Studentenverenigingen, ook wel gezelligheidsverenigingen genoemd, zijn de manier om met veel andere studenten in Enschede in contact te komen! Je zult in een korte tijd veel nieuwe vrienden maken, snel een studentenkamer vinden en ervaring opdoen in een van de vele activiteiten die een verenigingen organiseert. Het is daarom erg belangrijk dat jij kiest voor een vereniging die bij jou past.

Aegee Enschede - Uit in Enschede

Studentenverenigingen

AEGEE-Enschede

AEGEE-Enschede is dé open gezelligheidsvereniging van Enschede. Dit houdt in dat de vereniging geen ontgroening heeft en dat je op elk moment lid kan worden! Hier maak je vrienden voor het leven en door een open karakter kan iedereen zijn plek vinden.

Elke dinsdag en donderdag komen leden naar sociëteit Asterion, op de begane grond van de Pakkerij, om met elkaar te borrelen. Ook kent AEGEE jaarclubs, disputen, commissies en genootschappen. Op deze manier heb je de mogelijkheid om iedereen te leren kennen en jezelf te ontplooien. 

Als je voor AEGEE-Enschede kiest, kies je niet alleen voor een hele gezellige, open studentenvereniging met nieuwe vrienden in Nederland, maar wellicht ook in het buitenland. Met ruim 160 zusterverenigingen die zich door heel Europa bevinden, is er altijd wat te doen!

Lees meer
Audentis Kick in Enschede - Uit in Enschede

Studentenverenigingen

Audentis

Studentenvereniging Audentis is de toonaangevende studenten verenigingen van Enschede. De leden van Audentis hebben een sterke band met elkaar en delen interesses in vele subverenigingen die Audentis te bieden heeft.

Traditioneel
Het DSCC/DJCR 'Audentis et Virtutis' is één van de grootste studentenvereniging van Enschede en wordt gesierd door een sterk traditioneel karakter. Audentis heeft niet voor niets Enschede als studentenstad op de kaart gezet. 'Audentis et Virtutis' betekent vrij vertaald 'voor hij die durft en moedig is', wat meteen laat zien uit wat voor mensen deze vereniging bestaat.


Veelzijdig
Audentis heeft een rijke historie en er zijn heel veel dingen mogelijk binnen de vereniging. De bruisende cultuur op sociëteit T.R.A.M. ontstaat door de bouwstenen van de vereniging: jaarclubs, disputen, studentenhuizen en subverenigingen. In je eerste jaar vorm je met anderen uit jouw lichting een jaarclub, waarmee je op de dinsdag gaat eten en borrelen. Daarnaast zijn er leden van verschillende lichtingen die met elkaar activiteiten ondernemen binnen een dispuut op de donderdag. Je zult vriendschappen voor het leven sluiten en allerlei uitdagingen aan kunnen gaan. Niks is te gek, the sky is the limit. Van voetbalelftal, hockeyteam, zeilclub, squashclub, huisband en schietvereniging, tot talloze activiteiten, zoals een gala, cabaret, skireis en autorally.

Ondernemend
Daarnaast onderscheidt Audentis zich van andere verenigingen door haar ondernemendheid. Hét studentencafé van Enschede, 't Gat in de Markt, wordt draaiende gehouden door leden van Audentis. Met een ambitieuze instelling is Audentis zeer betrokken bij het studentenleven. Besturen en commissies bieden jou de kans om jezelf sociaal en organisatorisch te ontwikkelen. Dit is de kans om grote projecten te lanceren en ook naast je studie ervaring op te doen.

Toonaangevend
Natuurlijk mogen de beste feestjes niet ontbreken bij een omschrijving van Audentis. Ook tijdens de introductie zullen zij prominent aanwezig zijn om jou het studentenleven van Enschede te laten zien. Het is dan ook geen wonder dat wanneer er iets gebeurd, je Audentis toonaangevend aanwezig zult zien. Kortom, Audentis, voor studenten die ontspanning, gezelligheid, contacten en ontplooiing zoeken; traditioneel, veelzijdig, ondernemend en toonaangevend!

ASV Taste Enschede - Uit in Enschede

Studentenverenigingen

A.S.V. Taste

A.S.V. Taste is met ongeveer 500 leden de grootste en meest ondernemende studentenvereniging van Enschede. Ze zijn gehuisvest in hun eigen sociëteit in het hartje van Enschede: Sociëteit Antigoon.

A.S.V. Taste is al meer dan 30 jaar een bepalende factor in het Enschedese studentenleven. Het is een algemene studentenvereniging, wat betekent dat iedereen gelijk is: van eerstejaars tot ouderejaars. Het is dan ook belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn.

Binnen Taste kun je jezelf op verschillende manieren ontwikkelen. Als lid kun je plaatsnemen in meer dan 30 verschillende commissies: variërend van een zeilweekend organiseren tot de orde bewaren op een kroegavond. Daarnaast worden er door het jaar heen verschillende evenementen georganiseerd waarbij leden in contact komen met bedrijven. Na een paar jaar kun je zelfs plaatsnemen in het bestuur als je dat zou willen! Kortom: veel ruimte voor ontwikkeling en uitzonderlijke uitdagingen die je niet in je studie tegenkomt!

Zodra je lid wordt van A.S.V. Taste zal je direct in je eerste jaar een jaarclub vormen waar je nog lang contact mee zult houden. Veel leden worden in hun tweede jaar ook lid van een dispuut, dat ze hebben leren kennen in hun eerste jaar. Daarnaast wonen veel leden samen op één van de elf verenigingshuizen die de vereniging kent.

Lees meer
Studentenvereniging CSV Alpha in Enschede - Uit in Enschede

Studentenverenigingen

C.S.V. Alpha

C.S.V. Alpha is opgericht in 1980 en is dé christelijke gezelligheidsvereniging waar gezelligheid en christelijke vorming gecombineerd worden tot één unieke studentenvereniging in Enschede!

Alpha heeft 110 leden. De grondslag van Alpha is "de boodschap van de Bijbel als richtsnoer voor het leven". Als je lid wordt kan je kiezen of je deze grondslag onderschrijft of respecteert. Ze staan hiermee niet alleen open voor christenen, maar ook voor iedereen die respect heeft voor het christelijk geloof. Met deze grondslag blijft het christelijk karakter van Alpha gewaarborgd, maar is Alpha tegelijkertijd voor allerlei soorten mensen een geschikte vereniging.

Vriendschap, vorming en verantwoordelijkheid staan hierbij centraal. De vriendschap komt naar voren in de omgang van de leden onderling, de vriendschappen die daarbij ontstaan en de betrokkenheid bij elkaar en bij de vereniging. Het gaat hier ook om vriendschappen buiten de vereniging, bijvoorbeeld binnen onze broeder- en zusterverenigingen.

De vorming komt vooral tot uiting in activiteiten als thema-avonden en sing-ins en natuurlijk de bijbelkringen. Naast die activiteiten vormen de leden elkaar ook. Wij staan altijd open voor een goed gesprek en de meest uiteenlopende meningen. Daarnaast is er ook de verantwoordelijkheid naar elkaar toe, naar de vereniging door bijvoorbeeld het met een aantal leden organiseren van allerlei gezellige activiteiten en naar de maatschappij.

Open staan voor verschillende meningen is een belangrijk kenmerk van Alpha en maakt haar tot een diverse en gekleurde vereniging. Bij Alpha vind je leden met allerlei verschillende achtergronden, van reformatorisch tot pinkstergemeente, van katholiek tot helemaal geen kerkelijke achtergrond, van mensen die actief met het geloof bezig zijn tot mensen die juist zoekende zijn. Die diversiteit zorgt ervoor dat veel verschillende soorten mensen zich thuis voelen bij Alpha en dat er voor iedereen wat wils is. Je kunt van elkaar leren en samen een hoop gezelligheid beleven.

Er is een hele hoop gezelligheid bij de wekelijkse sociëteitsavond, leuke feesten, gala’s, relaxte weekenden en de jaarlijkse zeilweek. Er is dus iedere week genoeg te beleven!

Alle verenigingen op een rijtje

Lang verhaal kort. Hier staan alle verenigingen nog een keer op een rijtje voor je.