Renaissance

De Renaissance komt naar Enschede!
De unieke tentoonstelling "In het hart van de Renaissance" is van 11 februari tot en met 18 juni 2017 te bezoeken in het Rijksmuseum Twenthe. Rafaël, Titiaan, Bellini, Tintoretto: nog niet eerder waren er in ons land zoveel werken van grote meesters uit de gloriejaren van de Italiaanse schilderkunst te zien. Het grootste deel van de in Enschede getoonde werken is afkomstig uit de Pinacoteca Tosio Martinengo in het Italiaanse Brescia. Naast deze prachtige tentoonstelling heeft Enschede nog meer te bieden. Op deze pagina vind je tips om nog meer uit je bezoek te halen.

Wat is er nog meer te doen in Enschede?

• Bezoek het museum TwentseWelle met de speciale tentoonstelling "De droom van het vliegen"
• Rijksmuseum Twenthe ligt in de architectonische wijk Roombeek, zeker een bezoek waard!
• Ga shoppen in de verrassende winkels
• Pak een terrasje op het gezelligste horecaplein van Nederland
• Ga lekker lunchen of dineren in één van de vele restaurants en geniet van de speciale Renaissance lunches of diners
Huur een fiets en maak een fietstocht door het prachtige Twentse coulisselandschap
• Ontdek Enschede te voet met een stadswandeling

Bekijk meer van Enschede

  1. Winkelen

    Enschede staat bekend als winkelstad. Het uitgebreide aanbod van winkels biedt voor elk wat wils. Bijzondere winkels met een exclusief aanbod, verrassende winkelstraatjes en de aanwezigheid van de bekende ketens staan garant voor veel winkelplezier.

  2. Gastronomie

    Er zijn veel leuke adressen waar je een hapje kunt eten. Een snelle of juist uitgebreide lunch of een lekker diner maken een dagje Enschede compleet. Kijk hier voor het uitgebreide aanbod aan horecagelegenheden.

  3. Overnachten

    Verleng je bezoek en boek een overnachting. Er zijn verschillende hotels zoals het Intercity Hotel en Van der Valk, maar ook voldoende andere mogelijkheden om de nacht door te brengen, zoals B & B's in en rondom de stad.