Agenda

Wat is er te doen in Enschede? Alle aanbod op gebied van cultuur, tentoonstellingen, exposities, film, uitgaan, cabaret, muziek en meer vind je in deze uitgebreide agenda.

Ik speel, dus ik ben

Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Ik speel, dus ik ben is een tentoonstelling waarbij alles beweegt. Alle werken zijn ontstaan vanuit een speelse experimenteerdrift.

Fotomanifestatie: Walk-in Worlds

Locatie
Diverse locaties in de binnenstad en Roombeek

De derde Fotomanifestatie Enschede heeft als thema "Walk-in Worlds”. Op verschillende locaties zijn werken te zien van fotografen die op hun reis de levendige stad centraal stellen, het ontmoeten van vreemdelingen, de versmelting van verschillende culturen.

Inge Hondebrink, "Next Stop Palookaville"

fotomanifestatie '17 Enschede

Aanvang
Locatie
Galerie Beeld & Aambeeld, Enschede

In het kader van “Fotomanifestatie ’17 Enschede” een verhalende tentoonstelling van Inge Hondebrink (Almelo, 1960) met foto’s die zij heeft gemaakt van mensen die reizen met de Greyhound bus in de USA.

De droom van het vliegen

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

Multi Solo: Al dat 'vreemd is in de stad'

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Gastcurator voor deze editie van de Multi Solo tentoonstelling is filosoof en programmamaker Naomi Jacobs. Zij stelt dat de nabijheid van vreemden in de stad dubbelzinninge emoties oproept.

Van nul- tot duizendpoot

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

Rennen, zwemmen, kronkelen, kruipen: voortbewegen kan op veel verschillende manieren. Deze nieuwe tentoonstelling van TwentseWelle gaat over de mechanieken van de natuur: over de botten en spieren van verschillende dieren en hoe ze werken.

Spectra

Lichtinstallatie van Matthijs Munnik

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Matthijs Munnik staat bekend om zijn lichtinstallaties, die de waarneming van de toeschouwer ingrijpend aansturen. Door middel van stroboscopisch licht worden hallucinatoire beelden opgeroepen, die samen voor een totaalervaring zorgen. Tetem toont een nieuwe installatie binnen de Spectra serie die vragen oproept over onze perceptie: wat gebeurt er met en in ons als we kijken?

The Big Draw

Activiteiten in het kader van het internationale tekenevenement The Big Draw

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tijdens de Big Draw workshops in Tetem worden deelnemers (jong en oud) uitgedaagd tot een spel van menselijke interactie, kaders en generatieve systemen.

Herfstvakantie Festival

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

In de herfstvakantie vieren we groot feest in het museum! Rondom de opening van de nieuwe tentoonstelling 'Van nul- tot duizendpoot' organiseren we een herfstvakantiefestival met heel veel activiteiten voor jong en oud. En dan is het ook nog eens Museumkidsweek

Fotomanifestatie Enschede 2017

"If I could tell the story in words, I wouldn't need to lug around a camera" - Lewis Hine

Aanvang
Locatie
Fotogalerie Objektief, Enschede

De derde Fotomanifestatie Enschede “Walk-in-Worlds” wordt georganiseerd van 8 oktober t/m 18 november 2017.

Dansen in het museum

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

Dansen in een museum, deed jij dat al eens? Tijdens het herfstfestival kan dit in Museum TwentseWelle. Deze dansworkshop is een van de vele activiteiten die plaatsvinden in de herfstvakantie waarin de opening van 'Van nul- tot duizendpoot' wordt gevierd.

Familierondleiding 'Van nul- tot duizendpoot'.

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

Samen naar een tentoonstelling kijken is niet alleen leerzaam, het is ook heel leuk! In de familierondleiding 'Van nul- tot duizendpoot' beleef je het museum en de objecten met elkaar, onder begeleiding van ervaren verteller.

Brigsby Bear

Dave McCary

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Komische film over James (Kyle Mooney, Saturday Night Live), die fan is van de tv-serie Brigsby Bear. Als de serie stopt, besluit James zelf een vervolg te maken.

Kleine IJstijd

Paula van der Oest

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

De nieuwe film van Paula van der Oest (Zus & Zo, Tonio). Met Cees Geel, Hannah Hoekstra, Anniek Pheifer en Monic Hendrickx in de sterrencast.

Victoria and Abdul

Stephen Frears

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Grappige en ontroerende film over de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria en een jongeman uit India.

Daphne - première

Peter Mackie Burns

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Levensecht over de zoekende 31-jarige Daphne. Te jong om zich te settlen, te oud om doelloos te leven. Ze zoekt afleiding van de vraag: wat wil ik?

Geen Paniek!

Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a. / DeLaMar Producties

Aanvang
Locatie
Wilminktheater, Enschede

Een topcast met onder meer Tjitske Reidinga en Peter Blok zal een beroep doen op uw lachspieren in de nieuwe zomerkomedie ‘Geen Paniek!’ van DeLaMar Producties.

Abba Mania

ABBA Tribute Band

Aanvang
Locatie
MUZIEKCENTRUM De Wilmersberg Zaal - volloop

Na een afwezigheid van 5 jaar komt Abba Mania weer voor een aantal spetterende voorstellingen naar Nederland. Deze ABBA Tribute Band speelt alle bekende hits van ABBA.

De Klok

Katinka Polderman, Erik Bosgraaf, Izhar Elias, Paul & Menno de Nooijer

Aanvang
Locatie
De Kleine Willem, Enschede

Muziektheatervoorstelling ‘Over de beiaardier die in een klok veranderde’ vertelt het waargebeurde tragikomische verhaal over een beiaardier en zijn zoon.