Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Grote Kerk Enschede

GROTE KERK

Cultuur en religie onder één dak bij de Grote Kerk in Enschede.

De Grote Kerk in Enschede staat op de Oude Markt, de meest sfeervolle plek van de stad.

Lees verder
Oude Markt 31

De Grote Kerk in Enschede staat op de Oude Markt, de meest sfeervolle plek van de stad.

Het schip van de kerk biedt plaats aan 400 bezoekers. Jaarlijks klinkt in de sfeervolle ambiance van de kerk kamermuziek, barok- en oude muziek, koormuziek, wereldmuziek en uiteraard orgelmuziek. Ook worden er regelmatig dans- en muziektheatervoorstellingen georganiseerd.

Deze prachtige sfeervolle kerk met de gebrandschilderde ramen, kroonluchters en kaarsen is een onvergetelijke locatie voor een feest. De Grote Kerk, ook wel bekend als 'de huiskamer van Enschede' is onderdeel van het Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede en kan worden gehuurd als locatie voor voor evenementen en feesten.

Gelegen aan de Oude Markt is het zeker de meest centrale plek. Bijzonder is het fraaie Lambertus van Dam-orgel uit 1892. Als onderdeel van het Muziek om recepties tot 350 gasten of diners met live muziek voor 200 gasten te verzorgen.

Stadscarillon Enschede
In de Grote Kerk vind je het StadsCarillon van 49 klokken. Deze klokken worden bespeeld door een grote speeltrommel, maar Enschede heeft ook een Stadsbeiaardier. Zij speelt regelmatig liederen en melodieën. Hier vind je meer informatie over het StadsCarillon en het jaarprogramma van de bespelingen.

Openingstijden

Contact

Grote Kerk

Oude Markt 31

7511GB Enschede

Route plannen

Locatiegegevens

1 Grote Kerk
Oude Markt 31
7511GB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Routes langs deze locatie