Kindvriendelijke lunchtentjes in Enschede

Dat er ontzettend veel leuke lunchtentjes zitten in Enschede, is bij veel mensen wel bekend. Alleen op de Oude Markt heb je al ontzettend veel keuze! Maar als je gaat lunchen met kinderen, heb je vaak specifieke wensen. Inspiratie nodig? We hebben wat kindvriendelijke lunchadresjes voor je op een rij gezet.

Een gezin eet bij de Twentsche Foodhal in Enschede. - Uit in Enschede

Spelen en eten

Kindvriendelijke lunchplekken

Vanuit de Bieb loop je zo binnen bij Stoet. Hier zijn kinderen meer dan welkom. Terwijl de kids zich vermaken in het speelhoekje strijk jij neer in een van de vintage fauteuils.

Bij de Twentsche Foodhal is er genoeg ruimte om de kleintjes mee te nemen. Zowel binnen als buiten is er een plek om te spelen. De sfeer is ongedwongen. Een favoriet bij veel Enschedese gezinnen. 

Sam Sam heeft een speciale menukaart voor kids, inclusief kleurplaat die ze aan tafel kunnen inkleuren. Kinderen mogen hier zelfs hun eigen ijsje maken in de keuken. 

Restaurant Het Paradijs in Enschede, met vegetarische en veganistische gerechten - Uit in Enschede

Voor kleine ontdekkers

Nog meer lunchen

Het Paradijs is bij uitstek de (vegan) plek voor kleine ontdekkers. In deze geweldige binnentuin raak je niet uitgekeken. Je kunt hier lunchen op zaterdag en zondag.

De kleurrijke, hippe hotspot Frank & Charlie is een leuke plek om te lunchen met je mini. Er is speelgoed aanwezig en er is genoeg leuks te zien in het interieur.

Bij Bardot hebben ze niet alleen een heerlijke binnentuin, maar ook een fijne speelhoek. En laat dat nou net hét perfecte ingrediënt zijn voor een geschikt lunchadres met kinderen.

Uitrazen in de speeltuin

Middenin de hippe wijk Roombeek ligt Van Doorn & Doorn, een stadsboerderij omringd door groen, zand en speeltoestellen. Aan het terras grenst een speeltuin voor kleinere kinderen, aan de achterkant van het pand kunnen de grote kids zich uitleven. Je eet hier healthy food with a guilty pleasure.

In het prachtige Van Heekpark huist Schenkerij Wattez. Deze sympathieke uitspanning wordt gerund door medewerkers en cliënten van Aveleijn en staat bekend om de huisgemaakte appeltaart. Kinderen kunnen zich uitleven in de natuurspeeltuin of in het park.

Terrasse von Schenkerij Wattez in Enschede - Uit in Enschede

Kindvriendelijke restaurants in Enschede


Naast deze leuke lunchplekken zijn er natuurlijk ook restaurants waar je 's avonds een hapje kunt eten met je kroost. Extra vermaak voor de kids is dan wel gewenst. Er zitten in Enschede veel leuke kindvriendelijke restaurants, je vindt ze hieronder!

Ravotten na het eten

Next level spelen

Er zijn meerdere kindvriendelijke restaurants in Enschede waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven (voor en) na het eten. Buitenspelen kunnen ze bij Speelpark & Restaurant Hoge Boekel, Pannenkoekenrestaurants Grill & Pannenkoek Le Pompidou en Mister Pancake en Marcook American Barbecue & Grill

Slecht weer? Binnen kunnen ze zich prima vermaken bij Wok 'n Golf Sensazia, in de ballenbak van Happy Italy, de bijzondere binnentuin van Het Paradijs en bij de Twentsche Foodhal

Wenteltrap naar de boomhut in Het Paradijs in Enschede. - Uit in Enschede
Terrasse von Mister Pancake in Enschede - Uit in Enschede
Minigolfbahn von Sensazia in Enschede - Uit in Enschede
Speelhoek bij Happy Italy in Enschede. - Uit in Enschede