Menschen auf der Schlittschuhbahn auf dem Oude Markt in Enschede - Uit in Enschede

Schaatsbaan in Enschede

Gezellig schaatsen op de Oude Markt

Deze winter is de schaatsbaan terug op de Oude Markt van 1 december t/m 7 januari 2024. Dit jaar combineren we kou en Enschedese gezelligheid met een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Zo kun je komen knutselen, lekker eten, door middel van ijsstokken kennis maken met curling en trekken we vrijdags de disco skikleding uit de kast!

Schaatsbaan 2023/2024

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken! Kom overdekt schaatsen op de Oude Markt bij het Enschedees Schaatscafé. Drink gezellig een warme kop chocolademelk in ons café, bindt de schaatsen onder en kijk of jij het schaats talent nog in je hebt! Entree is €5,- en schaatsen kun je ter plekke huren voor €2,50. Of ga jij voor de Singelschaats Stempelkaart? Zie hieronder.

Je kunt van 1 december 2023 t/m 7 januari 2024 elke dag schaatsen van 9:30 tot 22:00 uur.*

  • Dagen: 1 december 2023 t/m 7 januari 2024
  • Tijden: 09:30 tot 22:00uur
  • Kosten: Entree is €5,- en schaatsen kun je ter plekke huren voor €2,50

*Let op: Eerste en Tweede Kerstdag, oudjaar- en nieuwjaarsdag is de schaatsbaan tot 18.00 geopend.


De Singelschaats Stempelkaart
Nieuw dit jaar is de Singelschaats stempelkaart. Hiermee kun je tien keer schaatsen voor de prijs van acht! Inclusief schaatsverhuur. Zo schaats je alle tien Singels van Enschede af en bespaar je geld! De kaart is niet persoonsgebonden. De kaart is alleen tot 1 december bij onze Tourist Info te verkrijgen, aan Langestraat 41.
OP = OP

Winter Wonderland met gezellige items, een meisje aan het schaatsen en een stelletje samen in Enshchede - Uit in Enschede

Enschede in winterse sferen

Winter Wonderland

Naast de schaatsbaan staan er deze winter ook weer een hoop andere winterse activiteiten op de planning. De binnenstad wordt sfeervol aangekleed met extra verlichting en kerstobjecten. Ook de Stadsherberg, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en andere partijen zullen er alles aan doen om de kerstsfeer volop te laten voelen!

Benieuwd naar wat er te doen is? Bekijk dan de pagina met alle informatie! 

Winter Wonderland in Enschede

Wat was er te doen op de Schaatsbaan op de Oude Markt in Enschede in 2023/2024? 

Sinterklaas op de schaatsbaan

Van 1 t/m 5 december staat de troon van Sinterklaas in het Schaatscafé. Op 1 t/m 3 december van 15:00-17:00 uur en op 4 & 5 december van 15:00-16:00 komt hij langs op de Schaatsbaan. Op 1 december is er ook een heuse Pietendisco! Kijk hier voor meer informatie over de Pietendisco.

Ontbijten & glijden

Vretmaolke en schuuven! De zondagochtend sportief beginnen? Kom ontbijten en glijden! Ontbijten & glijden kan op verschillende zondagen van 9:30 tot 11:00u. Het ontbijt is in buffetvorm, de warme dranken, jus en melk zijn ook inclusief! Er zijn maximaal 50 plekken per dag. Je ontbijt en schaatst voor €14,95 per persoon. Je mag zo lang blijven schaatsen als je wilt. 

Kinderdisco

Jonge leu en koale groond! Elke vrijdag draait de Fit & Fun dj van 15:00 tot 18:00 uur de gezelligste kidsdeuntjes en zetten we speciaal voor jou de discolampen aan. Op vrijdag 1 december wordt dit zelfs afgetrapt met de enige echte Pietendisco.

Open Enschedees Schaatscafé toernooi curlen 

Wat nen boer nich kent dat spöllt e nich! – Maar we kunnen het je wel spelenderwijs leren. Dit jaar hebben ze de curling stenen klaar staan en strijden we om het ‘Enschedees Schaatscafe kampioenschap’ treed jij in de voetsporen van de winnaar van vorig jaar, de Rabobank? Schrijf je nu in met je voetbalteam, vrienden of collega’s. De team inschrijvingen zijn al open en de plekken zijn beperkt. Strijd jij met je vrienden, collega's of familie? Schrijf je hier in en doe mee.

Winterse pubquiz met Jan Bruins

Wel klook is, heurt één woord en begrip der twee! Op 6 en 20 december strijden teams tegen elkaar voor een Enschedees Schaatscafé Gluhwein bier tijdens deze gezellige pubquiz. Een team bestaat uit maximaal vijf personen en de inschrijfkosten zijn €15,00 per team, inclusief vijf consumptie munten. Geef je hier op!

Kerstmiddag voor ouders met kinderen

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken! Kom jij dit jaar Kerstmiddag vieren bij de schaatsbaan? Drink een lekker drankje in het Enschedees Schaatscafé, terwijl jouw kinderen (4 t/m 12 jaar) kunnen schaatsen, knutselen, schminken en veel meer. Een groot feest voor de hele familie.

IJsprinsen & IJsprinsessen schaatsen

Op dinsdag 2 januari, tussen 9:30-11:00 uur mogen alle Elsa's, Anna's en Olafs naar de schaatsbaan komen om verkleed te schaatsen. Een ochtend voor échte ijsprinsen en ijsprinsessen. Kijk hier voor meer informatie.

Voor meer informatie over de activiteiten of arrangementen van de schaatsbaan of opgeven voor activiteiten of arrangementen, kijk op de website van Enschedees Schaatscafé