Favorieten
Nederlands
Sluiten
Printen

Congresstad met ervaring

In Enschede worden vaak grote congressen georganiseerd. Er zijn veel faciliteiten die de organisatie van een congres tot een succes maken.

Een paar voorbeelden van grote congressen die Enschede eerder in huis had:

- NC2014: de Nationale Conventie van de Junior Chamber International in oktober 2014, georganiseerd door de Junior Kamer Twente. Met als speciale gast Al Gore, oud-vicepresident van de Verenigde Staten. Onder het motto ‘Een sensationele ontdekkingsreis’ dompelden de ongeveer 800 deelnemers zich onder in thema’s als duurzaamheid, technologie en ondernemen, met daarnaast een feestelijk randprogramma. De Twentse Kamer gebruikte voor deze nationale conventie een groot aantal soms verrassende locaties verspreid over Enschede, van de Universiteit Twente en het enorme complex van Twente Airport tot het dakterras op de Alphatoren, het hoogste gebouw van Overijssel.

- Innoversum Innovatie Congres in mei 2014. In de Grolsch Veste, thuisbasis van FC Twente,  werden de meer dan 500 deelnemers in een dag volledig op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen op het gebied van High Tech Systemen en Materialen (HTSM) en de maakindustrie. Ondernemers, onderzoekers, overheid en kennisinstellingen kregen een helder inzicht in kansen en trends en konden volop contacten leggen. Het Innoversum Innovatie Congres wordt elk jaar op een andere locatie in Nederland gehouden.

- TAFISA World Congress in oktober 2013. TAFISA is een internationale federatie die zich wereldwijd inzet om sport voor iedereen mogelijk te maken. Ongeveer 400 deelnemers uit meer dan 50 landen waren in Enschede bijeen om kennis, nieuws en ervaringen uit te wisselen, met Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede als middelpunt. Bijzonder was de samenwerking van de organisatie (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) met een groot aantal partners in de stad, zoals sportverenigingen, revalidatiecentrum Het Roessingh, Humanitas onder Dak en zorgorganisatie Livio. Zij boden de congresdeelnemers een kijkje in de sportieve praktijk van alledag in Enschede.