Cube Bouldergym

Vandaag geopend van
Vandaag 14:00 - 23:00
Adres
Hoge Bothofstraat 49, 7511 ZA Enschede

Cube Bouldergym

Boulderen is booming! Cube Bouldergym in Enschede is de 2e klimhal in Nederland die zich volledig richt op boulderen. De eerste boulderhal werd in 2007 geopend in Eindhoven: Monk Bouldergym. In 2012 volgden Graviton Bouldergym in Sittard en Delfts Bleau in Delft. In 2013 opende Monk haar tweede vestiging in Amsterdam.

Boulderen is een zeer toegankelijke sport en door jong en oud te beoefenen. Cube Bouldergym beschikt over 500 m2 klimwand met 12 circuits van verschillende moeilijkheidsniveau's. In totaal zijn er meer dan 200 korte klimroutes (boulders). Er worden zeer regelmatig nieuwe boulders gebouwd door een vast team; elke week een nieuw circuit van 15 boulder. Genoeg verse uitdagingen dus voor iedereen.

Cube Bouldergym beschikt over een eigen bar en verkoopt tevens kleding van NIHIL Climbing en klimschoenen van Mad Rock en La Sportiva. Daarnaast kun je bij de Cube terecht voor accessoires zoals sporttape, chalk(bags) en crashpads.

Cube Bouldergym organiseert ook regionale en landelijke boulderwedstrijden en klimevenementen.

De boulderhal is gevestigd op het voormalige Polaroid terrein in Enschede en is één van de participanten van The Performance Factory. Binnen het concept van The Performance Factory wordt ruimte geboden aan talentontwikkeling op het gebied van onderwijs, kunst, cultuur en sport.