Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Rondleiding Roombeek Enschede

RONDLEIDING ROOMBEEK ENSCHEDE

Laat je meenemen door deze verrassende wijk. Roombeek is na de vuurwerkramp in 2000 prachtig herbouwd.

Een inspirerende nieuwe stadswijk waar je kunt genieten van architectuur, kunst en cultuur. Roombeek is na de ...

Lees verder
Roombeek
5.00

Een inspirerende nieuwe stadswijk waar je kunt genieten van architectuur, kunst en cultuur. Roombeek is na de vuurwerkramp op 13 mei 2000 als een fenix uit de as herrezen.

Roombeek is de afgelopen jaren prachtig herbouwd tot een voorbeeldwijk van stedelijk bouwen. Onder de bezielende leiding van architect Pi de Bruijn is Roombeek uitgegroeid tot een levendige en wereldse wijk met vernieuwende architectuur en met respect voor het verleden. Resten van het rijke textiel verleden vind je overal terug in de wijk.

Titia Boitelle, een zeer ervaren gids, neemt je mee door deze verrassende wijk en maakt een rondleiding door Roombeek tot een unieke ervaring.

In Roombeek Cultuurpark zijn bovendien een aantal kunst en culltuurinstellingen gevestigd zoals TETEM Kunstruimte, het Rijksmuseum Twenthe en De MuseumFabriek, voormalig museum TwentseWelle. Gecombineerd met een rondleiding door Roombeek vormt dit een een compleet en boeiend dagje uit.

De rondleiding door Roombeek (startpunt De MuseumFabriek of op verzoek een andere locatie) begint met een inleiding, waarna je de wijk met andere ogen zult gaan bekijken.

Openingstijden

Prijs€ 5.00
Contact

Rondleiding Roombeek Enschede

Roombeek

+31 6 27170769

www.roombeekrondleidingen.info/

Route plannen

Locatiegegevens

1 Rondleiding Roombeek Enschede
Roombeek
Enschede

Img 3738 5 D A 2
Img 3789 5 D A
Img 3808 5 D A
Img 3826 5 D A
Img 3838 5 D A
Img 3857 5 D B
Img 3876 5 D A
Img 3904 5 D A