Op gebied van recreatie zijn er in Enschede tal van mogelijkheden. Vanuit de bruisende binnenstad ben je snel in de natuur. Er zijn veel parken waar je heerlijk kunt recreëren. Bijvoorbeeld het Wooldrikspark, waar je ook kunt genieten van een heerlijke high tea. Hof Espelo, aan de rand van Enschede, is een bijzonder natuurgebied. Wil je iets actiefs doen? Sport- en spelmogelijkheden zijn er ook. Kom eens naar Rutbeek, waar je kunt recreëren, wandelen en watersporten. In de binnenstad wordt vaak iets georganiseerd voor bezoekers. Vanaf een terrasje in de zon kun je daar van genieten. Enschede heeft ook veel cultuur te bieden: Rijksmuseum Twenthe en TwentseWelle zijn zeker een bezoek waard. Fietsers en wandelaars komen aan hun trekken met een aantal routes die zijn uitgestippeld. Bij de Tourist Info Points kun je vrijblijvend informatie vragen. Ook zijn er wandel- en fietsroutes te vinden.

Actief bezig zijn in Enschede

 1. 1

  Cube Bouldergym

  Boulderen is booming! Cube Bouldergym in Enschede is de 2e klimhal in Nederland die zich volledig richt op boulderen. De eerste boulderhal werd in 2007 geopend in Eindhoven: Monk Bouldergym. In 2012 volgden Graviton Bouldergym in Sittard en Delfts Bleau in Delft. In 2013 opende Monk haar tweede vestiging in Amsterdam.

 2. 2

  Klimbos Rutbeek

  Een uitdagende natuurbeleving op recreatiepark het Rutbeek. In een bos van circa 1 hectare is een spannend touwbanen parcours gebouwd. Je beweegt je veilig gezekerd in een klimgordel via allerlei klimonderdelen van boom tot boom.

 3. 3

  Arqué klimcentrum

  Arqué Klimcentrum is een klimhal in Enschede, waar je indoor kunt klimmen op zo'n 600 m2. Zowel recreatieve als professionele klimmers kunnen hier goed terecht.