Plan je route naar het startpunt

Een stadswandeling is een leuke manier om een stad te ontdekken. Je wijkt af van de gebaande paden en komt op plekken waar je normaal niet zo snel komt. Met deze wandeling kun je zelfstandig op pad en kom je meer te weten over Enschede met wie en wanneer je maar wilt. Het startpunt van deze wandeling is de Tourist Info Enschede in hartje stad.

De blikvanger van het stationsplein is de metershoge robot, ontworpen door kunstenaar Jelle de Graaf.

Startpunt

Tourist Info Enschede

Het startpunt van deze wandeling is de Tourist Info Enschede in hartje stad, gevestigd in het Janninkshuis, een prachtig en monumentaal pand. Hier vind je nog meer informatie over Enschede én de Enschede Brandstore is gevestigd in dit pand. Dus op zoek naar een leuk Enschede item of de Enschede Cadeaukaart? Bekijk het hele assortiment of bestel de artikelen in de webshop.

De Tourist Info in Enschede, adres Langestraat 41 - Uit in Enschede

Eindpunt

H.J. van Heekplein

Op dit grote plein eindigt de wandeling. Hier kun je nu lekker gaan shoppen. En op zaterdagen en dinsdagen wordt hier  de grootste warenmarkt van Oost Nederland gehouden. 

Water op het H.J. van Heekplein in Enschede - Uit in Enschede

Met deze stadswandeling kom je langs de mooie, historisch en hippe plekjes van de binnenstad.
Er wordt ruim aandacht besteed aan het ontstaan van Enschede en het rijke textielverleden, waarvan de kenmerkende elementen goed terug te zien zijn in de stad. Zoals de markante villa’s waar vroeger textielbaronnen woonden. Ook zie je monumenten, kunstwerken en karakteristieke en hedendaagse winkelpanden.

Synagoge Enschede - mooiste Synagoge West-Europa - Uit in Enschede
Stel loopt over Koningsplein in Enschede voor ziekenhuis MST - Uit in Enschede
Mit den Mädels shoppen in Enschede - Uit in Enschede
Synagoge, H.J. van Heekplein en Koningsplein

Download de route of haal hem op bij Tourist Info Enschede. Veel wandelplezier.