Enschede heeft naast een gezellig centrum, waar vaak iets te doen is, ook veel natuur te bieden. Er zijn enkele mooie parken, waaronder stadspark Het Volkspark. Dit is ook de locatie voor mooie evenementen zoals Food Truck Festival Trek, de Singelloop en Kunst in het Volkspark. Tevens zijn er rondom de stad verschillende natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en ontspannen.

De parken van Enschede

 1. Volkspark

  In het park staan diverse kunstwerken, o.a. het oorlogsmonument van Mari Andriessen, middelpunt van de jaarlijkse 4 mei-herdenking.

 2. Abraham Ledeboerpark - Het Wagelerbos

  Het Abraham Ledeboerpark is een fraai ’kampenlandschap': karakteristiek Twents land op nog geen kilometer van hartje Enschede.

 3. Wooldrikpark

  Hoewel het Wooldrikpark als park pas in 1950 in gebruik werd genomen is de beplanting en het ontwerp 19e eeuws. Het park staat bekend om haar …

 4. G.J. van Heekpark

  Het G.J. van Heekpark vormt een ruimtelijk geheel met het Van Lochemsbleekpark, een voormalige buitenplaats.

De mooiste natuurgebieden rondom Enschede

Geniet van de rust en ruimte

 1. 1

  Aamsveen

  Het Aamsveen is een veengebied op de Nederlands-Duitse grens aan de westzijde van een lage stuwwal ten zuiden van Enschede.

 2. 2

  Landgoed Zonnebeek

  Zonnebeek is de naam van een buitenplaats en bijbehorende landgoed. Het ligt ten noorden van het Buurserzand met zicht op de heide van het Usselerveld.

 3. 3

  Vliegbasis Twenthe

  130 hectare natuur- en recreatiegebied toegankelijk voor publiek. De Lonnekerberg en Hof Espelo en de landgoederen van Driene zijn weer met elkaar verbonden.

 4. 4

  Smalenbroek

  Het landgoed Smalenbroek is kleinschalig van karakter. Open ruimten worden afgewisseld door bossen en houtwallen.

 5. 5

  Lonnekerberg

  De Lonnekerberg is een heuvel met een hoogte van ongeveer 61 meter, ten noordoosten van het Twentse dorp Lonneker en ten oosten van Vliegveld Twenthe. De Lonnekerberg is het de zuidelijk deel van het stuwwalcomplex Enschede-Oldenzaal.

 6. 6

  Teesinkbos

  Het huidige Teesinkbos is een restant van een eertijds 24 ha groot landgoed. Het gebied heeft ondanks alle veranderingen nog steeds zijn bekoring behouden.