Agenda

Wat is er te doen in Enschede? Alle aanbod op gebied van cultuur, tentoonstellingen, exposities, film, uitgaan, cabaret, muziek en meer vind je in deze uitgebreide agenda.

Vele Hemels boven de Zevende - voorpremière

Jan Matthys

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Ontroerende verfilming van de veelgeprezen, gelijknamige roman van Griet op de Beeck.Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus

De droom van het vliegen

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

Winter Scenes

Lisa Jacobs met The String Soloists

Aanvang
Locatie
Grote Kerk, Enschede

Geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze vioolspel, verrassende programma's en podiumpresentatie brengt een avond vol liefde.

Walvisjong (2+)

Simone de Jong

Aanvang
Locatie
Concordia Theaterzaal (geplaceerd)

Er is een jongen, hij woont aan het strand. Op een dag vindt hij een walvis. De jongen zorgt voor hem, neemt hem mee, vermaakt hem. Ze zijn samen. Ze zingen van de zee. Want walvis moet terug...

Ville de Calais

Onderdeel van de Fotomanifestatie: Walk-in Worlds

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

In Tetem is de foto serie Ville de Calais van Henk Wildschut te zien, over de opbouw en afbraak van het vluchtelingenkamp bij Calais.

Tentoonstelling De Snuffelaer. Otto Marseus van Schrieck

Aanvang
Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Otto Marseus Van Schrieck schildert bos stillevens vol planten, bloemen, schimmels en beestjes. In het najaar van 2017 organiseert Rijksmuseum Twenthe de eerste tentoonstelling in Nederland over het werk van deze eigenaardige Hollandse meester, die als bijnaam 'de Snuffelaer' had.

Van nul- tot duizendpoot

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

Rennen, zwemmen, kronkelen, kruipen: voortbewegen kan op veel verschillende manieren. Deze nieuwe tentoonstelling van TwentseWelle gaat over de mechanieken van de natuur: over de botten en spieren van verschillende dieren en hoe ze werken.

Walk with Me

Marc J. Francis, Max Pugh

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Prachtig vormgegeven, meditatieve film over de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh, uitvinder van de term mindfulness. Verteld door Benedict Cumberbatch.

Victoria and Abdul

Stephen Frears

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Grappige en ontroerende film over de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria en een jongeman uit India.

Liefde is aardappelen

Aliona van der Horst

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Wonderschone en diep ontroerende film over Aliona’s Russische moeder en haar vijf zussen. Ze vertellen onvoorstelbare verhalen over het leven onder Stalin; magistraal en poëtisch verbeeld door beroemd animatie-kunstenaar Massi. Een kleine vrouwengeschiedenis over grote gebeurtenissen.

Instaprondleiding Synagoge

Aanvang
Locatie
Synagoge van Enschede, Enschede

Elke woensdag en zondag zijn er instaprondleidingen bij de Synagoge van Enschede. Deze synagoge staat bekend als de mooiste synagoge van Enschede.

Un Beau Soleil Interieur

Claire Denis

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Sfeervolle en weemoedige romantische komedie met Juliette Binoche als een vrouw van in de vijftig, onlangs gescheiden en op zoek naar een zinvolle liefde: een liefde die echt is, die het verschil maakt en verrijkt.

House of Horror - Het spookt in Enschede

Hans Klok

Aanvang
Locatie
Wilminktheater, Enschede

Kroonluchters flikkeren… Geesten dwalen over het toneel. Op het balkon schiet een in het zwart geklede vrouw achter een gordijn. Ergens klinkt het klaaglijk gehuil van een baby. Vanuit de catacomben trekt een akelige mist omhoog.

Sinterklaas bij poppenkastvoorstelling van het Mystiek Theater

Sinterklaas en zijn Pieten brengen een bezoek aan de grootste poppenkast van Nederland.

Aanvang
Locatie
Mystiek Theater, Enschede

Sinterklaas komt de dag na zijn aankomst in het land naar het Mystiek Theater in Enschede. De Sint brengt daar op zondagmiddag 19 november een bezoek aan een voorstelling van de grootste poppenkast van Nederland, waar hij samen met zijn Pieten mee speelt in een kindervoorstelling.

Concert Telemann Fantasieen

Integrale uitvoering van Georg Phillip Telemann’s fantasieën voor blokfluit

Aanvang
Locatie
Protestantse Kerk Usselo, Enschede

Integrale uitvoering van Georg Phillip Telemann’s fantasieën voor blokfluit op voiceflute (altblokfluit in d) door blokfluitist Ronald Moelker in het kader van het Telemann-jaar 2017.

Happy End

Michael Haneke

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

De nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Michael Haneke (Das Weisse Band, Amour). Met Isabelle Huppert (Elle) en Jean-Louis Trintignant (Amour).

East Jerusalem, West Jerusalem

David Broza & Mira Awad

Aanvang
Locatie
Muziekcentrum Enschede, Enschede

Tegen een decor van grimmige confrontaties op straat tussen Israëli’s en Palestijnen, creëren de artiesten een eigen wereld van saamhorigheid, camaraderie en vriendschap. Daarmee is de documentaire een film van hoop en optimisme geworden die door iedereen gezien moet worden.

The Square

Ruben Ostlund

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Veelgeprezen, vlijmscherpe en geestige satire op de kunstwereld. In Cannes met de Gouden Palm bekroond. Van de Zweedse maker van Turist en Involuntary.