Dit is ‘Enschede. De podcast’. Het verhaal van de meest eigenzinnige stad van het oosten. In deze podcast beleef je Enschede anno nu, maar we nemen je ook mee terug in de tijd en naar de toekomst. Je hoort unieke verhalen over een stad om trots op te zijn.

In deze vijfdelige podcastserie ontdek je de kern van Enschede. Wie of wat maakt de stad? Podcastmaker Reinout Meijer laat je kennismaken met de werelden die Enschede rijk is. Ontmoet kleurrijke en bevlogen mensen die bijzondere verhalen met je delen.

Luister naar de afleveringen via Spotify, Apple Podcasts en Amazon Music. Iedere vier weken volgt er een nieuwe aflevering.

Bekijk de trailer 

Nieuwsgierig naar de podcast? Bekijk hieronder de trailer!

Aflevering 5: Kampioenen

Sport is een groot goed in Enschede en we zijn er ook goed in. In deze aflevering horen we Sandra Melief over de Enschede Marathon, de oudste marathon van West-Europa. Wout Brama vertelt over zijn liefde voor FC Twente, de unieke cultuur binnen de club en diversiteit binnen het (betaalde) voetbal. Innovatiemanager bij FC Twente Ivar Hageman praat ons bij over slimme technologieën en sportgezondheid en het ultramoderne sportmedisch datacentrum dat op de planning staat. Ook horen we softbal international Annemiek Jansen over haar geliefde honk- en softbalvereniging Tex Town Tigers. Bas Nijhuis kletst over paardensport, netwerken en flaneren op het wereldberoemde paardensportevenement Military in Boekelo.

 - Uit in Enschede

Aflevering 4: Paradijsvogels

Paradijsvogels geven de stad kleur. En Enschede is een kleurrijke stad. In deze aflevering volgen we woordkunstenaar Brahma T. Ramsodit langs culturele hotspots in o.a. de wijk Roombeek. Luisteren we naar Nikki Olde Monnikhof over kunst en wetenschap in Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek. Sander Aalbertsen vertelt over zijn act als dragqueen Roxy Diamond en de LHBTIQ+ gemeenschap in Enschede. Ook horen we Geert Buis over cultuur en diversiteit binnen Tankstation Cultureel Vulpunt. Een bruisende, bomvolle aflevering met als uitsmijter een spoken word over Enschede door Brahma T. Ramsodit himself.

 - Uit in Enschede

Aflevering 3: Knappe Koppen

In deze aflevering leren we Enschede kennen als bakermat voor high tech en innovatie. Van baanbrekende medische technologie tot robotacteur Ravi de Robot. Er is kennis en ruimte om te pionieren en grenzen te verleggen. We horen verrassende verhalen van Peter Oosterwijk, Annemieke Koster, Edwin Dertien en Emmy Kerssen over Enschede als kraamkamer van innovatie en technologie.

 - Uit in Enschede

Aflevering 2: Hoogvliegers

In aflevering 2 Hoogvliegers, hoor je hoe veelzijdig Vliegveld Twenthe is. Podcastmaker Reinout Meijer onthult een stukje geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog, het hedendaagse unieke natuurschoon en de techniek en innovatie van Technology Base Twente. Luister nu de podcast en laat je verrassen door Vliegveld Twenthe!

 - Uit in Enschede

Aflevering 1: Sterke schouders

Luister de eerste aflevering van Enschede. De podcast hier! Sterke schouders neemt je mee in de geschiedenis van de stad. Want hoe is Enschede de stad geworden die ze vandaag de dag is? Waar komt die enorme veerkracht vandaan? Luister naar de leukste verhalen over de geschiedenis van de stad, het talent dat Enschede heeft voortgebracht én de rampen die Enschede plaagden.

 - Uit in Enschede