Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Rijksmuseum Twenthe kunst en cultuur Enschede

Musea & Galerieën

Ben je gek op kunst, wil je leren door te ontdekken of wil je geïnspireerd worden door bijzondere tentoonstellingen en exposities? Enschede is een aantal interessante musea, galerieën, ateliers en culturele instellingen rijk.

Rijksmuseum Twenthe Enschede

Rijksmuseum Twenthe

Het Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost Nederland. Geniet van de wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst.

Lees hier meer over het museum
Kinderen Museumfabriek liggend

De Museumfabriek

In de Museumfabriek draait het om creativiteit! Waar je in veel andere musea alleen mag kijken, doe je in de Museumfabriek echt mee en ga je zelf aan het werk.

Ontdek, leer en experimenteer
Museum buurtspoorweg Enschede

Museum Buurtspoorweg

Ga ook mee op een onvergetelijke treinreis door het verleden.

Lees meer
Tetem Enschede

Tetem

Tetem werkt vanuit de digitale cultuur en de maakcultuur. Bij Tetem wisselen fysiek en online bezoek en ervaringen elkaar af!

Lees meer
Galerie nouverture enschede

Galerie Nouverture

Goudsmid Galerie Nouverture is een collectief van vijf zelfstandig werkende edelsmeden.

Lees meer
Concordia Enschede

Concordia Langestraat

Concordia Langestraat is het centrum voor de kunsten in Enschede

Lees meer
36860164

Villa de Bank

Stichting Villa de Bank organiseert in een prachtige villa in het Blijdensteinpark kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen.

Lees meer
Beeld & Aambeeld enschede

Beeld & Aambeeld

Het gaat om werk van professionele kunstenaars en acht tentoonstellingen per jaar, bij voorkeur in een combinatie van een beeldend kunstenaar en een sieraadontwerper.

Lees meer
Fotogalerie objektief

Fotogalerie Objektief

Fotogalerie Objektief biedt een podium aan fotografen uit het binnen- en buitenland. Daarnaast worden fotografen uit de eigen regio gepromoot.

Lees meer
B93 Enschede

B93

Binnen het gebouw hebben 10 Enschedese kunstenaars een werkplek. Daarnaast zijn er twee gastateliers aanwezig, waar buitenlandse kunstenaars voor enkele maanden kunnen wonen en werken.

Lees meer
vrijhof enschede

De Vrijhof

De Vrijhof is het culturele hart van de Universiteit Twente. Naast de Universiteitsbibliotheek en het Theatercafé vind je er ook verschillende theater- en vergaderzalen en kantoren.

Lees meer
Dynamo Expo Enschede

Dynamo Expo

Gevestigd in het voormalige Transformatorhuis van de Bamshoeve is Dynamo Expo onderdeel van het veelzijdige cultuuraanbod van Roombeek.

Lees meer
Arendsmanhuis Enschede

Arendsmanhuis

In dit bijzondere (persoonlijke) huis in de wijk Roombeek staat kunst centraal. Er is een symbiose ontstaan tussen kunst en architectuur.

Lees meer
Salom op90

Salon Op90

Salon Op90 is een particulier initiatief dat zich ten doel stelt kunst en kunstenaars dichter bij de mensen te brengen ofwel kunst toegankelijker te maken.

Lees meer
galerie urinoir bezet enschede

Galerie Urinoir BEZET

De exposities zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week te bezichtigen. Met telkens wisselende exposities altijd weer een verrassing!

Lees meer
René Guillot Enschede

Galerie Love is art/ art is Love

Beeldend kunstenaar en galeriehouder René Guillot is inmiddels 20 jaar een begrip in de Twentse kunst én daarbuiten.

Lees meer
Galerie Beeldentuin de Deel

Galerie de Deel

Galerie de Deel richt zich op het verzorgen en samenstellen van wisselende exposities en de verkoop van kunst van een hoogwaardige kwaliteit met een professioneel karakter.

Lees meer
galerie anneke malingré

Galerie Anneke Malingré

Anneke is gespecialiseerd in schilderingen voor bedrijven, zoals voor kantoren, vergaderzalen of leslokalen.

Lees meer
Studio Wijnand Enschede

Studio Wijnand - Galerie en Beeldentuin De Deel

Galerie Enschede De Deel door Studio Wijnand is een beeldentuin, galerie, cursus-, workshop- en expositielocatie voor overwegend glaskunst en keramiek.

Lees meer
Pop-Up gallery

Pop-up Art Gallery 4 The Benefit

Pop-up Art Gallery 4The Benefit is een Kunst initiatief waar Kunstenaars in alle disciplines gezamelijk exposeren en waar Kunst gekocht kan worden.

Lees meer
6 Sprong

Ateliergebouw de 6Sprong

In het gebouw bevinden zich in totaal 19 ateliers die voornamelijk gehuurd worden door beeldend kunstenaars. Maar ook schrijvers, designers, muzikanten en keramisten hebben hun plek gevonden in de 6sprong.

Lees meer
atelier bert nijenhuis enschede

Atelier Bert Nijenhuis

Bert Nijenhuis is bekend van figuren in brons, op zowel groot als klein formaat. Maar ook van beelden in steenzout.

Lees meer
Bert Kuipers kunsthandel - Enschede

Bert Kuipers kunsthandel

Bert Kuipers Kunsthandel verkoopt na-oorlogse schilderijen van gerenommeerde signatuur. De kunstwerken zijn te bezichtigen in een onder architectuur gebouwd pand in Roombeek.

Lees meer
enjoy the crisis enschede

Enjoy The Crisis

Terug op het thuisfront houdt initiatiefnemer Christel Burghoorn zich bezig met het organiseren van (culturele) evenementen, en kunstuitleen voor bedrijven.

Lees meer
Werkfoto Quinta Bies

Quinta Bies

Quinta Bies heeft een galerie in Lonneker waar zij werk van zichzelf en bevriende kunstenaars tentoonstelt en workshops organiseert.

Lees meer