Roombeek Cultuurpark Lonnekerspoorlaan Enschede - Uit in Enschede

Ontdek

Roombeek Cultuurpark

Roombeek Cultuurpark staat voor een unieke combinatie van eigenschappen: creativiteit, vindingrijkheid en verbeeldingskracht. De op Roombeek gevestigde kunst- en cultuurinstellingen Tetem, De Museumfabriek, Rijksmuseum Twenthe en AKI/ArtEZ Academie voor Art & Design zijn er om de samenleving te inspireren en worden zelf ook geïnspireerd door die samenleving. De cultuurinstellingen werken regelmatig samen in de programmering. De combinatie van bijzondere kunst en cultuur met de architectonische kwaliteit van de wijk maken een bezoek aan Roombeek Cultuurpark tot een unieke ervaring.

Plattegrond Roombeek Cultuurpark

Download hier de plattegrond en ontdek Roombeek Cultuurpark! De plattegrond is ook af te halen in de Tourist Info Enschede Shop.

Rondleidingen Roombeek

Wil je een uitgebreide wandeling door Roombeek onder begeleiding van een gids? Neem dan contact op.

Roombeek Monument Vuurwerkramp Enschede - Uit in Enschede

App

Verhalen Vuurwerkramp 2000

Op verzoek van de werkgroep Herinnering Vuurwerkramp is door Pronksnor een app ontwikkeld die de mensen meeneemt in het verhaal zoals het op 13 mei 2000 is ervaren. De app neemt je mee vanaf het Startpunt, Prismare, het nieuwe hart van Roombeek. Je volgt een route door de wijk en op de belangrijkste punten laat de app je verhalen horen, verteld door mensen die de ramp op 13 mei hebben mee gemaakt. Er zijn stukken authentieke teksten opgenomen in geluidsfragmenten. 

Download hier de app

De app is gratis te downloaden voor iedereen met een Android of IOs telefoon.