Agenda

Twentse vlooienmarkt

Aanvang
Locatie
Expo Twente, Enschede

Al een tijdje op zoek naar die oude kristallen vaas? Wil je je verzameling vingerhoedjes uitbreiden? Of ben je helemaal weg van vintage? Kom dan naar de Twentse vlooienmarkt, en wie weet vind je hier dat bijzondere item.

Multi Solo Open Call!

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tetem nodigt kunstenaars uit om werken in te zenden voor de nieuwe Multi Solo editie! Filosoof en programmamaker Naomi Jacobs is in 2017 de gastcurator.

In het hart van de Renaissance

Aanvang
Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Rafaël, Titiaan, Bellini: niet eerder waren in Nederland zoveel Italiaanse meesters te zien. Voor het eerst wordt in Nederland een groep Noord-Italiaanse renaissanceschilderijen getoond.

Of Beauty and Doubt

Silvia B.

Aanvang
Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Dit najaar presenteert Rijksmuseum Twenthe de eerste grote overzichtstentoonstelling van de Rotterdamse kunstenaar Silvia B.

Homage to Nervous Systems

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Curator ViolaVirus onderzoekt in Homage to Nervous Systems welke invloed de gigantische hoeveelheden data hebben – die dagelijks door miljarden sensoren vergaard worden in onze dagelijkse communicatie en bewegingen – op het veranderen van ons gedrag en het begrijpen van onszelf en de maatschappij.

Cars and Coffee

Aanvang
Locatie
De Grolsch Veste, Enschede

Cars and Coffee, tien jaar geleden ontstaan in Irvine, Orange County, CA, is een event voor en door autoliefhebbers. Het is een lokaal event om eigen auto’s te presenteren en te genieten van bolides van mede-autoliefhebbers. Dit alles onder het genot van een goede kop koffie.

Internet of Women Things

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

“Internet en technologie worden te vaak gemaakt door mannen voor mannen”, vindt curator ViolaVirus. Zij zou het graag anders zien: vrouwelijker, menselijker, collectiever, socialer, beschermend, more empowering and bottom up. Ruim 80% van de werknemers binnen de ICT-sector is man, zo blijkt uit cijfers van het statistiekbureau van de Europese Unie. Wat zijn de consequenties hiervan op ontwikkeling, ontwerp en toepassing van de technologie?

De droom van het vliegen

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

Koopzondag

Elke eerste en laatste zondag van de maand

Aanvang
Locatie
Binnenstad Enschede,

Elke eerste en laatste zondag van de maand is het koopzondag in Enschede. De winkels in het centrum zijn dan geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Het Monsterproject

Groepsexpositie

Aanvang
Locatie
Concordia expositie locatie Langestraat 56, Enschede

Deze expositie is het resultaat van een uniek project waarbij tekeningen van basisschoolleerlingen, zijn gebruikt als input voor nieuwe verhalen.

Inktspot

Beste spotprenten van het politiek jaar 2016

Aanvang
Locatie
Concordia expositie locatie Langestraat 56, Enschede

Tot en met zondag 26 maart is de expositie Inktspot te bewonderen bij Concordia, met de beste spotprenten van het politiek jaar 2016.

Lion

Garth Davis

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Hartverscheurend, waargebeurd drama over een geadopteerde Indiase jongeman, die via Google Earth op zoek gaat naar zijn herkomst. Met Dev Patel, Nicole Kidman en Rooney Mara.

Jackie

Pablo Larraín

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

De charismatische 'First Lady' Jackie Kennedy, schitterend gespeeld door Nathalie Portman, verfilmd door Palo Larraín. Over de moord op JFK en de vier dagen van nationale rouw, door Jackies ogen.

Het doet zo zeer

Heleen van Royen

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Heleen van Royens openhartige en ontroerende portret van haar dementerende moeder. Een van de publieksfavorieten op het filmfestival in Rotterdam.

Rondleiding 'In het hart van de renaissance'

o.l.v. museumgids

Aanvang
Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Bezoek de tentoonstelling 'In het hart van de Renaissance en neem deel aan de gratis rondleiding. De museumgids neemt je mee langs alle hoogtepunten uit de expositie.

Balsam

Zefiro Torna

Aanvang
Locatie
Grote Kerk, Enschede

Kruiden en planten die medicinaal inwerken, waarvan hun parfum tot gebottelde emotie wordt, die wellust opwekken, hallucinogeen vervoeren of giftig fataal zijn vinden hun afspiegeling in de literatuur, beeldende kunst en muziek.

De Koning zonder Schoenen

4Hoog

Aanvang
Locatie
Wilminktheater, Enschede

‘De koning zonder schoenen’, is een absolute 4Hoog-hit. Het stuk gaat over rijkdom, wat veel meer is dan rijk zijn en trok internationaal volle zalen. Het decor en de kostuums zijn geïnspireerd op het werk van de kunstenaar Magritte.

Zing Nederlands met me

Aanvang
Locatie
Atak, Enschede

Zing Nederlands met me’, is een laagdrempelig initiatief waarin Nederlandse liedjes gezongen worden met vluchtelingen en/of expats. Het initiatief wil op een creatieve muzikale manier een bijdrage leveren aan taal ontwikkeling, integratie en het bevorderen van sociale contacten.