Winkels geopend

Vandaag geopend van tot uur

Volgende koopzondag

21 juli van tot uur

In Enschede is het elke zondag koopzondag. De meeste winkels in het centrum zijn op zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Op zoek naar de openingstijden van een specifieke winkel? Bekijk dan de website van de betreffende winkelier. Het kan namelijk zijn dat (zelfstandige) ondernemers van deze openingstijden op koopzondag afwijken.

In Enschede is het elke zondag koopzondag

De winkels in de binnenstad van Enschede zijn op veel feestdagen geopend. Uitzonderingen zijn:

- Eerste paasdag - zondag 1 april
- Enschede Marathon - zondag 21 april
- Eerste pinksterdag - zondag 19 mei
- Eerste kerstdag - woensdag 25 december
- Nieuwjaarsdag - woensdag 1 januari

Op deze feestdagen zijn de winkels in Enschede gesloten.
Bekijk hier alle speciale openingstijden van 2024.

Shoppen in Enschede Kalanderstraat - Uit in Enschede

Winkelen

Kom shoppen in Enschede

In winkelstad Enschede zijn veel verschillende winkels te vinden. Door de ruime keuze zul je altijd slagen in de stad!

Meer over winkelen

Handige informatie

Alle informatie die je nodig hebt voor een dagje winkelen in Enschede.

Winkelen op koopzondag in Enschede

In Enschede kun je tijdens koopzondag heerlijk winkelen in het centrum. Er zijn vele gezellige winkelstraten zoals de Walstraat, de Haverstraatpassage en de Zuiderhagen. Maar waar je op koopzondag ook niet omheen kunt is het Van Heekplein. Waar je bekende winkelketens vindt zoals Primark, H&M, WE en een van de grootste Zara vestigingen van Nederland. Hier vind je de openingstijden van Enschede. Benieuwd naar waar je tijdens koopzondag in Enschede allemaal kunt gaan winkelen? Bekijk hier alle winkels in Enschede en filter per categorie.

Koopzondagmarkten in Enschede

Elke zondag is er van 12:00 tot 17:00 uur een zondagmarkt op het Van Heekplein. Er zijn kramen van lokale marktondernemers, een foodplein en een curiosamarkt. Ook aan de kids is gedacht. Ze kunnen zich uitleven op de trampolines met bungeejumpen of een ritje maken in de draaimolen op het kidsplein. Ook wordt er elke week een evenement georganiseerd. Deze kun je vinden in onze agenda.

Een hapje eten op koopzondag in Enschede

Als je voor, tijdens of na het winkelen tijdens koopzondag in Enschede toe bent aan een hapje eten, zit je in het bruisende centrum van Enschede helemaal goed. Net zoals de winkels zijn ook alle restaurants en cafés op koozondag open. Geniet van hippe hapjes en de goede sfeer in de Twentsche Foodhal of kom een kop koffie of speciaalbiertje drinken op een van de gezellige terrassen aan de Oude Markt. Waar je ook heerlijk kunt eten.

Meer dan alleen koopzondag

Wil je langer van Enschede genieten dan alleen op koopzondag? Kom dan een weekend naar Enschede! In Enschede vind je namelijk een grote verscheidenheid aan hotels en B&B’s. Overnacht luxe in hotel Valk Exclusief, het Intercity Hotel in het centrum of in een van de Bed & Breakfasts. Dan kun je op koopzondag heerlijk uitgerust Enschede verder ontdekken.