Voorjaarsvakantie

Terwijl de winterkou uit Enschede verdwijnt, maken wij ons op voor de voorjaarsvakantie. En of het nou zonnig, koud of regenachtig is, met deze tips maak je er sowieso een leuke week van!

De leukste evenementen in de Voorjaarsvakantie

 1. Expositie 'Speel je mee?'

  Speel je mee? is een tentoonstelling voor kinderen over spelen in de kunst. Want spelen is ook belangrijk voor …

 2. Mega Springkussen Festival

  10.000 m2 aan springplezier bij Vliegveld Twenthe

 3. 1ste Enschedese schaats4daagse

  De schaats4daagse is een evenement voor alle doelgroepen. Van jong tot oud, recreatief tot zeer ervaren, iedereen is …

 4. Frankenstein

  Dit voorjaar staat Museum TwentseWelle helemaal in het teken van de toekomst vol met kunstmatige intelligentie, …

Voorstellingen en films

 1. Ieorg Idur (4+)

  Energieke, fantasievolle en humoristische voorstelling naar een boek van Roald Dahl, met (live-)muziek, …

 2. Dansworkshop bij Ieorg Idur

  Een leuke dansworkshop voor iedereen vanaf vier jaar, door Kaliber Kunstenschool. Kinderen kunnen deze workshop …

 3. Bubbelpret 2-6 jaar

  Wanneer papa druk is met vissen vangen, gaat Pieter naar het strand om te spelen. Hij maakt vriendjes met de dieren …

 4. Feest!!!

  Op veler verzoek komt Dirk ditmaal naar het theater met een echte rock-‘n-roll band: met drummer, basgitarist, …

Voorjaarsvakantie tips

 1. Zero55

  Sinds december is Enschede een multi activity center rijker. Bij Zero55 kan jong en oud E-karten (>135cm), lasergamen (8+) en ontsnappen uit escape rooms (8+). Ga de uitdaging aan, adrenaline gegarandeerd!

 2. Ballorig

  Een binnenspeeltuin waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en springen. Bij Ballorig kunnen kinderen het hele jaar door op avontuur. Voor kinderen van 0 t/m 4 jaar is er een aparte speelruimte.

 3. Bounz

  Elke 1e vrijdag van de maand organiseert Bounz de te gekke Bounz discoavond van 19:00-20:30 uur! Spring, vraag muziek aan bij de DJ en ga uit je dak op toffe muziek.

 4. Glowgolf Enschede

  Ontdek de ervaring van glow in the dark midgetgolf. Sla een hole-in-one op één van de 18 met blacklight verlichte holes of maak het spel nog uitdagender met de speciale 3D-brillen.

 5. Bowling Enschede

  Een middag of avond bowlen is altijd leuk! Daag je vrienden of familie uit op één van de 16 bowlingbanen. Voor kinderen kunnen de zijkanten van de baan omhoog, zodat de bal niet in de goot belandt: gegarandeerd scoren dus!

 6. Zwemparadijs Aquadrome

  Bij Aquadrome hebben ze allerlei activiteiten in de voorjaarsvakantie. Maar wie glijd het snelst van de Aqua Speed Slide? En durf jij van de Magic Blackhole glijbaan? Voor de kleintjes is er een speciaal peuterbad.

 7. Hof Espelo

  Vuurmaken tijdens de Voorjaarsvakantie

  Op woensdag 28 februari mogen kinderen tussen 15:00 en 17:00 uur zelf vuur en een pijl en boog maken. Aanmelden is niet nodig.

 8. Krazy Kangaroo

  Krazy Kangaroo is het indoor trampolinepark van Enschede, met verschillende jump-area's, aaneengesloten trampolinevelden, een Ninja parcours en een Sports area. Voor jong en oud vanaf 5 jaar.

 9. Avontura Twentehallen

  Kom tijdens de voorjaarsvakantie lekker rennen, spelen, springen, racen en gek doen bij Avontura! Bij Avontura ben je aanbeland in het grootste indoor speelparadijs van Enschede, met leuke attracties en spellen in alle hoeken en gaten.

 10. Adventure Twente

  Kijk anders naar de omgeving en ga op avontuur. Breng zonder hedendaagse voorzieningen en technologieën een geweldige tijd door in de natuur. Als volwassene of samen met de kids.

Voorjaarsactiviteiten

 1. De Blije Naald

  Maak je eigen shopper!

  Maak voor €35,- een hippe shopper van vilt & koeienhuid. Overweg kunnen met de naaimachine is niet nodig, dat doen ze bij De Blije Naald voor je! Check hun website voor meer informatie.

 2. Molletje

  Handtrommels maken

  Kinderen vanaf 7 jaar kunnen op 1 maart tussen 14:00-17:00 uur handtrommeltjes maken en versieren voor €2,50.

 3. Smuls

  Stamppot maken

  Op Woensdag 21 februari kunnen kinderen van 7 tot en met 12 jaar stamppotjes leren maken met heel veel verschillende ingrediënten. De activiteit duurt van 15:00 tot 18:00 uur en kost €15 per kind.

 4. Smuls

  Hapje Stapje

  Kinderen van 7 tot en met 12 jaar kunnen op zondag 4 maart mee langs verschillende lunchrestaurants in het centrum van Enschede. Tussen 12:30 en 14:30 proef je allerlei lunchgerechtjes voor maar €10 per kind.