Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Volledige kaart
Routeomschrijving

Liefs uit Enschede - Wandelroute

21 Locaties
3.4 km
40 min

Wil je een dagje shoppen in Enschede, maar weet je niet welke winkels je moet bezoeken? Dan is deze route perfect voor jou! Het gaat langs een selectie van lokale ondernemers uit Enschede die mee hebben gedaan met "Liefs uit Enschede", en is niet zo zeer een wandelroute die je probeert snel af te leggen, maar je langs alle lokale ondernemingen in de binnenstad van Enschede leidt. Daarom mag je ook zeker een dag uittrekken om deze route te voltooien! Naast een mix aan winkels en cultuur leiden we je ook langs de beste lokale cafés en restaurants in de binnenstad. We wensen je veel plezier tijdens het bewandelen van deze route en hopen dat je een leuke dag in de binnenstad zult beleven!

De route begint bij het koffietentje Meisje aan de Raadhuisstraat.

11

Ontbijten bij Nonna, Rowdy en Kishan - Meisje

Het is geen toeval dat de route hier begint, want Kishan en Rowdy maken de lekkerste ontb...

08:00 - 18:00

Het is geen toeval dat de route hier begint, want Kishan en Rowdy maken de lekkerste ontbijtjes van Enschede voor jou! Hier kun je alle energie opdoen die je nodig hebt voor de rest van de dag.

Op de foto staan Kishan (keukenbrigade), Rowdy (keukenbrigade) en Nonna (eigenaresse). Nonna is in Enschede begonnen om haar levendige binnenstad met een variatie aan winkels en de vele bezoekers. Wij vragen iedereen waar zij aan denken bij het woord "liefste". Hierop kregen wij het antwoord: "Mijn allerliefste is mijn moeder die mij de liefde voor eten en drinken heeft bijgebracht!"


Meisje

Loop richting de Langestraat en stap het pand aan de rechterzijde binnen.

22

Stijlvol dankzij Jurgen - Jurgen Langezaal

De eerste locatie is Jurgen Langezaal. Hier kun je herenkleding van vooral Italiaanse mer...

13:00 - 18:00

De eerste locatie is Jurgen Langezaal. Hier kun je herenkleding van vooral Italiaanse merken halen.

Jurgen, de eigenaar, is zeven jaar geleden begonnen met JL Casual & Business. Hier verkocht hij klassieke Italiaanse mode, precies naar zijn eigen smaak. Vervolgens is hij drie jaar geleden begonnen met het verkopen van designerkleding in House of Snobs, onder de naam JLsportswear. Al snel bleek het succes erg groot en zijn ze verhuisd naar een eigen pand aan het van Loenshof 15. Bij JLsportswear kun je terecht voor bekende merken als Kenzo, Moncler en Canada Goose. Daarnaast hebben ze zelfs de grootste Stone Island en Dsquared2 collectie van Overijssel! Het mooiste aan de locatie, direct naast House of Snobs, vindt hij dat ze met de omliggende winkels een geweldig aanbod hebben voor het hoge segment.

Jurgen Langezaal Liefs Uit Enschede

Loop verder over de Raadhuisstraat. Links, bij de Langestraat, vind je de Gameshop Twente.

33

Gamen bij Lorenzo - Gameshop Twente

Onmisbaar in Enschede is natuurlijk ook de Gameshop Twente waar je altijd terecht kunt bi...

12:00 - 18:00

Onmisbaar in Enschede is natuurlijk ook de Gameshop Twente waar je altijd terecht kunt bij Lorenzo. In de Gameshop kun je naast games ook nerdy souvenirs halen voor die ene gamevriend(in)!

Storemanager Lorenzo van de Gameshop Twente staat midden in het walhalla van menig gamer. Oorspronkelijk is de Gameshop Twente begonnen in Hengelo maar hebben uiteindelijk voor Enschede gekozen om verder te groeien. Enschede is volgens Lorenzo een mooie stad om als ondernemer te zitten. Ook Lorenzo hebben we gevraagd waar hij aan denkt bij het woord liefste: "Bij het woord "liefste" denk ik aan mijn moeder!"

2017 Liefs Uit Enschede Gameshop Marketing En Campagnes

Loop verder over de Langestraat, richting de Oude Markt. Op nummer 56 bevindt zich de volgende locatie.

44

Kunst snuiven bij Jasmijn - Kunst & Design Winkel Concordia

Jasmijn is manager van de Kunst & Design winkel Concordia aan de Langestraat....

Gesloten

Jasmijn is manager van de Kunst & Design winkel Concordia aan de Langestraat.

Jasmijn heeft de kunstacademie gevolgd en naast haar werkzaamheden bij Concordia ook nog zelfstandig ondernemer als modevormgever. "Ik vind vooral de combinatie creatief-commercieel leuk aan mijn werk hier. Het accent van het assortiment in de winkel ligt op lokaal en design in combinatie met fairtrade producten." Bij het woord "liefste" denkt Jasmijn "aan vrienden, familie en een plek waar je je thuis voelt."

Kunst & Design winkel Concordia is 'the place to be' als je op zoek bent naar een uniek en verrassend cadeau. Het assortiment is lokaal, bewust en verrassend, maar bestaat ook uit kunst- en designproducten van voornamelijk Nederlandse bodem. Denk hierbij aan kaarten, sieraden en bijzonder keramiek. Ook vind je hier duurzame - en Fairtrade - producten van de merken Tony's Chocolonely, Van Verre, Household Hardware, Mooi door Mij en Return to Sender.

Concordia

Steek de Oude Markt over en ga bij de Marktstraat naar links. Aan je linkerzijde vind je La Stans.

55

Genieten van chocolade bij Dennis - La Stans Chocolaterie & Patisserie

Een andere plaats waar je heerlijke cadeaus kunt kopen, maar natuurlijk ook gewoon zelf v...

Gesloten

Een andere plaats waar je heerlijke cadeaus kunt kopen, maar natuurlijk ook gewoon zelf van kan genieten! De lekkerste chocolade van Enschede haal je bij Dennis.

Dennis wilde zijn eigen creaties verkopen in zijn eigen stad en zo opende hij in juli zijn eigen chocolaterie & patisserie. De liefste? 'Chocolade is mijn liefste! Ik ben vanaf jongs af aan al dol op chocolade maken. Het allerliefst maak ik showstukken.' Zijn favoriete soort chocolade is donkere melkchocolade. Als je bij La Stans binnenloopt, krijg je gelijk zin in chocolade.

La Stans

Vervolg de weg over de Marktstraat en ga bij Zuiderhagen links. De volgende locatie is op nummer 21.

66

Een pauze bij Jonny - Het Gouden Randje

Inmiddels is het tijd om even uit te rusten en de eerste aankopen te evalueren. Hier kan ...

Gesloten

Inmiddels is het tijd om even uit te rusten en de eerste aankopen te evalueren. Hier kan Jonny je opvangen in haar theewinkel Het Gouden Randje.

Volgens Jonny (keukenprinses/theeverkoper) miste Enschede een aantal jaar geleden een theewinkel. Ze kon de thee niet vinden die ze zelf lekker vindt. Het Gouden Randje is een rustpunt in hartje Enschede. Je kunt hier genieten van de thee, koffie en huisgemaakt gebak. De allerliefste voor Jonny is haar zoontje Maxie Monster.

Gouden

Loop verder over de Zuiderhagen en ga linksaf de Jacobusgang in. Op de Walstraat ga je naar rechts.

77

Volg een workshop bij Michel - Galerie Nouverture

Tijd voor wat cultuur. Bij Galerie Nouverture is veel bijzondere kunst te bezichtigen! Mi...

Gesloten

Tijd voor wat cultuur. Bij Galerie Nouverture is veel bijzondere kunst te bezichtigen! Michel kan je alles vertellen over de edelsmeden die bij de Galerie lesgeven, maar ook workshops bieden aan iedereen die interesse heeft.

Michel is edelsmid en eigenaar van Galerie Nouverture. Samen met een aantal edelsmeden runt hij de galerie. "We hebben meerdere disciplines in huis en zijn een mooie opstartplaats voor edelsmeden. De galerie biedt tevens plek aan kunstenaars, we hebben vier keer per jaar een wisselende tentoonstelling."

Wie zijn voor hen de liefsten? Voor Sara haar kat, voor Michel zijn vrouw en voor Jeanette is dat wat ze het liefste doet: haar werk als edelsmid.

Galerie Nouverture

Loop verder over de Walstraat.

88

Nog meer kunst bij Karel - Galerie Beeld & Aambeeld

Kun je ook niet genoeg krijgen van de prachtige edelsmederij en wil je graag nog meer kun...

Gesloten

Kun je ook niet genoeg krijgen van de prachtige edelsmederij en wil je graag nog meer kunst bezichtigen? Dan kun je ook terecht bij Karel! Bij hem kun je in Galerie Beeld & Aambeeld ook weer genieten van prachtige sieraden en mooie tentoonstellingen.

Uiteraard kan het Liefs uit Enschede team niet om Galerie Beeld & Aambeeld heen. Al sinds 1979 gevestigd in de Walstraat! Voor galeriehouder Karel Betman, geboren en getogen Enschedeër, is de galerie zijn lievelingsplek. "Een fijne plek die vol staat met mooie kunst!"

Beeld 706 1525351837

Loop naar het gebouw schuin tegenover de Galerie.

99

Geniet van muziektheater met Koen - Theater Sonnevanck

Is edelsmederij toch niks voor jou, maar wil je toch iets cultureels in Enschede doen? Aa...

Is edelsmederij toch niks voor jou, maar wil je toch iets cultureels in Enschede doen? Aan de overkant van de straat bevindt zich Theater Sonnevanck, waar er muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar te zien is!

Al sinds 1990 maakt Theater Sonnevanck nieuw muziektheater. Koen werkt al 3,5 jaar als publiciteitsmedewerker bij Sonnevanck. Hij heeft de afgelopen jaren Sonnevanck al vele prijzen zien winnen voor hun voorstellingen en vertelde dat er in 2018 ook weer veel moois aan zit te komen. Bij het woord liefste denkt Koen vooral aan zijn collega's: "We zijn een ontzettend mooi clubje met elkaar". Maar ook zijn familie en vrienden mogen uiteraard niet ontbreken.

Theater

Loop verder naar het einde van de Walstraat.

10A

Ga op bezoek bij Fardau - Winkel Fier

Op het Van Loenshof bevindt zich de modieuze zaak Winkel Fier van Fardeau, Martiene, Hild...

Gesloten

Op het Van Loenshof bevindt zich de modieuze zaak Winkel Fier van Fardeau, Martiene, Hilde en Inge. Hier kunnen vrouwen prachtige kleding kopen waar ze jaren plezier van kunnen hebben. Een aanrader voor elke vrouw die deze route bewandelt!

Vier vriendinnen die van mode houden en een droom hadden om samen iets te beginnen. Dat was het begin van damesmodezaak Winkel Fier! Fardau (op de foto), Martiene, Hilde en Inge vonden dat Enschede, na het vertrek van de Bijenkorf, een winkel miste voor het midden en hogere segment. Bij Winkel Fier kun je terecht voor merken als Modström, Zoe Karssen, Jacky Luxury, Fabienne Chapot en nog veel meer! Hun liefste? "Vriendschap en liefde in alle facetten."

Fier Gecomprimeerd

Sla vanuit de Walstraat linksaf het Van Loenshof op.

11B

Schitteren met Karin & Emile - Juwelier Gruyters

Na het bezichtigen van de prachtige smederijen en kunst heb je vast ook de kriebels gekre...

13:00 - 18:00

Na het bezichtigen van de prachtige smederijen en kunst heb je vast ook de kriebels gekregen om een nieuw horloge te kopen. Hiervoor kun je op bezoek bij Karin & Emile, die al sinds 1925 de mooiste sieraden in Enschede verkopen!

Karin & Emile zijn verkopers bij Juwelier Gruyters. De juwelierszaak werd in 1925 opgericht aan de Haaksbergerstraat en kwam in 1961 in handen van de familie Gruyters. Destijds maakten klokken een groot onderdeel uit van het assortiment, tegenwoordig hebben de klokken plaatsgemaakt voor een mooie collectie horloges en sieraden. Bij het woord liefste denkt Emile aan mooie horloges en andere uurwerken en Karin denkt aan briljant sieraden. 'Maar we zijn ook allebei gek op andere mooie producten en natuurlijk lekker eten & drinken'.

Gruyters

Keer om en loop dezelfde route terug over de Walstraat.

12C

Praat over fotografie met Jan - Fotogalerie Objektief

Om de ochtend mooi af te sluiten hebben we nog één Galerie voor je: Fotogalarie Objektief...

Gesloten

Om de ochtend mooi af te sluiten hebben we nog één Galerie voor je: Fotogalarie Objektief! Hiervan is Jan de eigenaar en vind je, zoals de naam laat blijken, exposities van intense en diepzinnige foto's.

Bij Fotogalerie Objektief wordt nationale fotografie onder de aandacht gebracht door middel van exposities. Jan vindt het belangrijk dat er een podium is voor ervaren, maar ook talentvolle jonge Nederlandse fotografen. Vanaf 8 oktober wordt de 3e editie van de Fotomanifestatie Enschede gehouden met het thema "Walk-in Worlds". Het liefste ontmoet Jan mensen en praat hij over het werk van de exposanten.

Fotogalerij Objektief 681 1525350730

Loop nog verder terug over de Walstraat, sla linksaf de Jacobusgang in en ga daarna linksaf de Zuiderhagen in.

13D

Lunch bij Hans & Martin - The Natural Kitchen & Fika

Inmiddels is het tijd om weer even op adem te komen en wat te gaan lunchen. Dat kan op ge...

Inmiddels is het tijd om weer even op adem te komen en wat te gaan lunchen. Dat kan op geen betere plek dan The Natural Kitchen & Fika, waar Hans en Martin altijd verse gerechten bereiden die met veel liefde en geduld worden gemaakt. Gastronomisch zeer verantwoord!

Wellicht ken je Hans & Martin al van Baking Friends. Zij vonden dat het tijd werd voor iets nieuws en openden onlangs The Natural Kitchen & Fika, een nieuwe lunchroom aan de Zuiderhagen waar alles draait om vers en natuurlijk eten. ''We willen continu vernieuwen, we zoeken dan ook steeds naar nieuwe smaakcombinaties. Bij het woord ''liefste'' denken we aan onze liefde voor goede en eerlijke producten."

Natural Kitchen

Ga terug over de Zuiderhagen en loop richting de Noorderhagen. Op de Marktstraat sla je linksaf en daarna ga je direct weer linksaf over de Korte Haaksbergerstraat.

14E

Op bezoek bij Marscha, Wencke, Roos & Noël - Pico by AmazingKids

Deze route is niet compleet zonder een winkel voor de allerkleinsten. De perfecte plek om...

13:00 - 18:00

Deze route is niet compleet zonder een winkel voor de allerkleinsten. De perfecte plek om hippe kleding voor kinderen te scoren is bij Marscha, Wencke, Roos & Noël! Bovendien is het ook de chillste plek voor kinderen zelf om te spelen. Je zult je hier niet snel vervelen!

Generatie op generatie komt hier al 40 jaar voor de leukste en hipste kinderkleding. We hebben het natuurlijk over Pico by Amazingkids, een begrip in Enschede en omstreken. Van newborn tot tienerkleding, met een oppervlakte van 700 m2 vind je hier vele bekende merken onder één dak. De kids kunnen hier heerlijk relaxen op de loungebank of voor de tv, maar natuurlijk ook zelf mee zoeken naar een nieuwe outfit. En de liefste? ''Wij hebben het liefste team, de liefste meiden van Pico!''

Pico By Amazing Kids

Loop terug naar de kruising en loop verder over de Korte Hengelosestraat.

15F

Geniet van het lekkerste ijs van Nederland bij Anne-Sophie & Rob - Van der Poel ijs

Nu we toch in de buurt zijn is het tijd om het lekkerste ijs van Nederland te proeven bij...

Gesloten

Nu we toch in de buurt zijn is het tijd om het lekkerste ijs van Nederland te proeven bij Van der Poel! Er is een eindeloze keuze aan bijzondere smaken, dus er is voor ieder wat wils! Anne-Sophie en Rob helpen je graag bij het maken van een keuze.

Rob is bedrijfsleider en liefdevolle ijsschepper van Van der Poel ijs? Volgens Anna-Sophie & Rob zijn Enschedeërs ijslustige mensen en is de vestiging aan het Wilminkplein een toplocatie.

Hun lievelingssmaak? De tijdelijke Taste of Summer of Citroencake en Yoghurt-Bosvruchten.

Ijs

Natuurlijk moet je ook de tijd krijgen om van het ijs te genieten, dus nu lopen we helemaal naar de andere kant van de binnenstad. Geniet ondertussen van de prachtige architectuur!

Ga bij het Willem Wilminkplein naar rechts en ga bij de Kloosterstraat naar rechts. Op de Noorderhagen sla je weer linksaf en volg je een poosje de weg. Sla linksaf bij de Irene Promenade en bij de Heurne nog een keer links.

16G

Ontdek je creatieve kanten met Pim - Bertus Workel

Nu ben je bij Pim, die de creatiefste winkel in Enschede runt: Bertus Workel. Hier kun je...

13:00 - 18:00

Nu ben je bij Pim, die de creatiefste winkel in Enschede runt: Bertus Workel. Hier kun je alles vinden wat je nodig hebt om te tekenen, kleuren, schilderen, knippen en plakken, maar kun je ook de meest uitbundige feestkleding kopen voor elk soort evenement!

Sinds 1969 is de winkel van Bertus Workel aan de Heurne een begrip in Enschede. De winkel is uniek door het enorme aanbod artikelen, van teken-en schildermateriaal tot feestkleding. Pim, geboren en getogen in Enschede, heeft de zaak overgenomen van zijn vader en runt het samen met zijn vrouw Nicole. Het liefste voor Pim is zijn gezin.

Bertus Workel

Loop verder over de Heurne en maak een V-bocht terug de Noorderhagen op. Bij de Haverstraatpassage ga je naar links.

17H

Maak je huis feng shui met Nicole - KNhus Lifestyle

Nicole geeft je huis net dat extra tintje gezelligheid dat je je helemaal thuis laat voel...

Gesloten

Nicole geeft je huis net dat extra tintje gezelligheid dat je je helemaal thuis laat voelen.

Ze is eigenaar van de sfeervolle winkel KNhus Lifestyle aan de Haverstraatpassage. "Ik woon zelf in Enschede en volgens mij was in Enschede wel vraag naar een lifestyle winkel waar een mooie mix van mode en woonaccessoires aangeboden wordt. Ik krijg veel klanten uit het westen van het land die een weekendje Enschede doen en blij verrast zijn door de stad en haar grote winkelaanbod. Het woord Liefste hoort echt bij mijn gezin: man, drie kinderen en mijn moeder die bij ons woont."

Knhus

Volg de Haverstraatpassage en ga bij de eerste afslag naar rechts.

18I

Krijg persoonlijk kledingadvies van Hermie - Rosee Fashion & Styling

Mocht je na al deze winkels nog steeds op zoek zijn naar kleding om je outfit compleet te...

Gesloten

Mocht je na al deze winkels nog steeds op zoek zijn naar kleding om je outfit compleet te maken, dan is succes gegarandeerd bij Rosee Fashion & Styling. De eigenaresse, Hermie, is personal shopper en helpt je mee deze dag helemaal compleet te maken!

Hermie is eigenaresse van Rosee Fashion & Styling waar de hipste merken uit binnen- en buitenland exclusief verkrijgbaar zijn. "Ik heb gekozen om me in Enschede te vestigen omdat deze stad veel mogelijkheden biedt voor mij als stylist en personal shopper. En een stad met een groot winkelaanbod trekt veel bezoekers. "Liefste" betekend voor mij: een glimlach, fijn gevoel, mijn dochter, mijn man, mooie verhalen en dierbare klanten".

Rosee

Loop terug naar de Haverstraatpassage. Bij de Langestraat ga je rechts en loop je rechtdoor tot je aan je linkerkant Yuzu tegenkomt.

19J

Op bezoek bij Young & Soejang - Yuzu Enschede

Om de dag af te sluiten bevelen we je aan te dineren bij Yuzu, het restaurant van Young e...

Gesloten

Om de dag af te sluiten bevelen we je aan te dineren bij Yuzu, het restaurant van Young en Soejang. Zij laten je de authentieke gerechten uit Azië proeven. Eet smakelijk!

Volgens Young en Soejang is Enschede een stad die aan het bloeien is. Enschede miste volgens hen een zaak waar authentieke Aziatische lunches én diners geserveerd werden. Bij Yuzu Enschede zit je daarvoor helemaal goed! Japanse Noedelsoep, Bahn Mi, Poké Bowls, Sushi, Bites, alles kun je er krijgen. Het liefdevolle koppel reageerde duidelijk op de vraag wie hun liefsten zijn: natuurlijk hun families, gezondheid en hun gasten!

Yuzu

Loop terug over het Van Loenshof, ga bij de Langestraat links en ga rechts in de Hofstraat.

20J

Geniet van een drankje bij Luc - Café Rocks

Mocht je nog niet klaar zijn met de avond, dan kun je gezellig iets gaan drinken bij Luc....

17:00 - 04:00

Mocht je nog niet klaar zijn met de avond, dan kun je gezellig iets gaan drinken bij Luc. Hij runt Café Rocks.

Rocks is een gezellig café met een klein podium waar regelmatig een rockband optreedt. Bij het woord ‘liefs’ denkt Luc eraan dat iedereen lief voor elkaar moet zijn.

Rocks Lief Uit Enschede

Loop dezelfde weg terug en ga bij de Langestraat links. Op het Van Loenshof ga je naar rechts en bij de Walstraat sla je linksaf.

21K

Sluit de dag af bij Paulina - Bed & Breakfast Oekepoek

Wil jij de binnenstad ook nog steeds verder verkennen? Paulina has got your back! Blijf s...

Wil jij de binnenstad ook nog steeds verder verkennen? Paulina has got your back! Blijf slapen in het gezelligste Bed & Breakfast in de binnenstad en beleef ook de volgende dag in Enschede!

Paulina is samen met haar man de trotse eigenaar van Bed & Breakfast Oekepoek, (Walstraat en Heutinkstraat) en restaurant Smuls. Ze is geboren en getogen Enschedese die echt van haar stad houdt.

Paulina: "Bij het woord "liefste" denk ik aan mijn moeder. Ze is te jong overleden en haar droom was het hebben van een eigen bedrijfje. Door voor mezelf te beginnen maak ik een beetje haar droom waar en heb de Bed & Breakfast haar naam gegeven; mijn moeder heette Oeke."

2018 Liefs Uit Enschede Oekepoek Marketing En Campagnes

Hier eindigt de route!

Meisje

Ontbijten bij Nonna, Rowdy en Kishan - Meisje

Het is geen toeval dat de route hier begint, want Kishan en Rowdy maken de lekkerste ontbijtjes van Enschede voor jou! Hier kun je alle energie opdoen die je nodig hebt voor de rest van de dag.

Op de foto staan Kishan (keukenbrigade), Rowdy (keukenbrigade) en Nonna (eigenaresse). Nonna is in Enschede begonnen om haar levendige binnenstad met een variatie aan winkels en de vele bezoekers. Wij vragen iedereen waar zij aan denken bij het woord "liefste". Hierop kregen wij het antwoord: "Mijn allerliefste is mijn moeder die mij de liefde voor eten en drinken heeft bijgebracht!"


Bekijk meer informatie
Jurgen Langezaal Liefs Uit Enschede

Stijlvol dankzij Jurgen - Jurgen Langezaal

De eerste locatie is Jurgen Langezaal. Hier kun je herenkleding van vooral Italiaanse merken halen.

Jurgen, de eigenaar, is zeven jaar geleden begonnen met JL Casual & Business. Hier verkocht hij klassieke Italiaanse mode, precies naar zijn eigen smaak. Vervolgens is hij drie jaar geleden begonnen met het verkopen van designerkleding in House of Snobs, onder de naam JLsportswear. Al snel bleek het succes erg groot en zijn ze verhuisd naar een eigen pand aan het van Loenshof 15. Bij JLsportswear kun je terecht voor bekende merken als Kenzo, Moncler en Canada Goose. Daarnaast hebben ze zelfs de grootste Stone Island en Dsquared2 collectie van Overijssel! Het mooiste aan de locatie, direct naast House of Snobs, vindt hij dat ze met de omliggende winkels een geweldig aanbod hebben voor het hoge segment.

Bekijk meer informatie
2017 Liefs Uit Enschede Gameshop Marketing En Campagnes

Gamen bij Lorenzo - Gameshop Twente

Onmisbaar in Enschede is natuurlijk ook de Gameshop Twente waar je altijd terecht kunt bij Lorenzo. In de Gameshop kun je naast games ook nerdy souvenirs halen voor die ene gamevriend(in)!

Storemanager Lorenzo van de Gameshop Twente staat midden in het walhalla van menig gamer. Oorspronkelijk is de Gameshop Twente begonnen in Hengelo maar hebben uiteindelijk voor Enschede gekozen om verder te groeien. Enschede is volgens Lorenzo een mooie stad om als ondernemer te zitten. Ook Lorenzo hebben we gevraagd waar hij aan denkt bij het woord liefste: "Bij het woord "liefste" denk ik aan mijn moeder!"

Bekijk meer informatie
Concordia

Kunst snuiven bij Jasmijn - Kunst & Design Winkel Concordia

Jasmijn is manager van de Kunst & Design winkel Concordia aan de Langestraat.

Jasmijn heeft de kunstacademie gevolgd en naast haar werkzaamheden bij Concordia ook nog zelfstandig ondernemer als modevormgever. "Ik vind vooral de combinatie creatief-commercieel leuk aan mijn werk hier. Het accent van het assortiment in de winkel ligt op lokaal en design in combinatie met fairtrade producten." Bij het woord "liefste" denkt Jasmijn "aan vrienden, familie en een plek waar je je thuis voelt."

Kunst & Design winkel Concordia is 'the place to be' als je op zoek bent naar een uniek en verrassend cadeau. Het assortiment is lokaal, bewust en verrassend, maar bestaat ook uit kunst- en designproducten van voornamelijk Nederlandse bodem. Denk hierbij aan kaarten, sieraden en bijzonder keramiek. Ook vind je hier duurzame - en Fairtrade - producten van de merken Tony's Chocolonely, Van Verre, Household Hardware, Mooi door Mij en Return to Sender.

Bekijk meer informatie
La Stans

Genieten van chocolade bij Dennis - La Stans Chocolaterie & Patisserie

Een andere plaats waar je heerlijke cadeaus kunt kopen, maar natuurlijk ook gewoon zelf van kan genieten! De lekkerste chocolade van Enschede haal je bij Dennis.

Dennis wilde zijn eigen creaties verkopen in zijn eigen stad en zo opende hij in juli zijn eigen chocolaterie & patisserie. De liefste? 'Chocolade is mijn liefste! Ik ben vanaf jongs af aan al dol op chocolade maken. Het allerliefst maak ik showstukken.' Zijn favoriete soort chocolade is donkere melkchocolade. Als je bij La Stans binnenloopt, krijg je gelijk zin in chocolade.

Bekijk meer informatie
Gouden

Een pauze bij Jonny - Het Gouden Randje

Inmiddels is het tijd om even uit te rusten en de eerste aankopen te evalueren. Hier kan Jonny je opvangen in haar theewinkel Het Gouden Randje.

Volgens Jonny (keukenprinses/theeverkoper) miste Enschede een aantal jaar geleden een theewinkel. Ze kon de thee niet vinden die ze zelf lekker vindt. Het Gouden Randje is een rustpunt in hartje Enschede. Je kunt hier genieten van de thee, koffie en huisgemaakt gebak. De allerliefste voor Jonny is haar zoontje Maxie Monster.

Bekijk meer informatie
Galerie Nouverture

Volg een workshop bij Michel - Galerie Nouverture

Tijd voor wat cultuur. Bij Galerie Nouverture is veel bijzondere kunst te bezichtigen! Michel kan je alles vertellen over de edelsmeden die bij de Galerie lesgeven, maar ook workshops bieden aan iedereen die interesse heeft.

Michel is edelsmid en eigenaar van Galerie Nouverture. Samen met een aantal edelsmeden runt hij de galerie. "We hebben meerdere disciplines in huis en zijn een mooie opstartplaats voor edelsmeden. De galerie biedt tevens plek aan kunstenaars, we hebben vier keer per jaar een wisselende tentoonstelling."

Wie zijn voor hen de liefsten? Voor Sara haar kat, voor Michel zijn vrouw en voor Jeanette is dat wat ze het liefste doet: haar werk als edelsmid.

Bekijk meer informatie
Beeld 706 1525351837

Nog meer kunst bij Karel - Galerie Beeld & Aambeeld

Kun je ook niet genoeg krijgen van de prachtige edelsmederij en wil je graag nog meer kunst bezichtigen? Dan kun je ook terecht bij Karel! Bij hem kun je in Galerie Beeld & Aambeeld ook weer genieten van prachtige sieraden en mooie tentoonstellingen.

Uiteraard kan het Liefs uit Enschede team niet om Galerie Beeld & Aambeeld heen. Al sinds 1979 gevestigd in de Walstraat! Voor galeriehouder Karel Betman, geboren en getogen Enschedeër, is de galerie zijn lievelingsplek. "Een fijne plek die vol staat met mooie kunst!"

Bekijk meer informatie
Theater

Geniet van muziektheater met Koen - Theater Sonnevanck

Is edelsmederij toch niks voor jou, maar wil je toch iets cultureels in Enschede doen? Aan de overkant van de straat bevindt zich Theater Sonnevanck, waar er muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar te zien is!

Al sinds 1990 maakt Theater Sonnevanck nieuw muziektheater. Koen werkt al 3,5 jaar als publiciteitsmedewerker bij Sonnevanck. Hij heeft de afgelopen jaren Sonnevanck al vele prijzen zien winnen voor hun voorstellingen en vertelde dat er in 2018 ook weer veel moois aan zit te komen. Bij het woord liefste denkt Koen vooral aan zijn collega's: "We zijn een ontzettend mooi clubje met elkaar". Maar ook zijn familie en vrienden mogen uiteraard niet ontbreken.

Bekijk meer informatie
Fier Gecomprimeerd

Ga op bezoek bij Fardau - Winkel Fier

Op het Van Loenshof bevindt zich de modieuze zaak Winkel Fier van Fardeau, Martiene, Hilde en Inge. Hier kunnen vrouwen prachtige kleding kopen waar ze jaren plezier van kunnen hebben. Een aanrader voor elke vrouw die deze route bewandelt!

Vier vriendinnen die van mode houden en een droom hadden om samen iets te beginnen. Dat was het begin van damesmodezaak Winkel Fier! Fardau (op de foto), Martiene, Hilde en Inge vonden dat Enschede, na het vertrek van de Bijenkorf, een winkel miste voor het midden en hogere segment. Bij Winkel Fier kun je terecht voor merken als Modström, Zoe Karssen, Jacky Luxury, Fabienne Chapot en nog veel meer! Hun liefste? "Vriendschap en liefde in alle facetten."

Bekijk meer informatie
Gruyters

Schitteren met Karin & Emile - Juwelier Gruyters

Na het bezichtigen van de prachtige smederijen en kunst heb je vast ook de kriebels gekregen om een nieuw horloge te kopen. Hiervoor kun je op bezoek bij Karin & Emile, die al sinds 1925 de mooiste sieraden in Enschede verkopen!

Karin & Emile zijn verkopers bij Juwelier Gruyters. De juwelierszaak werd in 1925 opgericht aan de Haaksbergerstraat en kwam in 1961 in handen van de familie Gruyters. Destijds maakten klokken een groot onderdeel uit van het assortiment, tegenwoordig hebben de klokken plaatsgemaakt voor een mooie collectie horloges en sieraden. Bij het woord liefste denkt Emile aan mooie horloges en andere uurwerken en Karin denkt aan briljant sieraden. 'Maar we zijn ook allebei gek op andere mooie producten en natuurlijk lekker eten & drinken'.

Bekijk meer informatie
Fotogalerij Objektief 681 1525350730

Praat over fotografie met Jan - Fotogalerie Objektief

Om de ochtend mooi af te sluiten hebben we nog één Galerie voor je: Fotogalarie Objektief! Hiervan is Jan de eigenaar en vind je, zoals de naam laat blijken, exposities van intense en diepzinnige foto's.

Bij Fotogalerie Objektief wordt nationale fotografie onder de aandacht gebracht door middel van exposities. Jan vindt het belangrijk dat er een podium is voor ervaren, maar ook talentvolle jonge Nederlandse fotografen. Vanaf 8 oktober wordt de 3e editie van de Fotomanifestatie Enschede gehouden met het thema "Walk-in Worlds". Het liefste ontmoet Jan mensen en praat hij over het werk van de exposanten.

Bekijk meer informatie
Natural Kitchen

Lunch bij Hans & Martin - The Natural Kitchen & Fika

Inmiddels is het tijd om weer even op adem te komen en wat te gaan lunchen. Dat kan op geen betere plek dan The Natural Kitchen & Fika, waar Hans en Martin altijd verse gerechten bereiden die met veel liefde en geduld worden gemaakt. Gastronomisch zeer verantwoord!

Wellicht ken je Hans & Martin al van Baking Friends. Zij vonden dat het tijd werd voor iets nieuws en openden onlangs The Natural Kitchen & Fika, een nieuwe lunchroom aan de Zuiderhagen waar alles draait om vers en natuurlijk eten. ''We willen continu vernieuwen, we zoeken dan ook steeds naar nieuwe smaakcombinaties. Bij het woord ''liefste'' denken we aan onze liefde voor goede en eerlijke producten."

Pico By Amazing Kids

Op bezoek bij Marscha, Wencke, Roos & Noël - Pico by AmazingKids

Deze route is niet compleet zonder een winkel voor de allerkleinsten. De perfecte plek om hippe kleding voor kinderen te scoren is bij Marscha, Wencke, Roos & Noël! Bovendien is het ook de chillste plek voor kinderen zelf om te spelen. Je zult je hier niet snel vervelen!

Generatie op generatie komt hier al 40 jaar voor de leukste en hipste kinderkleding. We hebben het natuurlijk over Pico by Amazingkids, een begrip in Enschede en omstreken. Van newborn tot tienerkleding, met een oppervlakte van 700 m2 vind je hier vele bekende merken onder één dak. De kids kunnen hier heerlijk relaxen op de loungebank of voor de tv, maar natuurlijk ook zelf mee zoeken naar een nieuwe outfit. En de liefste? ''Wij hebben het liefste team, de liefste meiden van Pico!''

Bekijk meer informatie
Ijs

Geniet van het lekkerste ijs van Nederland bij Anne-Sophie & Rob - Van der Poel ijs

Nu we toch in de buurt zijn is het tijd om het lekkerste ijs van Nederland te proeven bij Van der Poel! Er is een eindeloze keuze aan bijzondere smaken, dus er is voor ieder wat wils! Anne-Sophie en Rob helpen je graag bij het maken van een keuze.

Rob is bedrijfsleider en liefdevolle ijsschepper van Van der Poel ijs? Volgens Anna-Sophie & Rob zijn Enschedeërs ijslustige mensen en is de vestiging aan het Wilminkplein een toplocatie.

Hun lievelingssmaak? De tijdelijke Taste of Summer of Citroencake en Yoghurt-Bosvruchten.

Bekijk meer informatie
Bertus Workel

Ontdek je creatieve kanten met Pim - Bertus Workel

Nu ben je bij Pim, die de creatiefste winkel in Enschede runt: Bertus Workel. Hier kun je alles vinden wat je nodig hebt om te tekenen, kleuren, schilderen, knippen en plakken, maar kun je ook de meest uitbundige feestkleding kopen voor elk soort evenement!

Sinds 1969 is de winkel van Bertus Workel aan de Heurne een begrip in Enschede. De winkel is uniek door het enorme aanbod artikelen, van teken-en schildermateriaal tot feestkleding. Pim, geboren en getogen in Enschede, heeft de zaak overgenomen van zijn vader en runt het samen met zijn vrouw Nicole. Het liefste voor Pim is zijn gezin.

Bekijk meer informatie
Knhus

Maak je huis feng shui met Nicole - KNhus Lifestyle

Nicole geeft je huis net dat extra tintje gezelligheid dat je je helemaal thuis laat voelen.

Ze is eigenaar van de sfeervolle winkel KNhus Lifestyle aan de Haverstraatpassage. "Ik woon zelf in Enschede en volgens mij was in Enschede wel vraag naar een lifestyle winkel waar een mooie mix van mode en woonaccessoires aangeboden wordt. Ik krijg veel klanten uit het westen van het land die een weekendje Enschede doen en blij verrast zijn door de stad en haar grote winkelaanbod. Het woord Liefste hoort echt bij mijn gezin: man, drie kinderen en mijn moeder die bij ons woont."

Bekijk meer informatie
Rosee

Krijg persoonlijk kledingadvies van Hermie - Rosee Fashion & Styling

Mocht je na al deze winkels nog steeds op zoek zijn naar kleding om je outfit compleet te maken, dan is succes gegarandeerd bij Rosee Fashion & Styling. De eigenaresse, Hermie, is personal shopper en helpt je mee deze dag helemaal compleet te maken!

Hermie is eigenaresse van Rosee Fashion & Styling waar de hipste merken uit binnen- en buitenland exclusief verkrijgbaar zijn. "Ik heb gekozen om me in Enschede te vestigen omdat deze stad veel mogelijkheden biedt voor mij als stylist en personal shopper. En een stad met een groot winkelaanbod trekt veel bezoekers. "Liefste" betekend voor mij: een glimlach, fijn gevoel, mijn dochter, mijn man, mooie verhalen en dierbare klanten".

Bekijk meer informatie
Yuzu

Op bezoek bij Young & Soejang - Yuzu Enschede

Om de dag af te sluiten bevelen we je aan te dineren bij Yuzu, het restaurant van Young en Soejang. Zij laten je de authentieke gerechten uit Azië proeven. Eet smakelijk!

Volgens Young en Soejang is Enschede een stad die aan het bloeien is. Enschede miste volgens hen een zaak waar authentieke Aziatische lunches én diners geserveerd werden. Bij Yuzu Enschede zit je daarvoor helemaal goed! Japanse Noedelsoep, Bahn Mi, Poké Bowls, Sushi, Bites, alles kun je er krijgen. Het liefdevolle koppel reageerde duidelijk op de vraag wie hun liefsten zijn: natuurlijk hun families, gezondheid en hun gasten!

Bekijk meer informatie
Rocks Lief Uit Enschede

Geniet van een drankje bij Luc - Café Rocks

Mocht je nog niet klaar zijn met de avond, dan kun je gezellig iets gaan drinken bij Luc. Hij runt Café Rocks.

Rocks is een gezellig café met een klein podium waar regelmatig een rockband optreedt. Bij het woord ‘liefs’ denkt Luc eraan dat iedereen lief voor elkaar moet zijn.

Bekijk meer informatie
2018 Liefs Uit Enschede Oekepoek Marketing En Campagnes

Sluit de dag af bij Paulina - Bed & Breakfast Oekepoek

Wil jij de binnenstad ook nog steeds verder verkennen? Paulina has got your back! Blijf slapen in het gezelligste Bed & Breakfast in de binnenstad en beleef ook de volgende dag in Enschede!

Paulina is samen met haar man de trotse eigenaar van Bed & Breakfast Oekepoek, (Walstraat en Heutinkstraat) en restaurant Smuls. Ze is geboren en getogen Enschedese die echt van haar stad houdt.

Paulina: "Bij het woord "liefste" denk ik aan mijn moeder. Ze is te jong overleden en haar droom was het hebben van een eigen bedrijfje. Door voor mezelf te beginnen maak ik een beetje haar droom waar en heb de Bed & Breakfast haar naam gegeven; mijn moeder heette Oeke."

Bekijk meer informatie