Grensoverschrijdende fietsroute Enschede-Gronau

Beleef de textielhistorie van Enschede en Gronau

Grensoverschrijdende fietsroute Enschede-Gronau

Deze fietsroute leidt door Enschede en Gronau en is ontwikkeld door Stadtmarketing Gronau en Enschede Promotie. Fiets mee langs mooie plaatsen in de textielhistorie.

Stadtmarketing Gronau en Enschede Promotie hebben samen een grensoverschrijdende fietsroute ontwikkeld van Enschede naar Gronau en vice versa. Deze route leidt door beide steden, maar ook door het prachtige groene buitengebied.

De textiel is nauw verbonden met Enschede, maar ook met buurgemeente Gronau. In beide steden zijn vele locaties met een link naar het textielverleden en naar de toekomst en innovatieve toepassingen met textiel. Stadtmarketing Gronau en Enschede Promotie hebben samen een grensoverschrijdende fietsroute ontwikkeld van Enschede naar Gronau en vice versa. Deze route gaat door beide steden, maar ook door het prachtige groene buitengebied. Al fietsend neemt u een kijkje over de grens. Onderweg kom je langs monumentale villa’s, stadsparken gesticht door de textielheren en oude fabriekspanden. Pak je fiets en ontdek alles over textiel. De route is ca. 30 kilometer en duurt ca. 2 uur.
Download de route hier