Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Printen

Aanbod randprogramma

Uw congres uitbreiden met een interessant randprogramma behoort tot de mogelijkheden. Bezoek Roombeek, maak kennis het met uitgebreide cultuuraanbod of geniet van de gastronomie in een van de goede restaurants.

De wijk van de toekomst
Enschede is ook een stad van veerkracht en elan. In het gebied waar zich in 2000 de vuurwerkramp voltrok is de wijk Roombeek ontstaan, een gelauwerd voorbeeld van stedebouwkundige vernieuwing. Cultureel erfgoed en moderne architectuur zijn hier gedurfd gecombineerd en bieden ruimte aan wonen, werken, winkelen en cultuur. Dankzij particulier opdrachtgeverschap en ook anderszins een grote inbreng van bewoners straalt de wijk eenheid in verscheidenheid uit. Ze trekt veel bekijks, ook van buitenlandse bezoekers. In Roombeek Cultuurpark treft de liefhebber onder meer Rijksmuseum Twenthe, De MuseumFabriek en Tetem Kunstruimte (hedendaagse beeldende kunst). De academie voor beeldende kunst AKI is eveneens in Roombeek is gevestigd. Er zijn in de wijk rondleidingen met verschillende thema’s, al dan niet op maat samengesteld. Vanuit Roombeek wandel je in 10 minuten naar het stadscentrum.

Muziekstad voor elke smaak
Muziek voert de boventoon in het culturele aanbod van Enschede. Het is een van de weinige steden in het land met zowel een eigen symfonieorkest als een operagezelschap. HET Symfonieorkest (chef-dirigent Jan Willem de Vriend) en de Nederlandse Reisopera hebben hun thuisbasis in het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, onderdeel van het Nationaal Muziekkwartier. Ook aan boord van dat vlaggenschip: Poppodium Twente | Metropool. Daarnaast doen tal van kleinere podia de naam van Enschede Muziekstad eer aan, zoals het fameuze Jazzpodium De Tor – een van de oudste jazzclubs van het land – en Nix & Meer, trefpunt voor fans van blues… en meer. Voor wie locaties of genres wil combineren: vrijwel alle podia liggen op loopafstand van elkaar, rondom de Oude Markt, het gezelligste horecaplein van Nederland.

Nog meer cultuur
Liever een avondje theater of film: ook daarin kunt u uw gasten op maat bedienen. Het riante Wilminktheater beschikt met De Kleine Willem tevens over een charmante kleine zaal, en programmeert bovendien in de monumentale Grote Kerk op de Oude Markt. Voor film zijn er, behalve een multiplex buiten het centrum, een stadsbioscoop en de intieme zalen van Theater Concordia, met haar bonbonnière als blikvanger. In een knus cultuurstraatje in de binnenstad treft u tenslotte het Vestzaktheater.