Agenda

Pop-Up Galerie

20 regionale kunstenaars tonen hun werk

Aanvang
Locatie
Die Grenze, Enschede

Deze gratis toegankelijke pop-up expositie is gevestigd op de bovenste verdieping van het oude V&D pand aan het H.J. van Heekplein.

BEATE DYCK

papierreliëfs en - sculpturen

Aanvang
Locatie
Beeld & Aambeeld, Enschede

Beate Dyck (1943, Berlijn) werkt met boeken. Tweedehands boeken, om precies te zijn, van goede kwaliteit. Haar remmingen om een boek tamelijk rigoureus te bewerken met haar handen en met de schaar zijn al lang verdwenen. Ze manipuleert, snijdt, scheurt, trekt, verkreukelt, draait en herschikt deze boeken, die zo een tweede leven krijgen. En als resultaat van al deze ingrepen ontstaan intrigerende kunstwerken die amper nog verwijzen naar het oorspronkelijke materiaal.

Multi Solo Open Call!

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tetem nodigt kunstenaars uit om werken in te zenden voor de nieuwe Multi Solo editie! Filosoof en programmamaker Naomi Jacobs is in 2017 de gastcurator.

In het hart van de Renaissance

Tentoonstelling

Aanvang
Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Rafaël, Titiaan, Bellini: niet eerder waren in Nederland zoveel Italiaanse meesters te zien. Voor het eerst wordt in Nederland een groep Noord-Italiaanse renaissanceschilderijen getoond.

Of Beauty and Doubt

Silvia B.

Aanvang
Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Dit najaar presenteert Rijksmuseum Twenthe de eerste grote overzichtstentoonstelling van de Rotterdamse kunstenaar Silvia B.

Internet of Women Things

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

“Internet en technologie worden te vaak gemaakt door mannen voor mannen”, vindt curator ViolaVirus. Zij zou het graag anders zien: vrouwelijker, menselijker, collectiever, socialer, beschermend, more empowering and bottom up. Ruim 80% van de werknemers binnen de ICT-sector is man, zo blijkt uit cijfers van het statistiekbureau van de Europese Unie. Wat zijn de consequenties hiervan op ontwikkeling, ontwerp en toepassing van de technologie?

Sandim Mendes: panu terra | terra panu

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Voor haar eerste solotentoonstelling laat Sandim Mendes zich inspireren door de (textiel)geschiedenis van Roombeek. Nieuw werk dat ze ontwikkelt voor de tentoonstelling in Tetem zal zowel spreken tot de lokale omgeving als tot haar eerdere werk dat te zien zal zijn.

De droom van het vliegen

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

Lunchconcert ArtEZ

Aanvang
Locatie
Muziekcentrum Enschede, Enschede

De gratis te bezoeken lunchconcerten zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres.

Noces (A Wedding) - première

Stephan Streker

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Meeslepende en invoelbare film waarin de hechte band tussen een dochter en haar ouders onder druk komt te staan als ze volgens traditie moet trouwen met een Pakistaanse man.

A United Kingdom - première

Amma Asante

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Waar gebeurd romantisch drama waarin de Botswaanse prins Seretse Khama opschudding veroorzaakte toen hij in de jaren '40 met een blanke vrouw trouwde.

The shadow of democracy

Interactive lecture

Aanvang
Locatie
HBO Sociëteit: De Generaal, Enschede

In this thinking session, or rather 'interactive lecture' we will examine both the political sphere and the day to day effects on the people living in democracies today. With the main focus being on the latter. The event does have room for interaction, in fact, visitors are encouraged to reflect and react to the given proposals in order to better understand the concepts themselves.

Stand Up & Stay

Stand Up & Stay

Aanvang
Locatie
De Kleine Willem, Enschede

Elke laatste donderdag van de maand een avond lachen in De Kleine Willem! Stand Up & Stay is een avond stand-up in zijn puurste vorm.

Weg

Anne Neuteboom

Aanvang
Locatie
Concordia Theaterzaal (geplaceerd)

Anne Neuteboom blies met haar gedurfde optreden in de finale van het Cameretten Festival 2015 jury en publiek omver. Hiermee wist zij als winnaar uit de bus te komen!

Waldstille - première

Martijn Maria Smits

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Prachtig gefilmd, verfijnd en aandachtig observerend drama over de nasleep van een ongeluk waarna een man zijn dochter niet meer mag zien van zijn rancuneuze familie.

Moonlight

Barry Jenkins

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Alom geprezen, zinderende en subtiele film over drie periodes uit het leven van een jonge zwarte man in Miami. Bekroond met 3 Oscars, waaronder beste film!