Stanislaus Brewskovitch is een brouwer van speciaalbieren… maar net zo goed een brouwer van mogelijkheden. Waar je ze in het centrum van Enschede tegenkomt met een eigen brouwerij en pub, zoeken ze het bij Airport Twente hogerop. Daar borrelen zelfs plannen voor een eigen destilleerderij voor gin en rum.

Van winkel naar eigen brewpub en pop-up horeca

Het begon in 2015 met een winkel om andere speciaalbieren het podium te geven. Maar het bierlandschap veranderde. Speciaalbier werd meer gemeengoed. Daardoor ontstond het idee voor een eigen merk. En niet zomaar. Want naast de liefde voor bier bleek ook de liefde voor Enschede diep te zitten. Stanislaus Brewskovitch vertegenwoordigt de cultuur van speciaalbier én de wens om Enschede te verrijken. De gedachte? Een studentenstad zijn is leuk, maar daarnaast is Enschede er voor zóveel meer mensen. En die moet je ook bedienen! Inmiddels zijn we een brewpub met plek voor 300 man, pop-up-horeca zoals de Sjikkertuin op het Wilminkplein, speciaalbierfestivals en meer rijker. Missie geslaagd toch?

Van blik op Enschede naar Enschede in blok

Samenwerkingen zijn de speciaalbierbrouwer niet vreemd. Nu Enschede Promotie met creativiteit en ondernemerschap Enschede opnieuw op de kaart zet, kon Stanislaus Brewskovitch dat niet zomaar voorbij laten gaan. Zo is hun nieuwste NEIPA een speciale special geworden: New Enschede IPA. Daar moet op gedronken worden! Kortom, regel er eentje voor jezelf, maar trakteer ook een ander op een blik op Enschede.