Ieder jaar worden er meer dan 60 evenementen georganiseerd in Enschede. Dit varieert van grote evenementen in de binnenstad tot aan festivals, zoals Freshtival. Lees snel verder wat er allemaal te beleven valt in Enschede.

Remember the Time tijdens Grolsch Summer Sounds 2022 - Uit in Enschede

Evenementen

Feestjes

In de zomer is er Grolsch Summer Sounds: prachtige donderdag zomeravonden worden gevuld met muziek, shows en plezier. Aan het begin van het schooljaar is er een gratis concert voor alle nieuwe studenten in Enschede: het Introductieconcert. Het introductieconcert vindt plaats op de tweede woensdag van de Kick-In introductieweek en op de eerste woensdag in de HOI introductieweek. Samen met duizenden andere studenten, zul jij het nieuwe jaar goed inluiden! Ook zijn er vaak feestjes in Metropool, zoals De Ontgroening of Fiesta Macumba.

Festival In het volkspark in Enschede 2022 door Emiel Muijderman - Uit in Enschede

Evenementen

Festivals

Het hele jaar door zijn er allerlei festivals in Enschede. Rondom Pinksteren is het grootste dancefestival van Oost-Nederland: Freshtival. Op Vliegveld Twenthe worden er regelmatig festivals gehouden, zoals Onder de Radar en VRIJ Festival. Op het terrein van de Universiteit vind je ieder jaar Hardfest, Bevrijdingsfestival en De Reactie. Verder is er ook GOGBOT, het grootste multimedia kunstfestival in Nederland. Dit festival vindt ieder jaar plaats in de binnenstad van Enschede. Ook zijn er foodfestivals, zoals Stoer Voer en Proef Eet waar je de lekkerste gerechten kunt proeven. Of wat dacht je van losgaan tijdens In Het Volkspark. Kortom, er is voor ieder wat wils!

Wil jij nu de beste festivaltips of weten welk festival je nu echt moet bezoeken? Kijk dan snel naar onze festivalblog.

Evenementen agenda

Al deze feestjes en festivals en dit is nog maar een kleine greep uit het grote aantal evenementen dat in Enschede georganiseerd wordt. Om een goed overzicht te krijgen van wat er plaatsvindt, neem een kijkje in onze agenda.

Organiseer jij een evenement die toegankelijk is voor studenten in Enschede en wil jij deze gratis laten promoten in onze agenda? Meld je evenement gratis aan.