Concordia Langestraat

Vandaag geopend van
Vandaag 10:00 - 18:00
Adres
Langestraat 56, 7511HC Enschede

Concordia Langestraat

Centrum voor de kunsten in Enschede. Concordia biedt eenieder die interesse heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan kunst- en cultuuruitingen.

Ook haalt Concordia landelijke evenementen in huis zoals Cinekid, het landelijk filmfestival voor de jeugd en Tigers on Tour van het Rotterdam Filmfestival. Daarnaast organiseert het filmtheater lezingen en filmcursussen en biedt het een Open Doek voor amateurfilmers. De filmzalen zijn, met of zonder film, te huur. Concordia Kunst & Cultuur heeft naast een cinema ook een theater en centrum voor beeldende kunst met een galerie en kunstuitleen. De theaterwerkplaats en de kunstwerkplaats organiseren cursussen, workshops, atelierdagen, lezingen, kunstreizen op het gebied van theater en beeldende kunst.

Concordia heeft zijn eigen Kunst & Designwinkel. Deze winkel is ‘the place to be’ als je op zoek bent naar een uniek en verrassend cadeau. Het assortiment is lokaal, bewust en verrassend. Het assortiment bestaat uit kunst-en designproducten van voornamelijk Nederlandse bodem. Denk aan kaarten, sieraden en bijzonder keramiek. Ook vind je hier duurzame - en Fairtrade producten van de merken: Tony’s Chocolonely, Van Verre, Household Hardware, Mooi door Mij en Return to Sender.