Plan je route naar het startpunt

Ga op avontuur en ontdek de mooiste natuur, cultuur en speel- en pleisterplekken aan Rondje Enschede. Een ware belevenis! Op de grens van bebouwing en buitengebied vind je het Rondje Enschede, een fiets- en wandelroute van in totaal 52 kilometer. Je slingert door een gevarieerd landschap en komt langs attractieve en verrassende pleisterplaatsen. Van theetuin tot kunstatelier en van speelbos tot bosbessenkwekerij. Rondje Enschede voert over nieuw aangelegde en bestaande paden, langs de prachtige groene randen van de stad, maar gaat ook dwars door het stadscentrum.

Opties tot een verkorte route zijn bijvoorbeeld: Rondje Boekelo (12 km) en Rondje Glanerbrug (10 km). De route is te herkennen aan een wit-groene pijl.

Startpunt

Historische stadsrand

Je kunt zelf bepalen waar je de wandeling of fietstocht begint. Vanaf alle plekken in Enschede is de route goed te bereiken. Rondje Enschede is namelijk geïnspireerd op de ronde vorm die al eeuwenlang de historische stadsrand van Enschede markeert. De eerste herkenbare stadsrand van Enschede dateert van omstreeks 1800. De singels zijn rond 1930 aangelegd en markeerden toen, als nieuw ‘rondje’, de toenmalige stadsgrens. De huidige stadsgrens is bepalend geweest voor de wandel- en fietsroute.

Wandelen in de natuur en en het landschap van Enschede - Uit in Enschede
De Wildernis Lente Enschede - Hof Espelo - Uit in Enschede
Lonneker Molen Enschede - Uit in Enschede
Melktap Hof Espelo - Enschede - Uit in Enschede
De Wildernis, Lonneker Molen, Melktap Hof Espelo

Eindpunt

Unieke plekjes aan Rondje Enschede

Er is eigenlijk geen eindpunt aan te wijzen, maar we kunnen het ons goed voorstellen dat je blijft plakken bij één van de unieke en bijzondere pleister- en beleefplekken, die grenzen aan of zich bevinden in de nabijheid van de route. Deze locaties kun je zelf ervaren; soms door kort van de route af te wijken. Deze locaties staan op de kaart. Of kijk voor meer informatie en openingstijden op buiteninenschede.nl.

Zorgboerderij De Viermarken Enschede - Uit in Enschede

Download de pdf voor de complete route. Veel fiets- en wandelplezier.