Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Printen

Openbaar Vervoer

Enschede is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Met de treinstations en goede busverbindingen kom je makkelijk en snel in Enschede.

Bereikbaarheid met de trein
Enschede beschikt over vier treinstations. Behalve Enschede Centraal is er ook een station bij de Universiteit Twente, Enschede Eschmarke en Glanerbrug. Enschede Centraal is door diverse verbindingen goed te bereiken. Niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit Duitsland is er een perfecte verbinding naar Enschede. Dagelijks rijden de treinen van de Deutsche Bahn vanuit Münster en Osnabrück het centraal station van Enschede binnen.

Actuele reizigersinformatie vind je op één van de volgende reisplanners:

Bereikbaarheid met de bus
De bussen zijn snel en betrouwbaar. Met name op de speciaal aangelegde busbanen ligt de frequentie hoog, in de spitsuren zijn er 6 keer per uur ritten en op sommige verbindingen zelfs tot 14 keer per uur door bundeling van buslijnen.

Tijdens [koopzondagen] LINK (iedere eerste en laatste zondag van de maand) rijden veel stadsbussen via een frequentere (4x per uur) dienstregeling dan op reguliere zon- en feestdagen (2x per uur). Kijk op de website van Twents voor de dienstregeling.

Bij het P&R zuid terrein aan de Zuiderval kun je voor € 2,50 parkeren. Op vertoon van deze parkeerkaart kun je met vijf personen gratis heen en terug met de bus die je om de 10 minuten naar het centrum brengt. Op Duitse feestdagen rijden er extra pendel (P&R)-bussen die je snel naar het centrum brengen. Het busvervoer wordt verzorgd door Twents (Syntus) en [Arriva](http://www.arriva.nl "").↵

Flixbus
De Flixbus brengt je vanaf veel verschillende steden in Nederland en het buitenland naar Enschede. Met deze touringcars met catering en gratis WiFi reis je snel, comfortabel en voordelig. Boek je reis via Flixbus.