Agenda

Ik speel, dus ik ben

Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Ik speel, dus ik ben is een tentoonstelling waarbij alles beweegt. Alle werken zijn ontstaan vanuit een speelse experimenteerdrift.

Expositie: van zijdebloem tot schilderij

Locatie
Bibliotheek Enschede, Enschede

Ger ten Berge begon ongeveer anderhalf jaar geleden te werken met bloemen op canvas. Ze had een bloem uit een vaas in de hand en dacht “wat kan ik hiermee doen?” Ze pakte vervolgens een canvas doek, kleurde de achtergrond en bewerkte de bloem erop.

‘Klik, Klak, Kloar!’

expo Stefan Schipper

Aanvang
Locatie
Wilminktheater, Enschede

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede exposeren Stefan Schipper’s backstage fotos: Geen lange opbouwtijden, geen repetities, doorlopen of test-shoots; gewoon ‘Klik, Klak, Kloar!’

Geestdrift voor de schilderkunst

Wolvecamp & De Weerd

Aanvang
Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Vanaf dit voorjaar organiseert Rijksmuseum Twenthe een overzichtstentoonstelling van het werk van Theo Wolvecamp (1925-1992) en Eef de Weerd (1926-1989): twee schilders uit Hengelo die op de golven van de naoorlogse vernieuwingsdrift hun artistieke opmars maakten.

De droom van het vliegen

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

Robotic Couture

Solo tentoonstelling Anouk Wipprecht

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Van een interactieve cocktailjurk die ook echt cocktails kan maken, tot kledingstukken die juist ontworpen zijn om mensen uit je buurt te houden. Anouk Wipprecht’s futuristische ontwerpen reageren op hun drager en omgeving. Robotic Couture is haar eerste solo tentoonstelling in Nederland. In de tentoonstelling slaat ze een brug tussen technische innovaties, design en kunst.

Multi Solo: Al dat 'vreemd is in de stad'

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Gastcurator voor deze editie van de Multi Solo tentoonstelling is filosoof en programmamaker Naomi Jacobs. Zij stelt dat de nabijheid van vreemden in de stad dubbelzinninge emoties oproept. Zeven kunstenaars, die uit de open call zijn geselecteerd, laten hun visie zien op deze dubbelzinnigheden van al dat ‘vreemd’ is in de stad.

De Zomerspelen

Vier de zomer in Roombeek

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

Tijdens de Zomerspelen in Roombeek vul je jouw hoofd met inspiratie. Voor iedereen, van jong tot oud, is er van alles te beleven.

Rondleidingen op de boerderij

Altijd al eens willen weten wat er op een boerderij gebeurt?

Aanvang
Locatie
Melkveebedrijf Hobbelt, Broekheurne

5 boerinnen rondom Enschede organiseren elk jaar op doordeweekse dagen in de zomervakantie rondleidingen op hun melkveebedrijf.

Atak Summer lounge

Aanvang
Locatie
Willem Wilminkplein, Enschede

Van 25 juli tot en met 27 augustus brengt Atak iedere dag een gevarieerd cultureel programma (met uitsluiting van de maandag).

Enschede Rocks

Grolsch Summer Sounds

Aanvang
Locatie
Oude Markt, Enschede

Voor de rockliefhebbers: Enschede Rocks staat ook in 2017 weer op het programma.