Manege de Horstlinde

Adres
Pompstationweg 83-87, 7522 PG Enschede

Manege de Horstlinde

Manege de Horstlinde is een rij-, pension-, africhtings- en eventingstal met jarenlange ervaring en expertise.

De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructrices en instructeurs.

Lessen

Lessen op manege de Horstlinde zijn er voor mensen van alle leeftijden en alle niveaus. Tijdens de groepslessen wordt er aandacht besteed aan zowel dressuur als springen. Op afspraak zijn er ook privelessen mogelijk, waarin nog eens extra aandacht wordt besteed aan bepaalde punten.

Kinderen

Van jongs af aan kun je bij Manege Horstlinde leren paardrijden. Er wordt begonnen met een aantal longelessen, waarbij de pony door de instructeur / instructrice aan een lange lijn wordt gehouden. In deze lessen worden de beginselen uitgelegd, zoals het sturen en lichtrijden. Als je deze onder de knie hebt, dan word je in onderling overleg in een beginnersgroep geplaatst. Natuurlijk is er ook plaats voor de meer ervaren ruiter. Na een proefles, wordt in onderling overleg een groep uitgezocht op het passende niveau.

Volwassenen Altijd al willen paardrijden, maar het is er nog nooit van gekomen? Ook voor volwassenen zijn er vele mogelijkheden bij manege de Horstlinde. Voor beginnende volwassenen geldt hetzelfde als voor beginnende kinderen. Voor ervaren volwassenen is er als eerste een proefles waarnaar er in onderling overleg een geschikte groep, op het passende niveau wordt gezocht. Studenten hebben op manege de Horstlinde een eigen avond waarop lessen plaatsvinden. D.R.V. Hippocampus is de studenten paardrijvereniging van de universiteit Twente, meer informatie hierover is te vinden op hun website.

Afhankelijk van de seizoenen wordt er binnen in de bak of buiten in de bak gelest of wordt er een buitenrit gemaakt. Gedurende de zomer worden er, als het weer het toelaat, mooie buitenritten gemaakt door de bossen rond de manege.