Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Volledige kaart
Routeomschrijving

Rondje Enschede

24 Locaties
52 km
3h

Enschede is een echte fietsstad en je kan Enschede en omstreken dan ook prima op de fiets ontdekken. Maak een mooie fietstocht door de natuur rondom Enschede en geniet van al het moois.

Begin bij Kotman's Spieker op de Burgemeester Stroinkstraat.

11

Kotman’s Spieker

Kom overnachten in een voormalige ‘bakspieker’. De appartementen zijn landelijk gelegen aan de ra...

Kom overnachten in een voormalige ‘bakspieker’. De appartementen zijn landelijk gelegen aan de rand van Enschede. Door de prachtige houten balken en sfeervolle open haard is dit appartement volledig in boeren stijl.

Kotmans Spieker Enschede1

Ga bij Boerstege naar rechts. Ga aan het einde van de weg rechts de Twekkelerweg in. Steek de de Strootsweg over. Ga bij de Gerinkhoekweg links.

22

Theetuin Op ’t Oorbeck

In de theetuin kun je genieten van een prachtig uitzicht. Laat je verwennen door diverse soorten ...

10:30 - 17:30

In de theetuin kun je genieten van een prachtig uitzicht. Laat je verwennen door diverse soorten thee en koffie, zelfgebakken taart en broodjes. De theetuin is een mooi rustpunt tijdens een wandeling of fietstocht.

Theetuin Op T Oorbeck

Keer om en ga links bij de Haimersweg. Fiets de straat uit. Ga rechts bij de Windmolenweg. Ga rechtsaf de Molenveld in en sla direct weer linksaf en nog een keer links. Vervolg de weg via de Kwinkelerweg en Keizerweg. Ga links bij de Beldershoekweg.

33

Inspiratiehoeve

Prachtig gelegen, midden in de natuur en toch dichtbij de stad. Op deze plek zal iedereen zijn/ha...

Prachtig gelegen, midden in de natuur en toch dichtbij de stad. Op deze plek zal iedereen zijn/haar ontspanning vinden en komt tegelijkertijd ieders creativiteit tot leven! Ze bieden meer dan 20 verschillende creatieve workshops, tal van uitbreidingsarrangementen een (zelf)pluktuin en tevens verhuurmogelijkheden van de prachtige locatie.

De Inspiratiehoeve Enschede1

Ga links de Beckumerstraat in. Ga rechts de Hollinkweg in. Vervolg de weg via de Ganzebosweg.

44

Pluizebol

Pluizebol is een winkeltje met sprookjes/schapenwol, viltmaterialen, seizoenstagels, zonnekindpop...

Pluizebol is een winkeltje met sprookjes/schapenwol, viltmaterialen, seizoenstagels, zonnekindpoppen, jams/geleien, honing en diverse cadeau artikelen. Het is gelegen op een mooie locatie in een oude boerenschuur.

Keer om. Sla rechtsaf de Oude Deldenerweg in. Ga rechts de Veldbleekweg in. Ga rechts de Wycherinkshoekweg in. Ga aan het einde van de weg links.

55

Camping Onder de Sterren

Landschapscamping 'Onder de Sterren' in Boekelo is een vriendelijke rustige camping gelegen tusse...

Landschapscamping 'Onder de Sterren' in Boekelo is een vriendelijke rustige camping gelegen tussen weilanden,akkerbouwlanden en bossen. Een ideaal uitgangspunt voor fiets- en wandeltochten.

Camping Onder De Sterren Enschede1

Ga via dezelfde weg terug. Ga halverwege de Veldbeekweg rechts het fietspad in. Ga rechtsaf de Oude Deldenerweg in. Vervolg de route via de Spieleweg.

66

Shortgolf Spielehof

Shortgolf Spielehof is de accommodatie voor zowel de ervaren-, beginnende- als recreatieve golfer...

09:00 - 22:00

Shortgolf Spielehof is de accommodatie voor zowel de ervaren-, beginnende- als recreatieve golfer. Speel shortgolf op een korte 18 holes baan, in een rustieke omgeving. Daarnaast wordt er ook heerlijke Twentsche Koffie geschonken.

Spielehof1

Vervolg de route via de Spieleweg. Ga rechtsaf de Lansinkweg in. Ga links de Wiecherinksweg in. Vervolg de route via de Weleweg. Ga bij de Boekelosestraat rechts. Sla linksaf op de Haaksbergerstraat tot de Willemsbeekweg, sla hier weer linksaf.

77

Bosbessenkwekerij La Francaise

Het hele jaar door kan je bij La Francaise terecht voor ingevroren bessen, jams, sam en siroop. T...

Het hele jaar door kan je bij La Francaise terecht voor ingevroren bessen, jams, sam en siroop. Tijdens de zomermaanden kun je hier onbeperkt bosbessen plukken. Het bosbessenveld is voor iedereen toegankelijk.

Bosbessen Enschede

​Keer om en ga dezelfde weg terug zodat je weer op de Haaksbergerstraat uitkomt. Op de Haaksbergerstraat ga je rechtdoor, vervolgens bij de Usselerveenweg fiets je naar links. Dan sla je rechtsaf bij de Usselerrietweg en fiets je dan links de Veldhaarweg in. Fiets een poosje rechtdoor en ga dan rechtsaf de Usselerveldweg in. Steek de Slagersmatenweg over ​het pad op.

88

Cable Waterskicenter Twente

Kom waterskiën of wakeboarden op recreatieplas Het Rutbeek! Voor mensen die nog geen ervaring heb...

Gesloten

Kom waterskiën of wakeboarden op recreatieplas Het Rutbeek! Voor mensen die nog geen ervaring hebben met waterskiën kunnen het hier binnen één uur leren. Mensen die het niet aandurven kunnen op het terras genieten van een hapje of drankje. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de sportievelingen.

Cable Waterskicenter Twente 1

Blijf over het pad fietsen en ga rechtdoor tot je bij een T-splitsing komt. Ga hier naar links.

99

Buitenhoff & Klimbos Rutbeek

Klimparcours op hoogte! Klim en klauter van boom tot boom in het klimbos. Het parcours is op 5 me...

12:00 - 18:00

Klimparcours op hoogte! Klim en klauter van boom tot boom in het klimbos. Het parcours is op 5 meter hoogte en biedt uitdaging, plezier en avontuur. Het is een adembenemende ontdekkingstocht op hoogte. Ook vind je hier de verhuur van kano’s en waterfietsen.

Klimbos Rutbeek1

Fiets een klein stukje terug naar de T-splitsing en ga naar rechts. Volg het pad mee naar rechts. Bij de tweede afslag ga je naar links en volg dit pad. Bij de eerstvolgende T-splitsing ga je naar rechts en vervolgens sla je rechtsaf de Hegebeekweg op. Op de Leppeweg sla je rechtsaf. ​

10A

Camping ‘t Kippeboertje

De camping heeft een prachtige en rustige ligging. Kom tot rust in een prachtig natuurgebied, gel...

De camping heeft een prachtige en rustige ligging. Kom tot rust in een prachtig natuurgebied, gelegen nabij Het Rutbeek. Omdat de camping naast recreatieplas Het Rutbeek ligt, heb je gegarandeerd waterpret! Je kan hier zwemmen, vissen, wandelen, vissen of zelfs waterskiën.

Camping Kippeboertje

​Ga via dezelfde weg een stukje terug en blijf rechtdoor fietsen over de Leppeweg. Op de Riethermsteeg sla je linksaf en fiets je een aardig stukje rechtdoor. Sla net over de Bruninksbeek linksaf richting de Usselermarkeweg.

11B

Mini-camping Bek’n Schop

Bek’n Schop betekent ‘schuur aan de beek’, een naam die vroeger veel werd gebruikt door boeren in...

Bek’n Schop betekent ‘schuur aan de beek’, een naam die vroeger veel werd gebruikt door boeren in de omgeving. De camping ligt in een bosrijke omgeving met vele houtwallen en beekjes.

Bekn Schop Camping

Keer om en sla linksaf op de Usselerveenweg. Op de Lutje Bruninkweg sla je rechtsaf.

12C

’t Pompoenhöfke

In het najaar kan je hier terecht voor pompoenen en kalebassen! Naast de verkoop van pompoenen en...

Gesloten

In het najaar kan je hier terecht voor pompoenen en kalebassen! Naast de verkoop van pompoenen en kalebassen kan je ook een rondleiding langs het pompoenveld en melkveebedrijf krijgen. Ieder jaar tijdens de herfstvakantie is er een demonstratie pompoen snijden waarbij je je eigen gekochte pompoenen kan uithollen!

Pompoenhofke Enschede

Keer om en fiets verder over de Lutje Bruninkweg. Op de Buurserstraat ga je linksaf en blijf je de weg volgen.

13D

Koosveld Recreatiewoningen

De drie recreatiewoningen ‘Koosvenke’, ‘Kooswal’ en ‘Het Boll’nbuske’ liggen prachtig verscholen ...

De drie recreatiewoningen ‘Koosvenke’, ‘Kooswal’ en ‘Het Boll’nbuske’ liggen prachtig verscholen in de bossen. Het is een klein, particulier familiebedrijfje die deze recreatiewoningen, boerenappartementen en trekkershut verhuurt.

Koosveld Recreatiewoningen Enschede

Blijf de Buurserstraat volgen.

14E

Erve ’t Stroink

Midden in een prachtig bos ligt Erve 't Stroink. Het boerderijcomplex bestaat uit de boerderij, e...

Midden in een prachtig bos ligt Erve 't Stroink. Het boerderijcomplex bestaat uit de boerderij, een landarbeiderswoninkje en twee houten schuren. Daarnaast is Boerderij Erve ’t Stroink een prachtige trouwlocatie.

Fiets verder over de Buurserstraat. Ga rechts op de Broekheurne-Ring, die overgaat op de Zuid Esmarkerrondweg. Sla rechtsaf de Verwooldsweg in en ga links op de de Allemansveldweg.

15F

Holzik Stables

Holzik Stables is een hippisch complex waar paardensport met respect voor het paard wordt beoefen...

Holzik Stables is een hippisch complex waar paardensport met respect voor het paard wordt beoefend. Je kan hier terecht voor paardrijlessen en buitenritten. Holzik Stables is begonnen pensionstal, waar klant en paard centraal staan. Daarna zijn er andere manege activiteiten bijgekomen. De accommodatie beschikt over binnen en buiten rijbanen, een open en overdekte longeervolte, een poloveld en een erg gezellige kantine!

Holzink Stables

Blijf de weg volgen en sla rechtsaf de Roodmolenweg in.

16G

Stalhouderij Schouwink

In het Enschedese buitengebied, Zuid-Esmarke, ligt als schakel tussen de stad en natuurgebied Aam...

In het Enschedese buitengebied, Zuid-Esmarke, ligt als schakel tussen de stad en natuurgebied Aamsveen het erf van Stalhouderij Schouwing erve ‘De Knollenhoeve’. Onder het motto ‘Twentse Gastvrijheid’ kun je naast het bekijken van de koetsen, paardentrams en paarden genieten van Knollen koffie of Grafschafter Kaffeetisch.

​Keer om en fiets verder over de Roodmolenweg. Steek de Zuid Esmarkerrondweg over. Bij de splitsing ga je rechtsaf de Brinkstraat in en blijf deze weg volgen. Sla rechtsaf de Hogelandsingel in en ga op de Gronausestraat nog eens rechts. Fiets het Wooldrikspark in en volg het pad. Bij de eerste afslag ga je naar rechts.

17H

Theetuin Ik & Mijn Moeder

Theetuin Ik & Mijn Moeder heeft een sfeervolle tuin, rondom het oude koetshuis, midden in het...

12:00 - 17:00

Theetuin Ik & Mijn Moeder heeft een sfeervolle tuin, rondom het oude koetshuis, midden in het Wooldrikspark. In ditzelfde park is een kinderboerderij en zijn speelobjecten, dus voor de kinderen is er genoeg te beleven.

Ik Mijn Moeder Enschede1

Keer om en fiets het Wooldrikspark uit. Op de Gronausestraat ga je rechts. Blijf de weg volgen.

18I

Mister Pancake

Meester in pannenkoeken. Gezellig met het hele gezin uit eten in een ongedwongen en gezellige sfe...

11:30 - 20:00

Meester in pannenkoeken. Gezellig met het hele gezin uit eten in een ongedwongen en gezellige sfeer, waar je niet bang hoeft te zijn dat je kinderen zich vervelen. Zij hebben de beschikking over een ruime binnenspeelhoek en ook buiten kunnen de kinderen zich uitstekend vermaken op de speelplaatsen. Ondertussen kun je genieten van één van de heerlijke, vers bereide gerechten. Alle pannenkoeken worden met verse ingrediënten bereid en belegd, dat proeft je!

Pannenkoek Mister Pancake

​Keer om en ga dezelfde weg terug. Ga rechts de Noord Esmarkerrondweg in. Volg deze weg en ga rechtsaf de Lossersestraat in. Sla linksaf de Landweerweg in. Bij de Assinkskloosterweg ga je naar rechts en volg je deze weg. ​

19J

Glasatelier Bulthuis

Als glazenier in de monumentale glaskunst behoort Betty Bulthuis tot een kleine groep vakmensen d...

Als glazenier in de monumentale glaskunst behoort Betty Bulthuis tot een kleine groep vakmensen die een eeuwenoud ambacht beoefenen. ‘Glaskunst en ambacht’ is het samengaan van vakmanschap en kunst in het werken met glas. Bekijk de kleurrijke ramen van deze glaskunstenares en geef je op voor een workshop vanuit de verbouwde kalverstal.

Glasatelier Bulthuis

​Keer om en ga dezelfde weg terug. Ga rechtsaf de Landweerweg in en blijf deze volgen tot de Vegerweg. Hier ga je links. Bij de eerste afslag ga je vervolgens weer links, sla vervolgens rechtsaf om op de Vegerweg te blijven.​ Sla rechtsaf de Lonnekermolenweg op.

20J

Lonneker Molen

De Lonneker Molen is in de jaren 1850-1851 als beltmolen gebouwd. Het is de enige gemetselde mole...

Gesloten

De Lonneker Molen is in de jaren 1850-1851 als beltmolen gebouwd. Het is de enige gemetselde molen in Nederland waarvan de bakstenen romp bedekt is met riet. Deze dikke, uit een zuiver natuurproduct vervaardigde vacht, heeft een duidelijk doel: het weren van vocht. De huidige Lonneker Molen heeft zijn bestaan te danken aan het afbranden van zijn voorganger in 1847. Het is ook mogelijk om verschillende soorten meel te kopen die in de molen worden verwerkt.

Lonneker Molen Enschede1

Fiets verder over de Lonneker Molenweg en steek de Oldenzaalsestraat over. De weg gaat hier over op de Scholten Reimerstraat. Op de Dorpsstraat sla je rechtsaf en steek je de straat nog net over om bij de volgende locatie te komen.

21K

Café Sprakel

Sprakel heeft heerlijke Beukenhorst koffie met heerlijk appelgebak, een goed glas wijn, een speci...

09:00 - 01:00

Sprakel heeft heerlijke Beukenhorst koffie met heerlijk appelgebak, een goed glas wijn, een speciaal biertje van de tap. Er is een uitgebreide menukaart met een lunch-, diner-, tapas- en dessertkaart. Elke dag wordt er een daghap geserveerd.

Cafe Sprakel Lonneker1

​Keer om en ga direct rechts de Voortsweg in. Sla hier direct rechtsaf om op de Voortsweg te blijven en ga vervolgens rechts de Spölminkweg op. Blijf rechtdoor fietsen en ga het Spölminkpad op. ​Bij de Stegenkampweg sla je rechtsaf. Steek de Hegeboerweg over de Sprakelweg in. Ga vervolgens rechtsaf, en dan linksaf de Zuidkamp in. Blijf deze weg volgen.

22L

B&B "Hospitaliteit"

Op dit voormalig militair terrein, ligt de prachtig duurzaam verbouwde bed & breakfast. In wa...

Op dit voormalig militair terrein, ligt de prachtig duurzaam verbouwde bed & breakfast. In wat ooit een hospitaal was, kun je genieten van de gastvrijheid.

​Fiets verder over Zuidkamp. Bij De Braakweg ga je naar links. Ter hoogte van de Brandemaatweg sla je rechtsaf en fiets je het pad op. Aan het einde van dit pad ga je rechtsaf de Weerseloseweg op. Bij de derde straat ga je linksaf het pad op. ​

23M

Bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

Het start- en eindpunt van prachtige fietsen wandelroutes. Kinderen kunnen heerlijk spelen in spe...

Het start- en eindpunt van prachtige fietsen wandelroutes. Kinderen kunnen heerlijk spelen in speelbos ‘t Klauterwoud. Ook voor gewoon een kop koffie kun je hier terecht.

Hof Espelo Enschede1

Keer om en ga dezelfde weg terug. Op de Weerseloseweg fiets je rechtdoor. Waar de Weerseloseweg overgaat in de Deurningerstraat sla je rechtsaf de Horstlindelaan op. Fiets deze af en ga het linksaf het pad op die parallel loop met de Van Heeksbleeklaan. Ga rechtsaf de Viermarkenweg op.

24N

Boerderij De Viermarken

De Viermarken ligt midden in het groene hart van Twente. De boerderij is gelegen in het mooie geb...

De Viermarken ligt midden in het groene hart van Twente. De boerderij is gelegen in het mooie gebied ’t Wageler. Bij de boerderij vind je veel dieren en vele groenten. De boerderij is ecologisch en dat houdt in dat ze geen kunstmeststoffen en chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Ook worden de dieren gehouden zoals dat bij hun soort past.

De Viermarken

Dit is het einde van de route.

Kotmans Spieker Enschede1

Kotman’s Spieker

Kom overnachten in een voormalige ‘bakspieker’. De appartementen zijn landelijk gelegen aan de rand van Enschede. Door de prachtige houten balken en sfeervolle open haard is dit appartement volledig in boeren stijl.

Bekijk meer informatie
Theetuin Op T Oorbeck

Theetuin Op ’t Oorbeck

In de theetuin kun je genieten van een prachtig uitzicht. Laat je verwennen door diverse soorten thee en koffie, zelfgebakken taart en broodjes. De theetuin is een mooi rustpunt tijdens een wandeling of fietstocht.

Bekijk meer informatie
De Inspiratiehoeve Enschede1

Inspiratiehoeve

Prachtig gelegen, midden in de natuur en toch dichtbij de stad. Op deze plek zal iedereen zijn/haar ontspanning vinden en komt tegelijkertijd ieders creativiteit tot leven! Ze bieden meer dan 20 verschillende creatieve workshops, tal van uitbreidingsarrangementen een (zelf)pluktuin en tevens verhuurmogelijkheden van de prachtige locatie.

Bekijk meer informatie

Pluizebol

Pluizebol is een winkeltje met sprookjes/schapenwol, viltmaterialen, seizoenstagels, zonnekindpoppen, jams/geleien, honing en diverse cadeau artikelen. Het is gelegen op een mooie locatie in een oude boerenschuur.

Camping Onder De Sterren Enschede1

Camping Onder de Sterren

Landschapscamping 'Onder de Sterren' in Boekelo is een vriendelijke rustige camping gelegen tussen weilanden,akkerbouwlanden en bossen. Een ideaal uitgangspunt voor fiets- en wandeltochten.

Bekijk meer informatie
Spielehof1

Shortgolf Spielehof

Shortgolf Spielehof is de accommodatie voor zowel de ervaren-, beginnende- als recreatieve golfer. Speel shortgolf op een korte 18 holes baan, in een rustieke omgeving. Daarnaast wordt er ook heerlijke Twentsche Koffie geschonken.

Bekijk meer informatie
Bosbessen Enschede

Bosbessenkwekerij La Francaise

Het hele jaar door kan je bij La Francaise terecht voor ingevroren bessen, jams, sam en siroop. Tijdens de zomermaanden kun je hier onbeperkt bosbessen plukken. Het bosbessenveld is voor iedereen toegankelijk.

Bekijk meer informatie
Cable Waterskicenter Twente 1

Cable Waterskicenter Twente

Kom waterskiën of wakeboarden op recreatieplas Het Rutbeek! Voor mensen die nog geen ervaring hebben met waterskiën kunnen het hier binnen één uur leren. Mensen die het niet aandurven kunnen op het terras genieten van een hapje of drankje. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de sportievelingen.

Bekijk meer informatie
Klimbos Rutbeek1

Buitenhoff & Klimbos Rutbeek

Klimparcours op hoogte! Klim en klauter van boom tot boom in het klimbos. Het parcours is op 5 meter hoogte en biedt uitdaging, plezier en avontuur. Het is een adembenemende ontdekkingstocht op hoogte. Ook vind je hier de verhuur van kano’s en waterfietsen.

Bekijk meer informatie
Camping Kippeboertje

Camping ‘t Kippeboertje

De camping heeft een prachtige en rustige ligging. Kom tot rust in een prachtig natuurgebied, gelegen nabij Het Rutbeek. Omdat de camping naast recreatieplas Het Rutbeek ligt, heb je gegarandeerd waterpret! Je kan hier zwemmen, vissen, wandelen, vissen of zelfs waterskiën.

Bekijk meer informatie
Bekn Schop Camping

Mini-camping Bek’n Schop

Bek’n Schop betekent ‘schuur aan de beek’, een naam die vroeger veel werd gebruikt door boeren in de omgeving. De camping ligt in een bosrijke omgeving met vele houtwallen en beekjes.

Bekijk meer informatie
Pompoenhofke Enschede

’t Pompoenhöfke

In het najaar kan je hier terecht voor pompoenen en kalebassen! Naast de verkoop van pompoenen en kalebassen kan je ook een rondleiding langs het pompoenveld en melkveebedrijf krijgen. Ieder jaar tijdens de herfstvakantie is er een demonstratie pompoen snijden waarbij je je eigen gekochte pompoenen kan uithollen!

Bekijk meer informatie
Koosveld Recreatiewoningen Enschede

Koosveld Recreatiewoningen

De drie recreatiewoningen ‘Koosvenke’, ‘Kooswal’ en ‘Het Boll’nbuske’ liggen prachtig verscholen in de bossen. Het is een klein, particulier familiebedrijfje die deze recreatiewoningen, boerenappartementen en trekkershut verhuurt.

Bekijk meer informatie

Erve ’t Stroink

Midden in een prachtig bos ligt Erve 't Stroink. Het boerderijcomplex bestaat uit de boerderij, een landarbeiderswoninkje en twee houten schuren. Daarnaast is Boerderij Erve ’t Stroink een prachtige trouwlocatie.

Holzink Stables

Holzik Stables

Holzik Stables is een hippisch complex waar paardensport met respect voor het paard wordt beoefend. Je kan hier terecht voor paardrijlessen en buitenritten. Holzik Stables is begonnen pensionstal, waar klant en paard centraal staan. Daarna zijn er andere manege activiteiten bijgekomen. De accommodatie beschikt over binnen en buiten rijbanen, een open en overdekte longeervolte, een poloveld en een erg gezellige kantine!

Stalhouderij Schouwink

In het Enschedese buitengebied, Zuid-Esmarke, ligt als schakel tussen de stad en natuurgebied Aamsveen het erf van Stalhouderij Schouwing erve ‘De Knollenhoeve’. Onder het motto ‘Twentse Gastvrijheid’ kun je naast het bekijken van de koetsen, paardentrams en paarden genieten van Knollen koffie of Grafschafter Kaffeetisch.

Ik Mijn Moeder Enschede1

Theetuin Ik & Mijn Moeder

Theetuin Ik & Mijn Moeder heeft een sfeervolle tuin, rondom het oude koetshuis, midden in het Wooldrikspark. In ditzelfde park is een kinderboerderij en zijn speelobjecten, dus voor de kinderen is er genoeg te beleven.

Bekijk meer informatie
Pannenkoek Mister Pancake

Mister Pancake

Meester in pannenkoeken. Gezellig met het hele gezin uit eten in een ongedwongen en gezellige sfeer, waar je niet bang hoeft te zijn dat je kinderen zich vervelen. Zij hebben de beschikking over een ruime binnenspeelhoek en ook buiten kunnen de kinderen zich uitstekend vermaken op de speelplaatsen. Ondertussen kun je genieten van één van de heerlijke, vers bereide gerechten. Alle pannenkoeken worden met verse ingrediënten bereid en belegd, dat proeft je!

Bekijk meer informatie
Glasatelier Bulthuis

Glasatelier Bulthuis

Als glazenier in de monumentale glaskunst behoort Betty Bulthuis tot een kleine groep vakmensen die een eeuwenoud ambacht beoefenen. ‘Glaskunst en ambacht’ is het samengaan van vakmanschap en kunst in het werken met glas. Bekijk de kleurrijke ramen van deze glaskunstenares en geef je op voor een workshop vanuit de verbouwde kalverstal.

Lonneker Molen Enschede1

Lonneker Molen

De Lonneker Molen is in de jaren 1850-1851 als beltmolen gebouwd. Het is de enige gemetselde molen in Nederland waarvan de bakstenen romp bedekt is met riet. Deze dikke, uit een zuiver natuurproduct vervaardigde vacht, heeft een duidelijk doel: het weren van vocht. De huidige Lonneker Molen heeft zijn bestaan te danken aan het afbranden van zijn voorganger in 1847. Het is ook mogelijk om verschillende soorten meel te kopen die in de molen worden verwerkt.

Bekijk meer informatie
Cafe Sprakel Lonneker1

Café Sprakel

Sprakel heeft heerlijke Beukenhorst koffie met heerlijk appelgebak, een goed glas wijn, een speciaal biertje van de tap. Er is een uitgebreide menukaart met een lunch-, diner-, tapas- en dessertkaart. Elke dag wordt er een daghap geserveerd.

Bekijk meer informatie

B&B "Hospitaliteit"

Op dit voormalig militair terrein, ligt de prachtig duurzaam verbouwde bed & breakfast. In wat ooit een hospitaal was, kun je genieten van de gastvrijheid.

Hof Espelo Enschede1

Bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

Het start- en eindpunt van prachtige fietsen wandelroutes. Kinderen kunnen heerlijk spelen in speelbos ‘t Klauterwoud. Ook voor gewoon een kop koffie kun je hier terecht.

Bekijk meer informatie
De Viermarken

Boerderij De Viermarken

De Viermarken ligt midden in het groene hart van Twente. De boerderij is gelegen in het mooie gebied ’t Wageler. Bij de boerderij vind je veel dieren en vele groenten. De boerderij is ecologisch en dat houdt in dat ze geen kunstmeststoffen en chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Ook worden de dieren gehouden zoals dat bij hun soort past.