboekje en speurtocht

Op avontuur in Enschede

Ken je het Enschede doeboekje al? Al vanaf 4 jaar (met een beetje hulp van een volwassene) kunnen kids een speurtocht lopen door de binnenstad. Het boekje bevat een unieke speurtocht die je langs bijzondere plekken in Enschede leidt. Naast leuke vragen en opdrachten staan er ook leuke tips en grappige weetjes in. Zo kunnen niet alleen kinderen, maar ook hun ouders (en opa’s en oma’s) er nog wat van opsteken.

Op avontuur in Enschede
Wenteltrap naar de boomhut in Het Paradijs in Enschede. - Uit in Enschede

Spelen en eten

Lunchen met je kroost

Met een beetje geluk houden we het droog in de vakantie. Ga de terrassen op en lunch eens samen bij een kindvriendelijke lunchplek. Denk aan Stoet, de Twentsche Foodhal of Het Paradijs. Hier kunnen de kleintjes lekker spelen terwijl jij van je broodje geniet.

Meer kindvriendelijke adresjes
 - Uit in Enschede

Cultuur voor kids

Zoek het maar uit

Op onze Zoek het maar uit pagina bundelen we alle activiteiten en theatervoorstellingen voor de jeugd bij het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Theater Sonnevanck, Concordia, De Museumfabriek, Metropool, Bibliotheek Enschede, Tetem, Kaliber en Theatermakerij Enschede. Leuk en handig, want zo zie je in één oogopslag wat er allemaal te doen is op het gebied van cultuur voor kids.

Zoek het maar uit