Agenda

Aki Finals

Aanvang
Locatie
AKI ArtEZ Academie voor Art & Design, Enschede

Tijdens de AKI Finals wordt het werk van een nieuwe lichting kunstenaars getoond. Zij studeren af aan de kleinste autonome academie van Nederland.

WAK 2017

Amateurkunst in de schijnwerpers!

Aanvang
Locatie
De Vrijhof, Enschede

Elk jaar rondom de Week van de amateurkunst wordt bij Vrijhof Cultuur ruimte gemaakt voor de studenten en medewerkers van de Universiteit Twente: amateurkunst in de schijnwerpers!

Vergeten uitvinders

14 vrouwelijke uitvinders

Aanvang
Locatie
De Vrijhof, Enschede

In 14 kleine vitrines worden 14 "vergeten" vrouwen, uitvinders door de geschiedenis heen, getoond.

Geestdrift voor de schilderkunst

Wolvecamp & De Weerd

Aanvang
Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Vanaf dit voorjaar organiseert Rijksmuseum Twenthe een overzichtstentoonstelling van het werk van Theo Wolvecamp (1925-1992) en Eef de Weerd (1926-1989): twee schilders uit Hengelo die op de golven van de naoorlogse vernieuwingsdrift hun artistieke opmars maakten.

Balkonfestival

Aanvang

Een uniek tweedaags festival waarbij bewoners en bezoekers van de stad genieten van muziek vanaf verschillende balkons in de binnenstad. Professionele musici en amateurs brengen hier een serenade aan de stad.

Twentse Vrouwenloop 2017

Loop jij ook mee?

Aanvang
Locatie
Universiteit Twente, Enschede

Op zondag 25 juni 2017 wordt de 8e editie van de Twentse Vrouwenloop georganiseerd op het terrein van de Universiteit Enschede. Bij dit evenement speciaal voor vrouwen staan samen sporten, gezelligheid en plezier centraal!

Stoffencircus Enschede

Aanvang
Locatie
H.J. van Heekplein, Enschede

Naai je graag je eigen creaties? Kom dan naar Stoffencircus, de grote stoffenmarkt op het H.J. van Heekplein in Enschede.

De droom van het vliegen

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

You Only Live Online

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Live beelden van bewakingscamera’s en krasloten waarmee je kans maakt op 25,000 nieuwe online volgers. Dries Depoorter (1991) houdt in zijn werk het internet en haar gebruikers een spiegel voor. Zo roept hij onder andere vragen op over de positie van privacy in de online wereld. Als toeschouwer van zijn werk neem je, of je nu wilt of niet, de rol van voyeur aan.

How on earth should this be art?

Tinkebell

Aanvang
Locatie
Concordia Langestraat, Enschede

Kinderen die een boomhut bouwen. Een excursie naar de Zuidas. Een zelfgefokt kippenras. Een radiostation. Een vliegtuig. Zomaar een opsomming van kunstwerken die net zo goed géén kunst hadden kunnen zijn. En waarom is het dan wel kunst? Om te beginnen is er de simpele reden dat er in al deze gevallen een kunstenaar is die heeft gezegd 'dit is mijn kunstwerk'.

Koopzondag

Elke eerste en laatste zondag van de maand

Aanvang
Locatie
Binnenstad Enschede,

Elke eerste en laatste zondag van de maand is het koopzondag in Enschede. De winkels in het centrum zijn dan geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Wandeling “Sporen van een joods verleden”

Aanvang
Locatie
Synagoge Enschede, Enschede

Tijdens de wandeling maakt u kennis met de wijk rondom de Synagoge. U passeert onder andere villa's van een aantal Joodse fabrikanten van architect De Bazel, de matzefabriek en het oorlogsmonument in het Volkspark.

Lion

Garth Davis

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Hartverscheurend, waargebeurd drama over een geadopteerde Indiase jongeman, die via Google Earth op zoek gaat naar zijn herkomst. Met Dev Patel, Nicole Kidman en Rooney Mara.

The Sense of an Ending

Ritesh Batra

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Verfilming van het met de Booker Prize bekroonde boek (Alsof het Voorbij Is) van Julian Barnes. Met Charlotte Rampling en Jim Broadbent.

Instaprondleiding Synagoge

Aanvang
Locatie
Synagoge van Enschede, Enschede

Elke woensdag en zondag zijn er instaprondleidingen bij de Synagoge van Enschede. Deze synagoge staat bekend als de mooiste synagoge van Enschede.

Zing Nederlands met me

Aanvang
Locatie
Atak, Enschede

Zing Nederlands met me’, is een laagdrempelig initiatief waarin Nederlandse liedjes gezongen worden met vluchtelingen en/of expats. Het initiatief wil op een creatieve muzikale manier een bijdrage leveren aan taal ontwikkeling, integratie en het bevorderen van sociale contacten.

JamSesjuN ala NiX

....een speciale jamsesjun, een feestje, een lichtpuntje, hernieuwde kennismakingen en vriendschapbevestigingen!

Aanvang
Locatie
NiX en MeeR, Enschede

Onze jamsesjuns zijn heeeeel vrij van opzet en kennen geen richting.

Sage Femme

Martin Provost

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Frans komisch drama waarin een vroedvrouw onverwacht nieuws krijgt van een vrouw uit haar vaders verleden. Met Catherine Deneuve en Catherine Frot.

Zomerconcert: ode aan Wim Sonneveld

Choir Twente

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Op 28 juni is het 100 jaar geleden dat één van Nederlands meest gewaardeerde theaterpersoonlijkheden werd geboren: Wim Sonneveld. Choir Twente brengt tijdens dit zomerconcert een ode aan Wim Sonneveld met het lied Het Dorp.