Favorieten
Nederlands
Sluiten
GJ van Heekpark enschede

G.J. VAN HEEKPARK

Het G.J. van Heekpark vormt een ruimtelijk geheel met het Van Lochemsbleekpark, een voormalige buitenplaats.

Lees verder
Hengelosestraat / Walhofstraat

Het G.J. van Heekpark vormt een ruimtelijk geheel met het Van Lochemsbleekpark, een voormalige buitenplaats.

Het van Heekpark heeft een open karakter met veel ruimte voor sport en spel. De beplanting bestaat voornamelijk uit eiken en rododendrons. In het park bevindt zich een tenniscomplex en een clubgebouw uit de jaren ’20. Tevens is er een obelisk-vormig kunstobject te vinden.

Het kleinere Van Lochemsbleekpark heeft een intiemer karakter, met smalle paden, een vijver, hagen en afwisselender beplanting. Naast de vijver bevindt zich een monument van de kunstenaar Albert Termote ter nagedachtenis aan de in de 1e wereldoorlog gevluchte Vlamingen, geschonken door de stad Antwerpen. In de voorhof aan de Hengelosestraat en achterzijde dierenweide staan twee kunstwerken van de Enschedese kunstenares Saskia van den Eerde.

In het park dienen de honden aangelijnd te zijn.

Van zonsopgang tot zonsondergang geopend.

Van Heekpark 100 jaar
In 2018 is het 100 jaar geleden dat het park door de erven G.J. van Heek is geschonken aan de inwoners van Enschede. Het park, in de schenkingsacte nadrukkelijk bestemd voor ontspanning, spel en sport, lag 100 jaar geleden aan de rand van Enschede, nu bijna midden in de stad. In die honderd jaar hebben vele honderdduizenden plezier beleefd aan het park. Sportclub Enschede, jarenlang vaste bespeler, is er kampioen van Nederland geworden. In 1947 lag er de start van de eerste Marathon van Enschede. De huidige vaste gebruikers zijn de tennisvereniging Topspinners, De korfbalclub EKC Naas, Jeu de boules vereniging Enschede, de Christelijke Jongeren Organisatie, Wattez met exploitant Aveleijn en de Société des Gourmets Eurégional.

Contact

G.J. van Heekpark

Hengelosestraat / Walhofstraat

+31 53 4617147

www.vanheekpark.nl

[email protected]

Waar

1 G.J. van Heekpark
Hengelosestraat / Walhofstraat
Enschede