Hier vind je straks alle informatie over de voorjaarsvakantie in 2025. Ben je op zoek naar inspiratie voor leuke activiteiten of uitjes voor kinderen deze week? Wij zetten ze hier voor je op een rijtje. 

Kinder doeboekje enschede - op avontuur - Uit in Enschede

Doeboekje en speurtocht

Op avontuur in Enschede

Speurneuzen opgelet! Ga op avontuur in Enschede en leer de binnenstad van een hele andere kant kennen. Het Enschede doeboekje voor kinderen vanaf 4 jaar bevat een unieke speurtocht die je langs bijzondere plekken in Enschede leidt. Naast leuke vragen en opdrachten staan er ook allerlei tips en grappige weetjes in. Zo kunnen niet alleen kinderen, maar ook hun ouders (en opa’s en oma’s) er nog wat van opsteken.

Op avontuur in Enschede
 - Uit in Enschede

Cultuur voor kids

Zoek het maar uit

Ben je van plan om wat cultuur te snuiven met de kids? Neem dan eens een kijkje op de Zoek het maar uit-pagina. Hier hebben de culturele organisaties in Enschede al hun activiteiten en theatervoorstellingen voor je op een rijtje gezet. Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Theater Sonnevanck, Concordia, De Museumfabriek, Bibliotheek Enschede, Tetem, Kaliber en Theatermakerij Enschede laten zien waar je allemaal uit kunt kiezen. Superhandig, want zo zie je direct wat er de komende tijd allemaal te zien is - én voor wie.

Zoek het maar uit
Zwemparadijs Aquadrome in Enschede. - Uit in Enschede

Zwemparadijs Aquadrome

Lekker zwemmen

Leuk uitje! Tijdens de voorjaarsvakantie hanteert zwemparadijs Aquadrome aangepaste openingstijden. Van zondag t/m vrijdag kun je lekker recreatief zwemmen met de kids. Geniet van twee waterglijbanen, een wildwaterbaan, golfslag en nog veel meer!

Bekijk hier de openingstijden
Wiese mit Bäumen im Hintergrund im Wooldrikspark in Enschede - Uit in Enschede

Lekker op pad

Gratis uitjes met kids

Wat zullen we vandaag eens doen met de kids? Het is heerlijk om het even lekker rustig aan te doen in de vakantie, maar kinderen hebben af en toe behoefte aan nieuwe prikkels. Daarom hebben we wat makkelijke, gratis uitjes op een rijtje gezet. Denk aan de trampolines op het Van Loenshof, op pad met geocaching, een speeltuin of kinderboerderij of de Knapzakroute door het Buurserzand.

Alle gratis uitjes